Novice iz sveta pravopisa in lepega jezika

Odgovori

Ali menite, da s slovenscino nimate tezav?

Seveda, slovenscino imam v malem prstu.
4
27%
Bolj ali manj nimam tezav, razen pri tezjih primerih.
8
53%
Imam tezave, nikoli ne vem, kako je prav.
1
7%
Slovenscina me ne zanima, pisem, kakor se mi zahoce.
2
13%
Vseeno mi je.
0
Brez glasov

Skupaj glasov: 15

Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

janez napisal/-a:Še eno vprašanje iz slovnice :D

Če imamo v ekipi članic funcijo napadalka, vodarka, cevarka, kako v tej ekipi rečemo članici, ki opravlja delo strojnika :D :lol: :D .

LP

Janez 8-)
Ja, dve možnosti sta, pravilna pa je samo ena - ženska je seveda strojnica, kar poglejte v Slovenski pravopis! :evil:
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

Mateja, Tomaž pravi da se ne bo več oglašal na forum, ker mu vedno popravjaš slovnične napake :sad:

Niso vsi taki eksperti v slovenšini kot ti, zato bodi malo bolj ovidevna do njega in ostalih, ki jim gre bolje topolščina kot pravilna slovenščina

:cool: :cool: :cool: :cool:
Uporabniški avatar
Mateja
Kontakt:

miran napisal/-a:Mateja, Tomaž pravi da se ne bo več oglašal na forum, ker mu vedno popravjaš slovnične napake :sad:

Niso vsi taki eksperti v slovenšini kot ti, zato bodi malo bolj ovidevna do njega in ostalih, ki jim gre bolje topolščina kot pravilna slovenščina

A da bi pa malo pazil, to pa ne? No, prav, obljubim, da ne bom nikoli več popravila nobenega njegovega prispevka, a prav? A bom lahko sploh še kaj napisala v zvezi z jezikom? :eek:
Saj ni težav, če napiše samo v topolščini, malo pa že lahko pazimo. Vsi! :evil:

Torej, tomaž, PROSIM, dej še kej napiš in oblubim, de bom bl ovidevna do tebe! :D
Zadnjič spremenil Mateja, dne Če Feb 09, 2006 1:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
janez

Odgovor Napisal/-a janez »

miran napisal/-a:Mateja, Tomaž pravi da se ne bo več oglašal na forum, ker mu vedno popravjaš slovnične napake :sad:

Dajte ga nehat srat s slovenščino. Na pravilno rabo je potrebno paziti samo tistim, ki sodelujejo v temi "Nadaljuj stavek", pa še tam je zadnje čase zatišje.

Poleg tega je slovnici namenjena tale tema, kjer se lahko "prepucavamo", v ostalih se pa zaradi mene objavlja "piši kao što govoriš, pa te razumije cijeli svet".

Vse objave, ki se bodo v drugih temah nanašale na slovnico, bodo izbrisane. Torej Tomaž, mislim, da še nisi dal odgovora v temi "Kaj je narobe'", rok je do danes zvečer, zato pohiti.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kontakt:

janez napisal/-a:
Dajte ga nehat srat s slovenščino. Na pravilno rabo je potrebno paziti samo tistim, ki sodelujejo v temi "Nadaljuj stavek", pa še tam je zadnje čase zatišje. ...

Vse objave, ki se bodo v drugih temah nanašale na slovnico, bodo izbrisane.
LP

Janez 8-)
[-X

Očitno :sign3:

Dan po kulturnem prazniku napišeš nekaj takega??????????????????????????????????????????? :eek:

Pa, a vas boli, če pazite na to? Zakaj se pa potem umivate, saj tudi ni tako hudo, če človek ni vsak dan umit! Isto je z jezikom. Treba je paziti nanj.

Torej, lahko pogovorno, kadar je za to mesto primerno, ampak vse povprek pa ni treba pisati, kakor niti ne govorite!!!!!!! :mad:

A je slovenščina samo nujno zlo? Zakaj pa jo potem uporabljamo?

Torej, takšne izjave pa, Janez, od tebe, res nisem pričakovala, ampak očitno je tudi tebi za jezik malo mar.

