čiščenje atletske steze
Moderator: Always Cvi-Cek
-
Always Cvi-Cek
- Kraj: Topole
čiščenje atletske steze
Na uho mi je prišla ideja, da bi se v soboto "oplela" atletske steze v športnem parku v Topolah. Glede na to, da je trave na stezi vsako leto več menim, da je to neizogibno opravilo ki bi ga bilo potrebno izvesti čimprej, saj vsako odlašanje pomeni večjo izgubo časa in energije pri kasnejšem poskusu sanacije steze.
Vkolikor bo vreme ostalo, predlagam, da se tega lotimo v zgodnjih jutranjih ali rajši v poznih popoldanskih urah. Za odvoz rastja bi bilo poskrbljeno, zanima me le, v kolikšnem številu bi se udeležili take akcije saj je to lahko delo za 2 uri ali pa za cel dan, odvisno od števila sodelujočih.
Vsi zainteresirani prosim potrdite udeležbo tukaj ali pa me pokičite na 031 - 855- 995
Vkolikor bo vreme ostalo, predlagam, da se tega lotimo v zgodnjih jutranjih ali rajši v poznih popoldanskih urah. Za odvoz rastja bi bilo poskrbljeno, zanima me le, v kolikšnem številu bi se udeležili take akcije saj je to lahko delo za 2 uri ali pa za cel dan, odvisno od števila sodelujočih.
Vsi zainteresirani prosim potrdite udeležbo tukaj ali pa me pokičite na 031 - 855- 995
I'd rather learn from one bird how to sing
than teach ten thousand stars how not to dance
(E.E. Cummings)
(E.E. Cummings)
Najprej trava, potem balinanjegasilec77 napisal/-a:če že balinat ne morem![]()
![]()
![]()
![]()
lp
dušan
Osebno sem bolj za popoldanski termin, kajti v tem času BO IGRIšČE ZAPRTO, pa bomo videli, koliko žogobrcev se bo akcije udeležilo. Seveda bom na oglasni pano prej prilepil ustrezno vabilo
Je pa potrebno nekaj probat. Plevel se namreč boljše ruje, če je mokro, saj bodo drugače korenine ostale, pa nismo nič naredili. To velja za zemljo, ne vem pa, kako je na atletski stezi. Zato predlagam strokovno komisijo, da to ugotovi
Voda je na igrišču, pa se namoči kakšen kvadrat in proba, potem pa še na suho. Na podlagi izdelanega mnenja pa se lotimo čiščenja.
LP
Janez
-
Always Cvi-Cek
No vkolikor danes še velja mislim, da bi šlo tudi na suho, tam kjer bi se korenine "upirale" bi pa lahko malo pokopali ali pa tudi zalili z vodo.janez napisal/-a: Je pa potrebno nekaj probat. Plevel se namreč boljše ruje, če je mokro, saj bodo drugače korenine ostale, pa nismo nič naredili. To velja za zemljo, ne vem pa, kako je na atletski stezi. Zato predlagam strokovno komisijo, da to ugotovi.
Najbolje, da se dobimo okoli 17.30, saj takrat senca že doseže JZ ravnino steze pa se že da delati.
(E.E. Cummings)
(E.E. Cummings)
Evo, pa imamo recept, da se ohrani mir v delu vasi s športnim parkom
. Na tablo nalepiš plakat "Zaradi delovne akcije je igrišče danse zaprto!".
Spodaj pa dopišeš: "Vabljeni, da se nam pridružite!"
Garantirano bi igrišče popolnoma prazno
Drugače pa, akcija je potekala, sicer s skromno udeležbo (predsednik na morju, raja naj pa dela
), ampak smo očistili kar dobro polovico atletske steze.
Danes smo bili na terenu Blaž (šef), Angelca, Franci, Zdravko, Matija in Kristijan, naslednjič bo pa menda predsednik za vodjo in bo zbral svojo ekipo, da dokonča delo
.
LP
Janez
Spodaj pa dopišeš: "Vabljeni, da se nam pridružite!"
Garantirano bi igrišče popolnoma prazno
Drugače pa, akcija je potekala, sicer s skromno udeležbo (predsednik na morju, raja naj pa dela
Danes smo bili na terenu Blaž (šef), Angelca, Franci, Zdravko, Matija in Kristijan, naslednjič bo pa menda predsednik za vodjo in bo zbral svojo ekipo, da dokonča delo
LP
Janez
-
Always Cvi-Cek
Jah, saj če bi meni telefon delal, bi pa mogoče še kdo prišel pogledat, kaj se dela...janez napisal/-a:
Drugače pa, akcija je potekala, sicer s skromno udeležbo (predsednik na morju, raja naj pa dela![]()
), ampak smo očistili kar dobro polovico atletske steze.
No, Janez, a sebe boš pa kar izpustil? Te bom pa jaz omenil, da te "el presidente" ne bo naslednjič silil, da prideš pomagatjanez napisal/-a: Danes smo bili na terenu Blaž (šef), Angelca, Franci, Zdravko, Matija in Kristijan, naslednjič bo pa menda predsednik za vodjo in bo zbral svojo ekipo, da dokonča delo![]()
.
(E.E. Cummings)
(E.E. Cummings)
Ja, saj sem napisal smoAlways Cvi-Cek napisal/-a:
Danes smo bili na terenu
No, Janez, a sebe boš pa kar izpustil? Te bom pa jaz omenil, da te "el presidente" ne bo naslednjič silil, da prideš pomagat![]()
![]()
![]()
LP
Janez
-
Always Cvi-Cek
Ja, tukaj te pa podpiramAlways Cvi-Cek napisal/-a: Že že, samo da se ne bo francoza naredu![]()
![]()
![]()
Imam pa tiste, na katerih se vidi poterba po delovni akciji, še bolj pa po ograji, katero župan iz nerazumljivih razlogov tako vztrajno zavrača. Fotografije bom posla tudi njemu, pa če bo treba za vsak pasji drek, bo pa za vsak pasji drek
No, pa poglejmo krasote igrišča:
Dva koraka od vreče za smeti, ampak je vseeno predaleč:

