Vaški punt

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Vaški punt

Odgovor Napisal/-a janez »

Včeraj je bilo pred gasilskim domom precej živahno, žal zadeve nisem uspel dokumentirati, ker sem imel druge obveznosti. Pa tudi rezultatov ne vem, le to, da mi je danes delovodja izvajalca del pojamral, da on ni nič kriv, pa so se vsi vaščani na njega spravili, no, predstavnik občine je pa rekel, da ni bilo prehudo.

Za kaj se je šlo?

Pri izgradnji kolektorja je namreč prišlo do "malo po domače", se pravi, da investitor ni pridobil soglasij lastnikov zemljišč, mimo katerih bo potekal koletktor, ker je mislil, da se bodo cevi položile po poti, ki je sicer last občine, vendar žal precej preozka. Gradbinci namreč porabijo precej več prostora, kar se lepo vidi , če pridete do gasilskega doma, bom pa pritisnil tudi kakšno slikco.

In tu se je seveda zataknilo in tudi prav, da se je. Lastniki zemljišč so tako družno nastopili in zbralo se jih je kar precej, seveda ustrezno nabrušenih.

Kot sem rekel pa rezultatov dogovora nimam, zato bi bilo dobrodošlo, da ga napiše kdo od udeležencev, saj je poročilo iz prve roke tudi najbolj avtentično.

LP

Janez 8-)
peter

Odgovor Napisal/-a peter »

:smile: pozdravljeni :smile:
besede vaški punt so malo preostre.
lastniki zemljišč,kateri mejijo na traso kolektorja so samo sporočili, da se ne strinjajo s tem, da se uporabi njihovo zemljišče za deponijo izkopanega gradbenega materijala niti, ne dovolijo vožnjo po zemljišču.
dogovor med občino in lastniki je bil, da se zaprosi lastnike, da dovolijo uporabo zemljišča v zameno za ustrezna nadomestila. pri tem se določi minimalna uporaba zemljišča.
obljubljeno je bilo tudi vrnitev v prvotno stanje, vendar že sam izgled hrinovega travnika nas pripričuje ravno v nasprotnem.
če kdo misli, da lastniki nimajo prav, se naj javi pri delovodju in ponudi svoj vrt in dvorišče za deponijo. bomo videli, kakšen bo vrt in dvorišče po njihovem odhodu.
pri izgradnji je moteče predvsem to, da se uničujejo obdelana zemljišča zaradi potratne uporabe prostora in vožnja težkih tovornjakov po razmočenem zemljišču(njivah in travnikih)
ko bo izvajalec odšel bodo rane na zemljišču vidne še par let.

druga stvar pa je ravno tako pomembna,
NIHČE NI VPRAŠAL LASTNIKE DO PONEDELJKA,ko so že začeli kopati po zemljišču, kjer niso imeli dovoljenja, ČEPRAV SE GRADI KOLEKTOR ŽE ENO LETO , NAČRT PA JE ŽE DVE LETI IN VEČ.

upam, da bo gradnja kanalizacije po Topolah potekala bolj kulturno.Časa za pripravo in pridobitev vseh soglasij je namreč še dovolj(cca 10 let). :grin: :grin:
Uporabniški avatar
janez

peter napisal/-a::smile: pozdravljeni :smile:
besede vaški punt so malo preostre.
Jah, saj veš, poročevalci moramo uporabljati bombastične naslove :D , s tem se pridobiva bralce :D .

Sicer pa sem na ta problem že pred časom opozoril pristojne, kajti pogled na naš tavnik je bolj pogled na njivo :( , pa so verjetno mislili, da pretiravam. In, če ne bi stopili skupaj, bi šlo skozi, kajti posameznik je pri teh stvareh dokaj nemočen.

Tako se je še enkrat pokazalo, da je potrebno nastopati večinsko in, da je povezovanje med vaščani nujno. Le enotni bomo namreč lahko uspešni, pa naj gre za karkoli.

Torej, dragi "puntarji", vse pohvale :D .

Pa še nekaj, ne se preveč sekirat, jaz se že pet mesecev, pa mi samo škoduje :sad: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Da dodam še malo slikovnega materiala, da boste bolje razumeli, za kaj je do "posveta" :lol: prišlo, saj slika pove več kot 100 besed :D

Takole je videti asfalt, pardon, njiva pred gasilskim domom:

Slika

Cevi so zložili kar na "sosedovo":

Slika

Takole je videti Hrinova "njiva":

Slika

Takole se pa hiti novim zmagam (zgagam :lol: ) naproti:

Slika

Ampak, splomladi bo menda že povsod trava rasla :shock: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

janez napisal/-a: Ampak, splomladi bo menda že povsod trava rasla :shock: .
Če vrjameš ja, sigurno bojo posjal kakšno čudežno travco, da jo bomo poj lahko še prdajal, k bo tako lepa

:D :D :cool: :cool:
Uporabniški avatar
janez

miran napisal/-a: Če vrjameš ja, sigurno bojo posjal kakšno čudežno travco, da jo bomo poj lahko še prdajal, k bo tako lepa

:D :D :cool: :cool:
Dobra ideja, jo bom kar jaz posjal, me neki za denar ščiplje, rabim za fasado. Pa še trgovcem ne bo treba pod Plešo ali na igrišče in tako bo dvojna korist.

