Občni zbor GD Topole

Odgovori
uros

Občni zbor GD Topole

Odgovor Napisal/-a uros »

Imam vprašanje za Predsednika ali pa Tajnika, ki sta podpisana na mojem vabilu za udeležbo na Občnem zboru. Zakaj sem dobil vabilo da naj se udeležim občnega zbora, ker naj bi mi podelili priznanje, potem sem pa sedel dve uri gor, ne da bi se kakšen spomnil na mene? Prosim za obrazložitev?
Uroš
Zadnjič spremenil uros, dne So Mar 04, 2006 7:41 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Re: Občni zbor GD Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

uros napisal/-a:Imam vprašanje za Predsednika ali pa Tajnika, ki sta podpisana na mojem vabilu za udeležbo na Občnem zboru. Zakaj sem dobil vabilo da naj se udeležim občnega zbora, ker naj bi mi podelili priznanje, potem sem pa sedel dve uri gor, ne da bi se kakšen spomnil na mene? Prosim za obrazložitev? Glede na to da ste predlagali Gregorja namesto mojega pokojnega očeta, kot člana upravnega odbora nimam nič proti, vendar bi nas lahko kdo prej o tem kaj obvestil(na občnem zboru itak en glas proti nič ne pomeni). Konec koncev je bil ustanovitelj PGD Topole le moj dedek, sedaj pa gasilci v našem kraju čisto ignorirajo njegove potomce in jih iz ekipe izključijo ko se zljubi kakšnemu prepotentnemu gasilcu, kateri ima pač malce višji čin.Samo toliko v razmislek.

Uroš
Hm, razmisleka smo potrebni vsi. Za prvo polovico objave gasilsko društvo ali gasilska zveza, na kar bom lahko odgovoril jutri. Danes lahko navedem samo tole:
-------------------------------------------------------------------------------------
Reševalec predloga:249
Predlagatelj:1673 TOPOLE,Topole 21, 1234 MENGEŠ

PREDLOG ZA GASILSKO ODLIKOVANJE Št.:69645
(status dokumenta: Reševalec sprejel, ureja)

ID člana: 27352
Priimek: ISTENIČ
Ime: UROŠ
Datum rojstva: 16.9.1976
Kraj rojstva : LJUBLJANA
Spol: moški
Ulica bivanja: TOPOLE 31
Pošta bivanja: 1234 MENGEŠ
Stopnja izobrazbe: V. stopnja izobrazbe
Datum vstopa v GO 1.2.1986
Sedanji čin gasilec I. stopnje
Datum pridobitve čina 23.12.1997

Predlagamo za gasilsko odlikovanje: 12 - Značka za dolgoletno delo - 20 let

Podatki o prejetih odlikovanjih:
1. 07.08.1998, 11 - Znač.dolg.delo - 10 let

Utemeljitev predloga:
Predlagani kandidat sodeluje na operativnem in organizacijskem področju, s čimer pripomore k napredku društva.

Predsednik
FRANC BERGANT

Poveljnik
DOMEN MEJAČ

Datum oddaje predloga: 9.2.2006 11:30:09
-------------------------------------------------------------------------------------
To je uradni izpis iz računalniškega programa Vulkan, v katerem se vodi kadrovska evidenca. Iz predloga je razvidno, da te je društvo predlagalo za odlikovanje in sicer značko za 20 let dela v gasilski organizaciji. Ker je predlog napisalo društvo, je samoumevno, da so ti za to poslali tudi vabilo.

V kolikor priznanja nisi dobil, je to vsekakor napaka, v največjem delu verjetno moja, ker sem diplome pisal, prav tako nabavljal odlikovanja. Kot sem rekel, bom to preveril jutri in, če je storjena napaka, bo popravljena, ker žal vsi nismo nezmotljivi.

