prometna nesreča Rodica - Domžale

Odgovori
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

prometna nesreča Rodica - Domžale

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Mengeš - V četrtek se je ob 20.45 na lokalni cesti Rodica - Domžale zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba izgubila življenje. 45-letni Domžalčan je vozil osebni avto iz smeri Rodice proti Mengšu.

Približno 500 metrov pred Mengšem je vozil preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal na bankino, kjer je nekaj časa bočno drsel, nato pa se je vozilo prevrnilo preko strehe. Voznik, ki ni bil pripet, je padel iz vozila in zaradi poškodb umrl na kraju nesreče.

Mogoče ima kdo kake informacije??
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Re: prometna nesreča Rodica - Domžale

Odgovor Napisal/-a janez »

gasilec77 napisal/-a:
Mogoče ima kdo kake informacije??
Sem pregledoval bilten pomembnejših dogodkov na področju zaščite in reševanja, vendar dogodek ni omenjen, tako, da gasilci niso posredovali. Verjetno tudi ni bilo potrebe, saj je bil potek nesreče kot ga opisuješ, takšen, da ni bilo kaj pomagati, se pravi, voznik je padel iz vozila in se pri tem smrtno ponesrečil.

Žal je ta cesta postala zelo nevarna, saj se nesreče kar vrstijo, tudi s smrtnimi izidi. Vendar se odgovorni ne sekirajo kaj dosti, postavili so samo tablo za omejitev hitrosti in tako je krivda vedno na strani voznika.

Da bi pa kdo uredil vozišče, jim pa na kraj pameti ne pride. Tudi tisti, ki so tablo odobrili, namreč po tej cesti ne vozijo 70, ker vozišče dovoljuje večjo brzino, saj je cesta vseskozi pregledna, žal pa je zaradi posledic staranja in vremenskih razmer na nekaterih mestih neravna in z neurejenimi bankinami, kar pa je tudi vzrok za tako visok smrtni davek.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

janez napisal/-a: Tudi tisti, ki so tablo odobrili, namreč po tej cesti ne vozijo 70, ker vozišče dovoljuje večjo brzino, saj je cesta vseskozi pregledna, žal pa je zaradi posledic staranja in vremenskih razmer na nekaterih mestih neravna in z neurejenimi bankinami, kar pa je tudi vzrok za tako visok smrtni davek.

LP

Janez 8-)
Janez, cesta je sicer pregledna, ampak zaradi množice lukenj vse prej za kaj več kakor 70, pa še to ob lepem vremenu, dejansko pa se je to zimo še poslabšala. Sicer pa, zakaj pa so omejitve? Jasno, da se mora vsak voznik obnašati odgovorno in upoštevati omejitev. Je bilo preveč smrtnih žrtev zaradi tistih, ki se je niso držali!

Tako da, za izživljanje hitrosti so avtoceste, ne pa skorajda (spet) poljska pot! :mad:

Mateja
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Mateja napisal/-a: Janez, cesta je sicer pregledna, ampak zaradi množice lukenj vse prej za kaj več kakor 70, pa še to ob lepem vremenu, dejansko pa se je to zimo še poslabšala. Sicer pa, zakaj pa so omejitve?
Mateja
Nisi razumela srži sporočila. Najlažje, najenostavneje in preprosto je postaviti prometni znak, potem pa je vsega kriv voznik. Ne občina, ne država, skratka nihče. Niti toliko se ne morejo zmenit, čigava je cesta in kdo jo je dolžan vzdrževati. Oziroma, drugače povedano, ve se, čigava je, ampak, pripravljena jo je vzdrževati tudi občina, če bi za to dobila ustrezna sredstva, kar pa je potem eno in isto.

In tabla ni od letos, niti od lani.

Pred leti, ko sem še hodil v Učni center na Ig (pa tudi tisti, ki se peljete še danes) so na ižanki cestarji ravno tako postavljali table za omejitev na 60 km (in jih tudi še sedaj), potem so pa policaji z radarjem lovili pretežke noge. Pa se ižanci niso dali. Potolkli so table dol in se mirno vozili 90. Pa so cestarji dali spet table gor, ižanci dol in tako se zgodba (verjetno) še danes nadaljuje.

Ampak so vmes ižanko enkrat preasfaltirali.

Med Mengšem in Rodico pa se ne dogaja NIČ, razen nesreč s smrtnim izidom. In to se ve in ve se tudi, da na tej cesti nihče ne vozi po omejitvah in pelje najmanj 80, če se seveda kaj zgodi, je veleumna ugotovitev policije in sodišča neprimerna hitrost.

Mamu jim... :evil: neprimerna hitrost, zakaj pa policaji za vzdrževalce ne morejo napisat kazenske ovadbe zoper lastnika ceste. Malo morgen ili malo sutra ali akor hočeš. Nikoli! Bolje je kasirati na radar, preventiva so pa smrtne nesreče, ki vzgojno vplivajo na voznike.

Tko je to v naši zeleni Sloveniji, kjer bomo lahko od jeze kmalu vsi pozeleneli, razen tistih, ki se jim vse sladko jebe. Tudi ceste.

LP

Janez 8-)
peter

Odgovor Napisal/-a peter »

sočustvujem s sorodniki in mi je žal vsakega življenja.
vendar bi opozoril na skoraj pravilo. večina nesreč se dogaj v okolici domačega kraja, kjer vsak voznik misli, da pozna vsak kotič ali meter ceste.
včeraj sem imel to čast, da sem se peljal na IG pa se strinjam s postavljeni tablami(omejitev 60 km) vožnja čez 70 km se mi ni zdela primerna saj nisem bil siguren ali bom pristal v jarku ali pa bom v nasprotnem primeru imel tesno srečanje s nasproti vozečimi vozili. moram pa priznati, da me je kar nekaj vozil prehitelo. Cesta poleg tega da visi ima tudi kar nekaj udarnih lukenj.
tudi vožnja od rodice do mengša zahteva veliko previdnosti saj ima veliko udarnih jam in neurejenih bankin.
vsaj domači vozniki spoštujmo omejitve, ker poznamo cesto in je vsaka nesreča nepotrebna.
po cesti se nam mudi, v bifejih pa lahko modrujemo ure in ure.
to sem napisal iz lastne izkušnje.
zakaj so takšne ceste pa je stvar tako kompleksna, da ni potrebno na tem mestu izgubljati besed otem.
bodimo gasilci vzor ostalim voznikom po tem, da se držimo predpisov o omejitvi hitrosti in o uporabi varnostnega pasu.
v zadnjem mescu je bilo preveč nesreč tudi zato, ker sopotniki niso bili privezeani na zadnjih sedežih.
srečno vožnjo in varno vrnitev domov
včasih je bil moto, ko rečejo otroci staršem :smile: OČKA VRNI SE ŽIV IN ZDRAV:smile:

LEP DAN VSEM VOZNIKOM IN SOPOTNIKOM
Odgovori