Pod Plešo in na igrišču se ne bo delalo škode, moj bančni račun bi pa mal špeha dobil :lol: :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

janez napisal/-a: moj bančni račun bi pa mal špeha dobil :lol: :D .
Kaj pa moj, ker sem dal tok dobro idejo

:hello1: :hello1: :hello1:
Uporabniški avatar
janez

miran napisal/-a: Kaj pa moj, ker sem dal tok dobro idejo

:hello1: :hello1: :hello1:
To maš prav, ideja je največ vredna :D bova midva to pogodbeno, ampak ne na forumu, saj veš, pol bojo vsi travo sjal, pa cena pade :D .

Drugač pa danes tale dežek gledam, no zdaj je že bolj sneg, bi bila dobra ena vzgojna za investitorja in projetktanta tele naše kanalizacije. Jesenska šola namreč ni bila dovolj, ko je cevi zalila voda in je bilo prav zanimivo, kako je v Mengšu ven tekla. Tako se je sicer ugotovilo, da padec je :lol: :evil: , ampak spomladi so pa cevi ven pobirali, saj so bile zasute z zemljo in peskom.

Ampak, šola ni delovala vzgojno, zato bi bilo malo vode spet dobrodošlo. Ne preveč, ker mi bo sicer odneslo travnik, oziroma njivo, ki so jo naredili izvajalci, ampak le toliko, da zalije jaške.

Jaški so namreč brez pokrovov, pa tudi če bi bili, ne bi nič pomagalo, saj niso naročeni ustrezni, se pravi, takšni, da tesnijo. Nameravajo dati gor kar navadne, tako, da nam bo ob poplavah gorenjski drek po igrišču plaval :mad: :evil:

Zato bi bilo kar prav, da spet malo vode v Mengšu ven priteče, kajti, v Mengšu se glas bolj sliši, iz Topol pa bolj slabo ali pa nič.

In v smeri ustrezno pokritih jaškov bo treba usmeriti naslednji punt :evil: :D :D

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Če človek ne bi voidel, ne bi verjel :shock: . No, tokrat je za dokumentacijo poskrbel Franci Zabret, ki je poslikal izvedbo del na kanalizacijskem vodu izvajalca del, ki ga je angažirala sosednja občina Komenda.

O razlikah ne bi, saj fotografije povejo vse, pri nas izvajalec dela njive, v komenski občini pa gredice. Spomladi bo tam že odganjala trava, v Topolah pa mogoče čez kaki dve leti.

Bi bilo vseeno potrebno razmisliti o kakšnem zaresnem puntu :evil: :mad: .

Pam še fotografije:

Slika

Slika

Tale pa je primerjalna z naše strani, o razlikah pa še vi kaj povejte:

Slika

Slika

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

"SKORAJ" podobno :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
MATJAŽ
Kraj: TOPOLE

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ »

še dobro da ne najdejo kakšnih arheoloških iskopanin ! :D
Uporabniški avatar
gf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gf »

MATJAŽ napisal/-a:še dobro da ne najdejo kakšnih arheoloških iskopanin ! :D
Če pa sliučajno najdejo kak star pisker ali pa kost, bodo pa verjetno prekopali cele Topole :eek:
Avtoelektrika & avtodiagnostika BMW
Uporabniški avatar
janez

gf napisal/-a: Če pa sliučajno najdejo kak star pisker ali pa kost, bodo pa verjetno prekopali cele Topole :eek:
Bi jih jaz v en star pisker zbasal (ali pa kahlo), pa na luno izstrelil, potem pa naj tam prekopavajo, kolikor jih je volja :evil: . Ali pa so mogoče tam že bili, ko nobena stvar več ne raste :evil: :lol: :D .

No, prejšni teden se je odvijal drugi del vaškega punta (skoraj tako kot tolminski). Na kraju "zločina" so se tokrat pojavili vsi udeleženi v ritju, se pravi izvajalec, investitor in nadzorni, pa seveda tudi lastniki prizadetih zemljišč.

Bilo je kar nekaj povišanih glasov, še zlasti, ko je bilo potrebno umiriti nadzornega. Mogoče je sicer mislil, da povišan glas "pali" tudi v Topolah, no, vpiti znamo tudi Topolci in so se takšni poskusi že v kali zatrli.

Sicer nismo kaj dosti rešili, razen obljub, da bo vse tako, kot mora biti, se pravi, da se zemljišča spravijo v stanje pred posegom. Kako bodo to storili, nikomur ni jasno, zanesljivo pa letos na mestih, kjer je položena kanalizacija, trava ne bo rasla.

In tako so nas imeli (oziroma so mislili, da nas imajo) za norce, takšni pa si ne zaslužijo drugega, kot batin po hrbtu :mad: . Ponudili smo jim namreč, da si skupaj ogledamo delo izvajalcev v sosednji občini, ki je le 500 m stran od topolskega gradbišča, vendar se jim nekako ni dalo :evil: .

Pa tudi ni bilo potrebno, saj dobro vedo, kako tam izgleda.

Za primerjavo pa je dodana še ena galerija na tejle povezavi:

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=220

LP

Janez 8-)
mira

Odgovor Napisal/-a mira »

mogoče pa bodo na koncu položili travnati tepih pa bo vse v redu =D>
Uporabniški avatar
janez

mira napisal/-a:mogoče pa bodo na koncu položili travnati tepih pa bo vse v redu =D>
:D Ej, to je ideja, bom vprašal na občino, če nas bodo presenetili :lol: :grin: .

LP

Janez 8-)
Odgovori