Glede drugega dela tvoje objave pa mislim, da je popolnoma neprimerna in boš moral natančneje opredeliti, katere potomce društvo ignorira, prav tako pa navesti ime prepotentnega gasilca.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Kot sem obljubil, je bila prva stvar danes, da preverim, kje je prišlo do napake, žal jo ne morem ugotoviti, zato prevzemam krivdo nase. Društvo je postopek izvedlo ustrezno, saj je bil predlog za odlikovanje pravočasno posredovan na GZ Mengeš.

Tudi z GZ Mengeš je bil predlog za izdajo značke in diplome skupaj z ostalimi posredovan na Gasilsko zvezo Slovenije, kjer so bile tudi izdane v ustreznem številu, tako, kot jih je vseboval predlog, ki je izgledal takole:
--------------------------------------------------------------------------------------
GASILSKA ZVEZA
M E N G E Š
Zavrti 2, 1234 Mengeš

Številka: 11/06
Datum: 09.02.2006

Gasilska zveza Slovenije
Tržaška 221
1000 Ljubljana

Zadeva: Izdaja značk za dolgoletno delo v GO in operativne službe

Prosimo vas za izdajo značk za dolgoletno delo in značk za operativno delo v GO s pripadajočimi diplomami za člane PGD Topole po navedenem seznamu:

HRIBAR GAŠPER 10 let dela v GO
ALEŠ MOJCA 10 let dela v GO
DACAR MIHAEL 20 let dela v GO
ISTENIČ UROŠ 20 let dela v GO
ZABRET SIMON 20 let dela v GO
KUNSTELJ OLGA 30 let dela v GO
URANKAR BOGDAN 30 let dela v GO
GRILC TOMAŽ 10 let operativne službe
HRIBAR MATEJA 10 let operativne službe
JEMEC MATEJA 10 let operativne službe
LORBER BORIS 10 let operativne službe
ŠTEFANIČ MARJAN 10 let operativne službe
ALEŠ NATAŠA 10 let operativne službe
MEJAČ DOMEN 10 let operativne službe
MEJAČ PRIMOŽ 10 let operativne službe
URANKAR BOGDAN 20 let operativne službe

Zahvaljujemo se za sodelovanje in vas pozdravljamo

NA POMOČ!

Predsednik GZ:
Peter Petrič
--------------------------------------------------------------------------------------
Žal pa na dan občnega zbora pred samim začetkom nisem ponovno preveril ustreznost števila značk in diplom, pa ne zaradi malomarnosti, ampak enostavno ni bilo časa, saj sem bil skoraj do pričetka občnega zbora z našo mladino na pustni delavnici in je na koncu enostavno zmanjkalo časa.

Če bi bili prisotni vsi tisti, ki so bili predlagani za 20 letno priznanje, bi ob podelitvi ostala značka in vedel bi da je nekaj narobe, tako pa je bilo značk več, zato takšna ugotovitev ni bila možna.

Zavedam se neugodne situacije, saj je nerodno, če koga povabiš na podelitev priznanja, pa ga potem ne dobi. Nočem sicer zmanjševati svoje odgovornosti za neljubi dogodek, vendar bi osebno ob koncu občnega zbora le vprašal, če ni prišlo do kakšne pomote in zadevo bi takoj razčistili.

Tako pa mi ostane le to, da se zaradi meni neznanega vzroka za neljubi dogodek opravičim in te v imenu Gasilske zveze povabim, da se udeležiš občnega zbora GZ Mengeš (datum še ni predviden), kjer ti bo podeljeno priznanje skupaj z javnim opravičilom.

LP

Janez 8-)
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Saj mi ga lahko tudi tako daš, šlo se mi je samo za princip, tako da je opravičilo sprejeto. V Mengeš na občni zbor me pa sigurno ne bo.
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Anonymous napisal/-a:Saj mi ga lahko tudi tako daš, šlo se mi je samo za princip, tako da je opravičilo sprejeto. V Mengeš na občni zbor me pa sigurno ne bo.
Hvala za razumevanje.
Uporabniški avatar
Tomaz

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

No evo pa se je use rešilo, brez zamere 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Odgovori