Kaj ja narobe?
Evo, obljubljene slike dimovleka in tempesta, ki jih je poslal gasilec77miran napisal/-a:Če ti ne bo uspelo pa pošlji na info@pgd-topole.si pa bom jaz vstavilgasilec77 napisal/-a: Bom poslikal dimovlek, pa tempest, pa upam, da mi bo uspelo vstavit slike.![]()
DIMOVLEK :
TEMPEST :
-
Janez R
Janez, ne se sekirat, motiti se, je človeško (da še sebe mal ven izmažemJanez R napisal/-a:Hvala! No sej sem že priznal zmoto, slabo sem vidi, kljub temu da sem bil na tisti intervenciji vem kakšna razlika je ampak sem se zmotil pri besednem zakladu. Tudi najboljšim se to dogaja.
lp
Gasilcu 77 pa hvala za fotografije, kajti mi v svoji opremljenosti nimamo ne enen ne druge naprave, tako, da bodo tudi naši gasilci in obiskovalci foruma seznanjeni s pripomočkoma, ki nam olajšujeta delo na požarišču, ko je potrebno odstraniti dim in ostale škodljive pline iz prostora za naše lažje in bolj varno delo.
Pa še en izraz sem se ta čas spomnil za nadtlačni prezračevalec, v gasilkem žargonu se mu lahko reče tudi "dimogon"
LP
Janez
Naj še dodam, da pri dimovleku, imaš opcijo izdelave pene za gašenje. Če ga obrneš na eno stran, nam služi kot dimovlek, kjer dim izsesava iz prostora na prostost, če pa ga obrneš na drugo stran, pa lahko, hhmm, ne vem kako bi rekel, ( mateja, sedaj pa bi te prosil za pravi slovenski izraz
), no, skratka pri nas rečemo, da gasilno peno meče v prostor, zato če pogledate je na dimovleku medmešalec pene....
Uf, sem zakompliciral
, sej razumete a ne?
lp iz ljutomera
dušan
Uf, sem zakompliciral
lp iz ljutomera
dušan
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
tehnika brez taktike je brez smisla.
Ima da razumejogasilec77 napisal/-a:no, skratka pri nas rečemo, da gasilno peno meče v prostor, zato če pogledate je na dimovleku medmešalec pene....
Uf, sem zakompliciral, sej razumete a ne?
![]()
![]()
lp iz ljutomera
dušan
Hvala za pomoč in razlago
LP
Janez
- Mateja
- Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
- Kontakt:
ja, razpihovalnik, negasilec77 napisal/-a: ( mateja, sedaj pa bi te prosil za pravi slovenski izraz), no, skratka pri nas rečemo, da gasilno peno meče v prostor, zato če pogledate je na dimovleku medmešalec pene....
dušan
lpm
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Sem skoraj pozabil, da je že četrtekjanez napisal/-a: a) predsednik nadzornega odbora in predsednik častnega razsodišča
b) član predsedstva GZ
c) tajnik PGD
d) podpredsednik PGD
e) podpredsednik in tajnik GZ
Kateri odgovori niso pravilni?
LP
Janez
To funkcijsko oznako nosita podpredsednik PGD in tajnik PGD.
LP
Janez
Pa gremo spet malo k gašenju in lestvi
. Na fotografiji vidite lestev, po kateri je speljan B vod, ki ga zaključuje B ročnik. Posnetek je nastal na požarišču in je realističen, le da ob ročniku ni gasilca.
Na posnetku so vidne najmanj tri napake.
Za pravilen odgovor se šteje že, če napišete vsaj dve!!!!

LP do četrtka!
Janez
Na posnetku so vidne najmanj tri napake.
Za pravilen odgovor se šteje že, če napišete vsaj dve!!!!

LP do četrtka!
Janez