Ptičja gripa - aviarna influenca

Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

gasilec77 napisal/-a:Pa kje je bila ta anketa? :eek: :eek:
Ej, na prvi strani je, levo od vabila za delavnice in maškarado :grin: :grin: :grin: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

:oops: :oops: , stran mam narejeno, da mi direkt odpre forum, idim, da bom mogel, tudi začetno stran uporabljat. :D :D

lp dušan :grin:
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
jože

Odgovor Napisal/-a jože »

pohvala organizatorju in predavatelju.Tema je bila zanimiva, kvaliteno pripravljena , solidno izpeljana,
motil me je samo zaključek saj si odrasli ljudje ne smemo dovoliti izpadov.
ob povzdignjenih glasovih se je občinstvo počutilo sila neprijetno in zato so nekateri modro ,tiho ,predčano zapustili predavanje.
ostali pa smo nemo opazovali in poslušali. ker je bila večina poslušalcev zbrano sledila predavanju do konca , se mi dogajanje ob zaključku ne zdi najbolj primerno.
v bodoče predlagam, da predavatelj izpelje predavanje do konca, v kolikor pa ne obvlada situacije naj prekine predavanje in izobraževanje zaključi.
organizator se vključi v polemiko in reševanje neprijetne situacije , ko je zato zaprošen.
še enkrat hvala za izobraževanje in veliko kulturnega dialoga.
NA POMOČ
Uporabniški avatar
oskar
Kraj: Gorca

Odgovor Napisal/-a oskar »

Kot mački okrog vroče kaše.
Kaj so bile pripombe in zakaj ste se sploh udarili ?
ni nam lahko
Uporabniški avatar
janez

jože napisal/-a:pohvala organizatorju in predavatelju.Tema je bila zanimiva, kvaliteno pripravljena , solidno izpeljana,
motil me je samo zaključek saj si odrasli ljudje ne smemo dovoliti izpadov.
ob povzdignjenih glasovih se je občinstvo počutilo sila neprijetno in zato so nekateri modro ,tiho ,predčano zapustili predavanje.
ostali pa smo nemo opazovali in poslušali. ker je bila večina poslušalcev zbrano sledila predavanju do konca , se mi dogajanje ob zaključku ne zdi najbolj primerno.
v bodoče predlagam, da predavatelj izpelje predavanje do konca, v kolikor pa ne obvlada situacije naj prekine predavanje in izobraževanje zaključi.organizator se vključi v polemiko in reševanje neprijetne situacije , ko je zato zaprošen.še enkrat hvala za izobraževanje in veliko kulturnega dialoga.
NA POMOČ
Zelo dobra ocena, upam, da jo bo prebral tudi kdo od tistih, ki so povzdignjene glasove tudi povzročili in lahko mirne duše napiševa, da je šlo za vpitje.

In da ne bova, kot pravi Oskar, kot mačka okoli vreče kaše, naj napišem svoje mnenje kot organizator.

1. Določena skupina slušateljev je prišla na suposabljanje z namenom, da si ga s svojimi pripombami (seveda neumesnimi) prikroji po svoje. Ali so bilo "svoji" ali ne boste bolje vedeli tisti, ki jih poznate malo bolje, moj vtis o psihofizičnem stanju te skupine moram pa žal zamolčati, ker ni strokovno preverjen in bi me lahko še kdo tožil za razžalitev.

2. Vsi sicer dobro vemo za koga gre, vendar, mi je dvignilo pokrovko ob njegovem komentarju, ko se je na platnu prikazal napisa Milan Dubravec, češ spet ta ...., kje pa njega ni. Tovarišija, Milan Dubrovac je mednarodno priznani strokovnjak za nevarne snovi in tudi ostala področja z gasilske tematike. Da ga nek gasilček, ki ga je moral dvakrat poslušati (napisal sem poslušati, naučil se itak ni nič) izustiti tak komentar, je žaljivo ne samo za predavatlelja, ampak tudi za strokovnjaka, ki se na vse načine trudi usposobiti čimveč dobrih gasilcev in dvigniti ugled gasilke organizacije.

