Zaključek natečaja meseca požarne varnosti

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Zaključek natečaja meseca požarne varnosti

Odgovor Napisal/-a janez »

Včeraj je bil z otvoritvijo razstave in podelitvijo simboličnih nagrad zaključen natećaj meseca požarne varnosti z naslovom " Gasilnik v vsako vozilo in gospodinjstvo".

V natečaju vsako leto sodelujejo učenci od 2. do 4. razreda devetletke Oš Mengeš in tako je bilo tudi letos. Odziv je bil nad pričakovanji, saj so v natečaju sodelovali vsi razredi, tako, da je bilo oddanih preko 180 izdelkov, izmed katerih pa je bilo seveda potrebno izbrati najboljše.

Pri ocenjevanju že vsa leta, odkar se natečaj organizira, sodeluje akademski slikar Vinko Železnikar, ki se je tudi tokrat prijazno odzval našemu vabilu in imel, tako, kot vedno, kar težko delo. Vsi izdelki so bili namreč po svoje zanimivi po ustvarjalni in tematski plati, no na koncu je bilo izbranih 86. Likovne izdelke smo razstavili v avli Kulturnega doma Mengeš, tako, da so si umetnine mladih lahko ogledali tudi otroci iz obeh vrtcev, pa tudi odrasli, ki so se v času razstave mudili v predverju kulturnega hrama.

Najbolj živo je bilo seveda pred podelitvijo nagrad, saj so učenci pripeljali s seboj starše, povabili pa so tudi učitelje, tako, da je bilo vzdušje zares pravo.

Sledila je podelitve simboličnih nagrad v obliki čokolade, bronastega gasilčka in svinčnika mladih gasilcev GZ Mengeš.

Mladi so iz dvorane odhajali zadovoljni, zadovoljni pa smo lahko tudi mi, saj je takšna oblika dela odraz simpatije ali želje po sodelovanju med mladimi in gasilci, seveda pa tudi sopdelovanje med Oš Mengeš, kjer smo v različnih oblikah dejavnosti prisotni skozi celotno šolsko leto in so nekatera srečanja postala že tradicionalna.

Nekaj posnetkov je uspelo in si jih lahko ogledate v galeriji na tejle povezavi

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=289 ,

Žal pa je kvaliteta slaba, ker sta dvorana in oder premalo osvetljena za kakovostnejše fotografije.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Posameznih likovnih izdelkov žal ne moremo objaviti, lahko pa dve zanimivi pesmici, ki sta jih za natečaj spesnili učenki 4. razreda:

NEŽA šIMENC, 4. C

Nekam se nam je mudilo
A nas nekaj je zmotilo.

Presenečeni smo vsi bili,
Ko požar smo zagledali.

Mamo in očka pomirim
Ter telefonsko številko 112 zavrtim.

Ko gasilcem vse sem sporočila,
Panične sem ljudi pomirila.

Ko gasilci so nared,
Se odpeljejo čez drevored.

Končno pa gasilci pridejo
In v hišo vstopijo.

Ko zagledajo goreč štedilnik,
Gori tudi Sarin mobilnik.

Hitro vse pogasijo in
Veselo novico nam sporočijo.

Sara dobi nov mobilnik,
Jaz pa pohvalo in GASILNIK !

ELA P., 4. C

Lojze zgodaj je vstal,
Nas poklical in dejal:

Ko sem kuhal svoj kakav,
Se mi vnel je in zažgal.

Na pomoč, gori!

Gasilcem se mudi,
Pet gasilcev išče hlače
Pet pa jih v avto skače.

Pa še eno reklamno sporočilo iz zgibanke, ki je bila prav tako na ogled:

Liza Praznik, 3. C

Prednosti za nakup

Kupite gasilni aparat z velikim popustom in curek vode pade do sto metrov in še to, če kupite v tem trenutku, dobite kar dva gasilna aparata, eden za v avto drugi pa za v hišo.

:grin: Ni, kaj, simpatično :grin:

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

A literarnih prispevkov ni bilo veliko potem?

Lp, Mateja

Sicer pa lepo in pohvalno.
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
janez

Mateja napisal/-a:A literarnih prispevkov ni bilo veliko potem?

Lp, Mateja

Sicer pa lepo in pohvalno.
Ne, letos jih pa res ni bilo, pa še tisti, ki so bili, so bili povezani s slikami, tudi tale dva.

Je bila pač takšna tema, da se je dalo lažje risati, kot pa pisati :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

Ah, kako naj se potem mladina izraža. Res je, da ni samo besedna inteligenca pomembna, ampak vseeno.

Sem ravno brala, da je treba že novorojenčku dati voščenko v roko, pa bo začel :D , torej, bomo pri nas poskusili :D
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Odgovori