Pasjih iztrebkov kolikor hočeš, no tile so odloženi kar na atletski stezi, da kužka ni travica po ritki žgečkala

Klasika, cigaretne škatle, čiki in papirnati robčki v katere se je brisalo-kaj mislite, nosovi prav gotovo ne

Pa še malo klasike:

Majčken del čikov, pobranih ob otroških igralih. Čudna reč, da edino v Topolah otroci še iz plenic niso, pa že toliko pokadijo

Da ne boste ugibali, to ni bila lokalna ploha, ampak kozlanje, sicer bolj redko, kar pomeni, da se osebek ni kaj dosti prehranjeval med popivanjem, ali pa je že prej skozlal, kar je pojedel

Tudi na balinarski stezi ni nič drugače, ampak to vsekakor niso sledovi balinarjev

Pa še tale. S tem nočem reči, da onasnaževanje povzročajo navzoči na fotografiji, gre le za prikaz koriščenja igral za otroke, kaj se pa na njih dogaja ponoči, si pa lahko predtsvaljate, sploh tisti, ki akterje tudi slišite.

Na začetku sem napisal, da bom fotografije poslal tudi županu, ampak sem se premislil, bom poslal kar celo povezavo, mogoče nam bo podal kakšen odgovor,
Jaz še vedno trdim, da bi polovico stvari rešila ograja, drugo polovicio pa bomo uredili sami z videonadzorom in fizično prisotnostjo.
Do takrat pa naj velja poziv: "Z ograjo vrnimo igrišče otrokom in vaščanom!"
LP
Janez
Evo mene iz morja
Najprej vas moram res pohvalit, da ste lotili take akcije, saj je bila že res potrebna. Za drugi konec proge pa jo bom organiziral jaz, upam le da bo kdo utegnil priti, saj je spisek članov, ki takole pridejo prostovolno pomagati zelo kratek in res še enkrat hvala vsem udeležencem akcije !!!
Slike, ki pa jih je objavil Janez pa so že same po sebi dovolj zgovorne, saj
lahko na lastne oči vidite, da so razmere na igrišču nevzdržne.
Tako da ... "Z ograjo vrnimo igrišče otrokom in vaščanom!"
L.P.
Miran
Najprej vas moram res pohvalit, da ste lotili take akcije, saj je bila že res potrebna. Za drugi konec proge pa jo bom organiziral jaz, upam le da bo kdo utegnil priti, saj je spisek članov, ki takole pridejo prostovolno pomagati zelo kratek in res še enkrat hvala vsem udeležencem akcije !!!
Slike, ki pa jih je objavil Janez pa so že same po sebi dovolj zgovorne, saj
lahko na lastne oči vidite, da so razmere na igrišču nevzdržne.
Tako da ... "Z ograjo vrnimo igrišče otrokom in vaščanom!"
L.P.
Miran
-
Always Cvi-Cek
No, za drugo polovico problemov bi mogoče tudi kakšen varnostnih lahko poskrbel...janez napisal/-a:Jaz še vedno trdim, da bi polovico stvari rešila ograja, drugo polovicio pa bomo uredili sami z videonadzorom in fizično prisotnostjo.
