Pohod na Rašico

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Pohod na Rašico

Odgovor Napisal/-a janez »

miran je napisal/a:

Mrbit bo pa sneg še do naslednje nedelje zdržu

Težka bo, drugo nedeljo bo že skoraj uradna pomlad, bo moral šef sekcije za pohodništvo organizirat pohod na Rašico .
LP
Janez

Sam bi ga res lahko ker je tak lep vreme dons
Evo, pa se uradno začenja delo za pohodniško sekcijo- je predsednik odredil. Ne vem, moramo šefa sekcije Koskota na forum zvlečt, da bo takele stvari mal komentiral :D .

Po moje, da bi bila naslednja nedelja kar dobra, imam pa še eno zanimivo ponudbo z goriške za puntarski podod.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
adler

Odgovor Napisal/-a adler »

Ja kva je zdej z RAŠICO, a gremo, a ne gremo?!?
Uporabniški avatar
janez

Khm, danes, pardon, včeraj :D , sem dobil informacijo, da je vodja pohodniške sekcije službeno zelo zaseden do 31. marca. Potem bo pa zagrabil, da bo kaj in se bomo lahko nahodili :D

Meni kar odgovarja, to nedeljo sem še zaposlen, potem bo pa bolje (vsaj upam :lol: )

Tako, da v nedeljo organiziranega pohoda s strani Športnega društva zagotovo ne bo :cry: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Najnovejša informacija je, da bo pohod na Rašico organiziran v nedeljo, 02. aprila (še dobro, da ni 1. april, bi kdo mislil, da gre za potegavščino :grin: )

Podrobnejše informacije bodo posredovane do torka na naslovni strani, na dom pa boste prejeli tudi pisna obvestila.

Pohod bo organiziran za vse starostne skupine, tako, da si rezervirajte čas in poiščite pohodne čevlje, če ste jih čez zimo morda kam založili :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Martina

Odgovor Napisal/-a Martina »

ojla :grin:

mene pa zanima kaj več od tega pohoda... pa zanima me še, če se lahko pridruži še kdo (če bo lepo vreme seveda :D )?

Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje.
Slika
Uporabniški avatar
janez

Martina napisal/-a:ojla :grin:

mene pa zanima kaj več od tega pohoda... pa zanima me še, če se lahko pridruži še kdo (če bo lepo vreme seveda :D )?

Lp

Pohod poteka približno takole:

Odhod iz Topol (izpred studenčka) po gozdni poti do ceste Mengeš - Kosece ki jo prečkamo in gremo naprej po gozdu pod mengeško kočo nato pa naprej po markirani poti vse do Rašice. Povratek je po želji preko Dobena proti mengeški koči do Topol.

Pohod v eno smer traja kašne 3 ure, saj je hitrost pohoda naravnana na udeležence, tako, da tempo zmorejo vsi.

Za pridružitev pa ni omejitev, več nas bo, bolj bo prijetno :D . Vreme smo pa tudi naročili, tako, da bi vse moralo klapati.

Uradno pa bo vabilo zagledalo luč v četrtek, ko bo že znana bolj točna vremenska napoved.

LP

Janez 8-)
gost

Odgovor Napisal/-a gost »

morda bi bilo dobro razložiti udeležencem malo širšo okolico( v primeru če se zgubijo)
naprimer: če pridejo do velike vode in jo ne morejo prebresti so najbrž ob Savi
- če vidijo oz. hodijo po železniški progi so že v Črnučah ali v trzinu.
previdnosti ni nikoli odveč.
s seboj potrebno vzeti hrano za dva dni in odejo , če te zaloti noč na pohodu.
sicer pa upam, da bo vodnik oz. vodič vešč svojeg dela.
prešteješ pohodnike na začetku poti in nato na koncu.
če se število ujema je OK če se ne je pa ali manjak ali pa višek(po obeh lahko boli glava)

srečno kekec
Tona
Kraj: Brezje - MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Od viška glava ne boli , samo od manjka :D
Ni nam lahko - še težje nam bo
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

Evo še uradno vabilo :D :D

Slika

:) :) :)
Uporabniški avatar
janez

Torej, jutri zjutraj se vidimo! :D

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Evo mene, popoldan je bilo potrebno malo počitka, saj je bil to letošnji prvi pohod, po katerem je nastopila prijetna utrujenost :D . Takoj nato sva z Miranom pripravila galerijo slik s pohoda, pri tem pa sva ugotovila, da je bilo število pohodnikov 13 :shock: . Če bi se pošteli, preden smo šli s Topol, bi verjetno zbudili še enega :D . No, tako pa nismo vedeli, pa je šlo vse po sreči. Vreme je bilo enkratno, pot suha, razgled lep, družba dobra, skratka, izpolnjeni so bili vsi pogoji za uspešen pohod.

Letos nas je bilo sicer manj kot lani, krivda je bila menda v zgodnji uri odhoda, no, bilo je kar prav, če bi šli namreč uro kasneje, bi nas ob povratku ujela nevihta, tako pa nas je vseskozi spremljalo sonce.

Kako pa je pohod videti skozi objektiv fotoaparata pa si lahko ogledate na tejle povezavi:

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=219

Naslednji pohod se predvideva po Veliki noči, smer bo verjetno hribovje nad Medvodami.

LP

Janez 8-)
Odgovori