Kaj ja narobe?
janez napisal/-a:EEEE, Bobby hvala, res sem mal raztresen, sem bil v Mariboru, saj veš, tam pa ptičja kuga straši. Hvala, imaš plus, če bo šlo na tesno z rezultatiBobby napisal/-a:Sej vem da je že pozno.....janez napisal/-a: - cev je previsoko raztegnjena
.....verjetno si tu mislil lestev ne cev
lp.Grem popravit.
LP
Janez
dušan
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
tehnika brez taktike je brez smisla.
gasilec77 napisal/-a: - cev je previsoko raztegnjena
dušan
Vse v redu Dušan, Boby me je pravočasno opozoril na napako, ki sem jo dal v odgovor in sicer sem napisal, da je cev previsoko raztegnjena, namesto lestve. Kaj češ, se zgodi
LP
Janez
gasilec77 napisal/-a:. Hvala, imaš plus, če bo šlo na tesno z rezultati[/b] .[/b]
LP
Janez
dušan
Aja, še enkrat spregledal, za kaj se gre, eh, boljš da grem spat, če ne se bom čist zavozlal
Ne, ne, nič protekcije, samo plus, tako, kot v šoli, saj veš, da maš malo v dobrem
LP
Janez
Zdravo!
Ja res je tej napadalni enoti manjkajo rokavice na rokah, kar me pa najbolj bode v oči pa je obutev drugega gasilca. Prvič niti ni oblečen kot bi moral biti saj se gasilske zaščitne hlače nikoli ne zabašejo v škornje; zaradi slabe vidljivosti niti ne vidim, če ima tipizirano obutev, če je nima je tudi to napaka. Če je to povelje kar kriči gasilec, ki je obrnjen nazaj potem manjka tudi dvignjena roka.
lp
JanezR
Ja res je tej napadalni enoti manjkajo rokavice na rokah, kar me pa najbolj bode v oči pa je obutev drugega gasilca. Prvič niti ni oblečen kot bi moral biti saj se gasilske zaščitne hlače nikoli ne zabašejo v škornje; zaradi slabe vidljivosti niti ne vidim, če ima tipizirano obutev, če je nima je tudi to napaka. Če je to povelje kar kriči gasilec, ki je obrnjen nazaj potem manjka tudi dvignjena roka.
lp
JanezR
http://www.janez-ravnikar.net
Novice iz nae okolice
Novice iz nae okolice
- Bobby
- Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
- Kontakt:
Manjkajo rokavice pa seveda voda
.....drugače bi pa levemu gasilcu popravil zaščitno obleko čez škornje
....amm...pa v tem primeru je šlo za čisto navaden trodelni napad
...
lp
....amm...pa v tem primeru je šlo za čisto navaden trodelni napad
lp

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......
Bobby
Zakaj pa bi moral imeti dvignjeno roko in gledat nazaj. Kje pa piše da gre za strašen trodelc?
Nikjer ne piše da gre za trodelni napad. Kot sem napisal če slučajno daje povelje za vodo postopek ni pravilen.
Tudi če sta priklopljena na hidrant se povelje za vodo daje enako (z dvigom roke da ga strojnik oz. tisti, ki operira na hidrantu vidi da daje povelje in z poveljem vodo daj oz. v primeru dveh napadov 1. voda ali 2. voda)
lp
JanezR
http://www.janez-ravnikar.net
Novice iz nae okolice
Novice iz nae okolice
Evo, šola kar dobro teće, opazite vse, kar je pohvalno.
No, za pravilni odgovor so tokrat zadostovale samo rokavice, ki jih gasilca žal nimata, verjetno zaradi varčevanja
.
Pa da podebatiramo še ostalih opaženih napakah:
- Zaščitne hlače bi morale zares biti potegnjene preko škornjev, saj le tako opravljajo svojo funkcijo. Sicer se za škornji kaj hitro nabere voda, kar pa še ni najhujše (sploh poleti
), malo bolj čudno bib bilo, če bi mu za škorenj padla žerjavica. Verjetno bi takrat izpustil ročnik in začel z indijanskim plesom, na vodo bi pa pozabil, čeprav bi tekla skozi ročnik
- Manjka voda na ročniku, tudi to je res, vendar kot avtor fotografije vem, da je drugi gasilec v danem trenutku posredoval povelje za vodo, ampak se nisem mogel upreti pogledu na njune roke in sem takoj pritisnil na sprožilec
- Dvignjena roka seveda ni obvezna (za trodelca, a ne Oskar
), dovolj je samo glas, tako, da tu ne gre za napako, seveda pa je to pri trodelcu. Pri intervencijah pa je še kako priporočljivo, da je povelje jasno, zato ni rečeno, da strojnik ob črpalki ali sel na trojaku povelje tudi sliši, zato ga je bolje potrditi z roko, ki jo lahko držimo v zraku toliko časa, dokler ne vidimo, da je bilo povelje pravilno razumljeno.
To bi bilo približno vse in seveda, tudi vsi odgovori so pravilni
. Od viška namreč ne boli glava, zato so vsa zapažanja še naprej dobrodošla.
LP
Janez
No, za pravilni odgovor so tokrat zadostovale samo rokavice, ki jih gasilca žal nimata, verjetno zaradi varčevanja
Pa da podebatiramo še ostalih opaženih napakah:
- Zaščitne hlače bi morale zares biti potegnjene preko škornjev, saj le tako opravljajo svojo funkcijo. Sicer se za škornji kaj hitro nabere voda, kar pa še ni najhujše (sploh poleti
- Manjka voda na ročniku, tudi to je res, vendar kot avtor fotografije vem, da je drugi gasilec v danem trenutku posredoval povelje za vodo, ampak se nisem mogel upreti pogledu na njune roke in sem takoj pritisnil na sprožilec
- Dvignjena roka seveda ni obvezna (za trodelca, a ne Oskar
To bi bilo približno vse in seveda, tudi vsi odgovori so pravilni
LP
Janez
Tudi tale naloga ne bo pretežka, saj zdaj že dobro poznamo gasilsko opremo.
Na fotografiji je viden del gasilske opreme, ki pa tja ravno ne sodi. Vprašanja sta dva:
1. Kako se ta del opreme imenuje?
2. Za kaj in kje se ta del opreme uporablja?

Vem, da bo to za vas mala malica, ali je bila dobra, bomo pa videli naslednji četrtek
.
LP
Janez
Na fotografiji je viden del gasilske opreme, ki pa tja ravno ne sodi. Vprašanja sta dva:
1. Kako se ta del opreme imenuje?
2. Za kaj in kje se ta del opreme uporablja?

Vem, da bo to za vas mala malica, ali je bila dobra, bomo pa videli naslednji četrtek
LP
Janez