Ja, tudi jaz se pridružujem pozivu:
janez napisal/-a: "Z ograjo vrnimo igrišče otrokom in vaščanom!"
(E.E. Cummings)
(E.E. Cummings)
Malo dlje je trajalo, ampak, kot sem že rekel, posnetke sem naredil z drugim aparatom, kabelj za povezavo z računalnikom pa je bil Ljubljani. Pa poglejmo, kaj se je dogajalo na delovni akciji:
Matija se je lotl cigaretnih ogorkov okrog otroških igral, nabral je kar veliko vrečk

Kristijan se je ravnanja steze lotil z grabljami

Le kaj so izgubili tile?
Se hecam, ni bilo treba iskati, trave za puljenje je bilo še preveč

Če trava ni hotela popustiti, ji je Blaž zagrozil s kladivom, pa je šlo

Brez posnetka vseh udeležencev seveda ne gre

Takole pa je bila videti steza po čiščenju. Lepa, ali ne?

Ob naslednji akciji sledi nadaljevanje.
LP
Janez
Matija se je lotl cigaretnih ogorkov okrog otroških igral, nabral je kar veliko vrečk
Kristijan se je ravnanja steze lotil z grabljami
Le kaj so izgubili tile?
Če trava ni hotela popustiti, ji je Blaž zagrozil s kladivom, pa je šlo
Brez posnetka vseh udeležencev seveda ne gre

Takole pa je bila videti steza po čiščenju. Lepa, ali ne?
Ob naslednji akciji sledi nadaljevanje.
LP
Janez
-
Always Cvi-Cek
Hja naslednje akcije sicer še ni bilo, malo zaradi dopustov in še bolj zaradi vremena, a se nadejam, da bo kmalu potem, ko se predsednik vrne s svojega več kot zasluženega dopusta. Del steze je namreč še vedno neoplet, na očiščenem delu pa se je po zadnjem deževju bujno razrastel mah, ki bi ga bilo treba čimprej zatreti. No, do predsednikove vrnitve in njegove pobude za čistilno akcijo bi bilo pa vredno razmisliti o tem, kako se da čimbolje zatreti mah (razen s strganjem in pletjemjanez napisal/-a: Ob naslednji akciji sledi nadaljevanje.
LP
Janez
(E.E. Cummings)
(E.E. Cummings)
Evo mene, je čisto vse zeleno na forumu tako da sploh ne vem kje začeti
Jaz bi za datum naslednje akcije predlagal petek 1.9.2006, upam da bo vreme dobro, saj se počasi iztekajo poletni dnevi
Glede steze bo pa potrebno vprašati kakšnega strokovnjaka, saj težko vrjamem, da bi po podobnih stezah mah odstranjevali kot pri nas.
Potrebno se je le malo pozanimati.

Jaz bi za datum naslednje akcije predlagal petek 1.9.2006, upam da bo vreme dobro, saj se počasi iztekajo poletni dnevi
Glede steze bo pa potrebno vprašati kakšnega strokovnjaka, saj težko vrjamem, da bi po podobnih stezah mah odstranjevali kot pri nas.
Potrebno se je le malo pozanimati.