3. Takoj, ko se je pojavilo na platnu belo vozilo in ob vsaki menjavi slike je sledil komentar, zakaj mora biti avto bel, zakaj ni rdeč, pa kje so dobili ta avto....Kot prvošolček, ko ga zaradi tega, da ne bi ušel, učiteljica tolerantno posluša.

4. Nadalje komentarji (med predavanjem), da se to pri nas ne more zgoditi, pa če bi se, imamo itak čoln..., če si pa pazljivo spremlajl dogajanja, si pa verjetno še kaj slišal.

5. Zakaj predavatelj ni ukrepal. Iz preprostega razloga, ker je še mlad in mu je bilo v dani situaciji nerodno povzdigovati glas in miriti slušatelje, saj mu tega prejšni večer v svojem društvu ni bilo treba in tudi tukaj je računal na takšno sodelovanje.

6. Incident, ki se je zgodil potem, se je pač moral zgoditi, ker sem moteči element opozoril, nakar se je razburil, kdo sem jaz, da ga mirim, če pa pa mi predavatelj ni nič rekel. Kolikšna je bila višina tona enega in drugega itak veste, vendar si sam ne bom nikoli dovolil, da bi me nekdo spustil na nivo nekega fič firiča, ker sem v delo in razvoj vložil preveč truda, da bi se gasilčki brez znanja spotikalo ob mene.

7. Ko, bo, če bo, šel ta moteči element naslednjič na usposabljanje na Ig, ga bom zato Milanu toplo priporočil :evil: . Seveda mu bo tam zlezel v rit in bo najbolj poslušen, ampak vsaj predavatelj bo vedel, kam pes taco moli.

8. In naj zaključim, takšnih slušateljev na posvetih in predavanjih ne potrebujemo, saj motijo ostale udeležence, verjetno tudi tebe, če si bil med tistimi, ki so pazljivo poslušali.

9. Pa še nekaj, to gre pod possebno točko in upam, da se močno motim in res bog ne daj, da so bili incidenti med in po predavanju povzročeni namenoma.

Približno enako sem napisal v temi V rarmislek, no tu je zaradi opozorila gosta Jožeta in vprašanja Oskarja zadeva še malo bolj obdelana.

Gostu Jožetu pa je tudi jasno, koliko nekaterim gasilcem v Mengšu pomenim.

Tukaj pa še povezava do sorodne teme, s komentarjem Mrtica se pa kar strinjam.

http://www.pgd-topole.si/forum1/viewtopic.php?t=162

lp

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Še spisek udeležencev posveta:

PGD Topole:

1. Peter Jemec
2. Janez Kosec
3. Franc Hribar
4. Franc Bergant
5. Bogdan Urankar
6. Primož Mejač
7. Domen Mejač
8. Miran Grilc
9. Vinko Hribar
10. Zdravko Špruk
11. Janez Koncilija (P)
12. Andrej Koncilija
13. Boris Lorber
14. Janez Koncilija (H)

PGD Mengeš:

1. Franc Šimenc
2. Viktor Dornik
3. Jure Šinkovec
4. Tomaž Novak
5. Miha Šinkovec
6. Franc Skok
7. Matjaž Veider
8. Matej Makovec
9. Sašo Lemič
10. Miha Veider
11. Rok Sadar
12. Sandi Bevk
13. Franc Dornik
14. Boštjan Divjak
15. Tomaž Žargi
16. Slavko Burkeljca
17. Tone Kosec
18. Janez Burnik
19. Marjan Šinkovec
20. Mateja Matjan
21. Andrej Dornik
22. Marko Pavli
23. Zdravko Čebulj
24. Miha Benda

