Kaj ja narobe?

Odgovori
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Ja, glede na sliko, bi jima jaz dodal rokavice.

lp

dušan
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

janez napisal/-a:
Bobby napisal/-a:
janez napisal/-a: - cev je previsoko raztegnjena
Sej vem da je že pozno.....
.....verjetno si tu mislil lestev ne cev :D
lp :grin:
EEEE, Bobby hvala, res sem mal raztresen, sem bil v Mariboru, saj veš, tam pa ptičja kuga straši. Hvala, imaš plus, če bo šlo na tesno z rezultati :D .Grem popravit.

LP

Janez 8-)

:eek: ... Kaj zdej to pomen??? :D :D

dušan :grin:
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

gasilec77 napisal/-a: - cev je previsoko raztegnjena

dušan :grin:[/quote]

Vse v redu Dušan, Boby me je pravočasno opozoril na napako, ki sem jo dal v odgovor in sicer sem napisal, da je cev previsoko raztegnjena, namesto lestve. Kaj češ, se zgodi :lol: , Se opravičujem, je že popravljeno, tako, da drugi ne boste več opazili.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a:. Hvala, imaš plus, če bo šlo na tesno z rezultati :D[/b] .[/b]
LP
Janez 8-)

dušan :grin:[/quote]

Aja, še enkrat spregledal, za kaj se gre, eh, boljš da grem spat, če ne se bom čist zavozlal :lol: :D .

Ne, ne, nič protekcije, samo plus, tako, kot v šoli, saj veš, da maš malo v dobrem :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
oskar
Kraj: Gorca

Odgovor Napisal/-a oskar »

vodo pa rokavice
ni nam lahko
Uporabniški avatar
JanezR
Kraj: Homec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a JanezR »

Zdravo!

Ja res je tej napadalni enoti manjkajo rokavice na rokah, kar me pa najbolj bode v oči pa je obutev drugega gasilca. Prvič niti ni oblečen kot bi moral biti saj se gasilske zaščitne hlače nikoli ne zabašejo v škornje; zaradi slabe vidljivosti niti ne vidim, če ima tipizirano obutev, če je nima je tudi to napaka. Če je to povelje kar kriči gasilec, ki je obrnjen nazaj potem manjka tudi dvignjena roka.

lp
JanezR
http://www.janez-ravnikar.net
Novice iz nae okolice
Uporabniški avatar
Tomaz

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Mislim, da bi morala imeti gasilca zaščitne rokavice, lahko pa bi imela tudi hlače čez čevlje. :-x :-x :-x
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

- gasilca sta brez rokavic
- gasilec ki gleda nazaj bi moral imeti dvignjeno roke, če daje povelje voda in pa hlače bi moral imeti čez čevlje

:lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
oskar
Kraj: Gorca

Odgovor Napisal/-a oskar »

Zakaj pa bi moral imeti dvignjeno roko in gledat nazaj. Kje pa piše da gre za strašen trodelc?
ni nam lahko
Uporabniški avatar
adler

Odgovor Napisal/-a adler »

Na sliki manjkajo voda in rokavice.
Uporabniški avatar
Bobby
Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Manjkajo rokavice pa seveda voda :D.....drugače bi pa levemu gasilcu popravil zaščitno obleko čez škornje

....amm...pa v tem primeru je šlo za čisto navaden trodelni napad :D...

lp :grin:
Slika

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......

Bobby
Uporabniški avatar
JanezR
Kraj: Homec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a JanezR »

Zakaj pa bi moral imeti dvignjeno roko in gledat nazaj. Kje pa piše da gre za strašen trodelc?

Nikjer ne piše da gre za trodelni napad. Kot sem napisal če slučajno daje povelje za vodo postopek ni pravilen.

Tudi če sta priklopljena na hidrant se povelje za vodo daje enako (z dvigom roke da ga strojnik oz. tisti, ki operira na hidrantu vidi da daje povelje in z poveljem vodo daj oz. v primeru dveh napadov 1. voda ali 2. voda)

lp
JanezR
http://www.janez-ravnikar.net
Novice iz nae okolice
Uporabniški avatar
janez

Dajte mir s trodelcem, če ne, vas bom za ušesa :D ;-) . Napake iz trodelca, bod spomladi, ko se vaje začnejo, imam že pripravljene ideje napak, samo gasilce moram dobit, da to posnamem.

To bo Oskar užival :evil: :lol: :D .

Odgovor na tole in pa novo vprašanje pa sledi zvečer.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Evo, šola kar dobro teće, opazite vse, kar je pohvalno.

No, za pravilni odgovor so tokrat zadostovale samo rokavice, ki jih gasilca žal nimata, verjetno zaradi varčevanja :D .

Pa da podebatiramo še ostalih opaženih napakah:

- Zaščitne hlače bi morale zares biti potegnjene preko škornjev, saj le tako opravljajo svojo funkcijo. Sicer se za škornji kaj hitro nabere voda, kar pa še ni najhujše (sploh poleti :smile: ), malo bolj čudno bib bilo, če bi mu za škorenj padla žerjavica. Verjetno bi takrat izpustil ročnik in začel z indijanskim plesom, na vodo bi pa pozabil, čeprav bi tekla skozi ročnik :grin:

- Manjka voda na ročniku, tudi to je res, vendar kot avtor fotografije vem, da je drugi gasilec v danem trenutku posredoval povelje za vodo, ampak se nisem mogel upreti pogledu na njune roke in sem takoj pritisnil na sprožilec :evil:

- Dvignjena roka seveda ni obvezna (za trodelca, a ne Oskar :D ), dovolj je samo glas, tako, da tu ne gre za napako, seveda pa je to pri trodelcu. Pri intervencijah pa je še kako priporočljivo, da je povelje jasno, zato ni rečeno, da strojnik ob črpalki ali sel na trojaku povelje tudi sliši, zato ga je bolje potrditi z roko, ki jo lahko držimo v zraku toliko časa, dokler ne vidimo, da je bilo povelje pravilno razumljeno.

To bi bilo približno vse in seveda, tudi vsi odgovori so pravilni :D . Od viška namreč ne boli glava, zato so vsa zapažanja še naprej dobrodošla.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Tudi tale naloga ne bo pretežka, saj zdaj že dobro poznamo gasilsko opremo.

Na fotografiji je viden del gasilske opreme, ki pa tja ravno ne sodi. Vprašanja sta dva:

1. Kako se ta del opreme imenuje?
2. Za kaj in kje se ta del opreme uporablja?

Slika

Vem, da bo to za vas mala malica, ali je bila dobra, bomo pa videli naslednji četrtek :D .

LP

Janez 8-)
Odgovori