Kaj ja narobe?

Odgovori
Uporabniški avatar
PLANINC

Odgovor Napisal/-a PLANINC »

Pa reci ti meni Mateja s čime da bi se on učvrstio :evil: :D ??

Ja Boby tud on rabi dihalca...
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

PLANINC napisal/-a:Pa reci ti meni Mateja s čime da bi se on učvrstio :evil: :D ??...
Ja, vakum sigurno ni prijel (vsaj menim) ... z zobmi se pa tudi ni drzal, tko da ... :lol: :evil:
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
Bobby
Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Planinc...zakaj rabi on IDA če stoji na sredini lestve?

lp :cool:
Slika

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......

Bobby
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Bobby napisal/-a:Planinc...zakaj rabi on IDA če stoji na sredini lestve?

Če bi taktično razpredali naprej, ima planinc prav, kajti dogodki bi se lahko odvijali v smeri, da bi morala napadalca z lestve nepredovati naprej po strehi ali v stavbo, tam pa je seveda zaščita obvezna.

Vendar gre pri tej sliki izključno za tisto kar se vidi.

Zato tisti, ki sodelujete v temi, navedite napake, tako, da boste lahko sodelovali v nagradnem natečaju.

Naj namignem, da bo konec septembra, ob zaklučku prvega natečaja za nagrado podeljen gasilnik.

Se splača :D .

Vsaka pripomba pa je seveda dobrodošla. saj se tudi iz tega marsikaj naučimo.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
PLANINC

Bobby, Janez ti je že odgovoril.

Dobro, naslednjič pa samo napake katere so vidne na sliki.

Mateja, vakum je pa treba prej napihnit.... :D :D
Uporabniški avatar
Mateja
Kontakt:

PLANINC napisal/-a:Mateja, vakum je pa treba prej napihnit.... :D :D

:lol: Ja, vem, samo, ker je le slika, ni filma, niti ne vemo, kaj se je dogajalo, preden je zlezel na lojtro, a ne?
:evil:

Sicer pa napake na lestvi:
- ne uposteva tehnike plezanja
- nima rokavic
- nima gasilskega pasu
- ni pripet na lestvi
- nima IDA
- ce predvidevamo, da je opravil vlogo drugega napadalca ali vodarja, sploh ni nicesar opravil, ker nima nicesar s sabo ...

Mene se ura caka, a ne? No, kuhinja bo kmalu gotova, tako da ... a bo pgd topole gor pisalo?? :grin:
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
janez

Mateja napisal/-a:
Mene se ura caka, a ne? No, kuhinja bo kmalu gotova, tako da ... a bo pgd topole gor pisalo?? :grin:
Ne, mislim da je gor Miki Miška ali eden podobnih junakov, moram pogledat. Ura še vedno čaka :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Bobby
Kontakt:

Mateja napisal/-a:[
:lol: Ja, vem, samo, ker je le slika, ni filma, niti ne vemo, kaj se je dogajalo, preden je zlezel na lojtro, a ne?
:evil:
Posnetki tud obstajajo... :D....če bi pa tist vidl, pol bi se šele križal.... :oops:

Slika

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......

Bobby
Uporabniški avatar
Mateja
Kontakt:

janez napisal/-a: Ne, mislim da je gor Miki Miška ali eden podobnih junakov, moram pogledat. Ura še vedno čaka :D .

LP

Janez 8-)
A, potem bo treba pa se otroke naredit, da bo za v otrosko sobo :lol: , sicer bo pa za v spalnico, clovek tudi rabi uro, a ne? :D
Uporabniški avatar
janez

Mateja napisal/-a:A, potem bo treba pa se otroke naredit, da bo za v otrosko sobo :lol: , sicer bo pa za v spalnico, clovek tudi rabi uro, a ne? :D
Khm, ja no :eek: , držimo se lojtre in gasilca, spalnica naj počaka :grin: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Teden je naokoli, pa poglejmo, kaj je motečega na sliki. Pod pravilne odgovore se štejejo naslednji trije:

1. Gasilec je brez gasilskega zaščitnega pasu
2. Nima rokavic
3, Z rokami se drži za lestvenik, namesto za kline.

Upoštevani pa bodo tudi vsi dodatni odgovori, ki se nanašajo na IDA, pa recimi, da gasilec ni pripet, kar je seveda posledica tega, da nima pasu.

Glede tehnike plezanja v dani situaciji ne moremo govoriti, ker gasilec ni v gibanju in je to lahko samo predpostavka, zato se lahko pogovarjamo o stoji (stavu) na lestvi.

Pravilni odgovori se pridno beležijo, po prvih petih objavah bo objavljena tudi trenutna razvrstitev sodelujočih, seveda pa je do konca septembra še kar nekaj časa, ki ga lahko izkoristite za pridobitev praktične nagrade.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Evo naslednje zanke, kjer bo pomembno znanje in poznavanje okoliščin pri pripravi za notranji napad. Kaj menite o pristopu, kot ga vidite na sliki?

Slika

Kar korajžno :D

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
PLANINC

Mask nimata na obrazu, kjer je N2 bi moral biti N1 z cevjo v roki pripravljen na hlajenje, N2 pa preverja temperaturo in odpira vrata, vrv bi morala biti pritrjena na enem koncu
Uporabniški avatar
Bobby
Kontakt:

Kot prvo obema napadalcema manjkata podkapi, nimata mask na obrazu.

Kar se pa tiče taktičnega pristopa pa mislim, da bi moral N1 z roko tipati bolj proti tlem....nisem čisto prepričan.... :oops:

Pa gasilca bi morala biti navezana.

Slika

Bobby
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

Da še jaz malo dopolnim :D :D :D :D

Kot prvo mislim, da bi morala oba vstopati iz leve smeri,kjer bi si "rit" krila z zidom v primeru eksplozije ali pa bi morala biti oba bolj desno. N1 bi moral res biti v klečečem položaju, preverjanje temperature pa bi moral opravljati z zunajim delom dlani.

Primer:

Slika
Odgovori