LP

Janez 8-)
Brane

Predavanje o aviarni influenci na Igu

Odgovor Napisal/-a Brane »

V soboto 25.02.2006 sem se na Igu, kot predstavnik GZ Mengeš, udeležil posveta na temo ukrepanja gasilcev ob pojavu "ptičje gripe". Posvet je vodil Milan Dubravac.
V teoretičnem delu smo predelali predstavitev, ki je objavljena tudi na forumu gasilci.org, kar smo v nekoliko drugačni obliki obdelali tudi na posvetu v Topolah.
V razpravi so bile poudarjene nekatere nejasnosti glede delovanja dezinfekcijskega sredstva Virkon S:
- Koliko časa raztopina z vodo vsebuje razkuževalni učinek?
Ekonomična priprava raztopine! (ocena ustrezne količine)
Kdaj raztopino lahko neškodljivo zlijemo v naravo?
- Pri katerih temperaturah razkužilo učinkuje?
Pod temperaturo 20 stopinj Celzija je omejeno učinkovanje! (navodila)
- Kako razkuževati v deževnem vremenu?
Razkužilo mora učinkovati vsaj deset minut! (navodila)
Odgovore na zadana vprašanja bo podal proizvajalec Virkona S (Krka).
Pobiranje poginulih ptic iz vode je domena gasilskih enot širšega pomena, kar se usklajuje med VURS-om, URSZR in enotami samimi (plačilo, oprema, ...).
Še posebej je bilo poudarjeno, naj gasilci nikar ne opravljamo nalog pri pojavu aviarne influence, za katere nismo usposobljeni, pooblaščeni in opremljeni.

Drugi del je vseboval praktičen prikaz dekontaminacije (dezinfekcije) vozil, kar bi bilo smiselno z zainteresiranimi operativnimi gasilci izvesti tudi v GZ Mengeš.
Identičen posvet bo na istem mestu organiziran tudi v mesecu marcu 2006.

LP Franc Malus, PGD Loka
Uporabniški avatar
janez

Re: Predavanje o aviarni influenci na Igu

Brane napisal/-a: Pobiranje poginulih ptic iz vode je domena gasilskih enot širšega pomena, kar se usklajuje med VURS-om, URSZR in enotami samimi (plačilo, oprema, ...).

Še posebej je bilo poudarjeno, naj gasilci nikar ne opravljamo nalog pri pojavu aviarne influence, za katere nismo usposobljeni, pooblaščeni in opremljeni.

Drugi del je vseboval praktičen prikaz dekontaminacije (dezinfekcije) vozil, kar bi bilo smiselno z zainteresiranimi operativnimi gasilci izvesti tudi v GZ Mengeš.

Identičen posvet bo na istem mestu organiziran tudi v mesecu marcu 2006.

LP Franc Malus, PGD Loka
Brane, hvala za objavljene dodatne informacije, za katere upam, da jih bodo prebrali vsaj nekateri udeleženci posveta, tisto, kar je za nas najbolj bistveno, sem poudaril rdeče. Že na posvetu v Topolah je bilo to večkrat poudarjeno, zato je potrebno navodila v tej smeri resno upoštevati.

Dobrodošlo je tudi dodatna potrditev glede pobiranja ptic iz vode, za kar so pristojne enote širšega pomena.

Glede praktičnega prikaza bi se bilo potrebno dogovoriti za datum najkasneje do 15. marca, saj se bodo v primeru ugodnih vremenskih razmer pričele vračati ptice selivke, zato je, kljub morebitnemu enostavnemu videzu postavitve dekontaminacijskega območja, usposabljanje izvesti tudi praktično.

Glede posveta 11. marca je na GZ danes prišlo obvestilo, kako bo z udeležbo pa se bomo dogovorili v okviru poveljstva.

Hvala še enkrat Brane, če bo kaj novega pa se še oglasi.

LP

Janez 8-)
Odgovori