Torej, nehajte se preoblačit in umivat! :mad:
Uporabniški avatar
janez

Mateja napisal/-a: Torej, takšne izjave pa, Janez, od tebe, res nisem pričakovala, ampak očitno je tudi tebi za jezik malo mar.
:
S slovenisti je težko, ker ne razumejo srž problema. Nisem proti pravilni uporabi slovenskega jezika, sem pa zelo pozoren na obstoj foruma.

Kot je že Miran obrazložil, vsi niso vešči slovenskega jezika v tolikšni meri, da bi se lahko zanesli, da se pravilno izražajo. Zato zaradi kritik raje ne pišejo, kot pa, da bi bili izpostavljeni kritiki, saj sodelovanje na forumu pač ni obveza.

Pa da ne bi kopiral Janeza Hočevarja, forum je prostor, kjer imajo vsi pravico do svojega izražanja, kakršen koli že je, samo, da ni žaljiv in ne blati dobrega imena posameznika, razen seveda, če gre za pisanje resnice, za katero pa vsak posameznik tudi odgovarja.

Glede kulturnega praznika pa, hvala lepa. Dokler bodo vrtili Prešernov film, za katerega so zagonili težke denarje, naredili pa zmazek, potem je kultura tam, kjer je. Za gostilniško mizo, ali pa pod njo.

Amen :mad: .

LP

Janez 8-)

PS: Sicer bo pa po zaslugi politike ta dežela čez 20 let angleško govoreče področje (ali pa nemško). Upam, da mi tega ne bo potrebno poslušati in me bo prej pobralo. Ostali si pa zapomnite, kaj sem napisal.
Uporabniški avatar
Mateja
Kontakt:

Ne, s slovenisti se da marsikaj, vendar pa je jezik ogledalo vsakega posameznika.

Če se nočemo ničesar naučiti, potem pa prav. Jasno je, da je uporaba jezika na forumu bolj sproščena, so pa nekatere stvari lahko vir nesporazumov ...

Torej, pišite, kakor želite, naj vsak podobo svojo na ogled postavi in le čevlje sodi naj kopitar! :evil:
Uporabniški avatar
Tomaz

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

Uuuu res me zdele že ene štirinajst dni ni bilo na forumu, tako da me je tale razprava kar malo presenetila. :???: :???: :???: :???:

Janez hvala, ker si se potegnil zame.
Uporabniški avatar
janez

Tomaz napisal/-a:Uuuu res me zdele že ene štirinajst dni ni bilo na forumu, tako da me je tale razprava kar malo presenetila. :???: :???: :???: :???:

Janez hvala, ker si se potegnil zame.
Ja, moram mal reda nardit :D Ti sam pridno v šoli odgovarjaj, pa bo vse v redu :D

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kontakt:

Napake se zgode, ko jih najmanj pričakujemo, zatorej, dajmo, prizadevajmo si za čim bolj pravilen in dober jezik!

Zadnjič sem lektorirala statut nastajajočega športnega društva, upam, da bo danes popravljen predlagan za sprejem, sicer se javim, da ga prej še lektoriram. :grin:

Aja, pa zanima me, kaj je to STOKOVNI odbor :eek: :shock: :???: :evil:

papa :D
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Sam osebno mislim, da bi se morali vsi malo potruditi, in uporabljati pravilno slovnico, to čist podpiram! :D , Mateja, hvalažen ti sem, da če naredim napako, da sem na njo opozorjen. Po pravici povedano pa res, da naredim/o, delam/o napake vsi.

No ker sem napisal, nekaj objav na tem forumu, pa včasih res malo prej pomislim, ali jo naj oddam, ali ne, ker se zmeraj bojim, da bom "poslušal" :D :D. Malo še počakaj, da dobim malo bolj trdo kožo, pa bom že imun, na svoje napake, in se več ne bom "sekiral", ali naredim napako ali ne :D :D . Drugače pa, kr korajžno Mateja :grin: :grin:

lp

dušan :grin:
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
Mateja
Kontakt:

gasilec77 napisal/-a: No ker sem napisal, nekaj objav na tem forumu, pa včasih res malo prej pomislim, ali jo naj oddam, ali ne, ker se zmeraj bojim, da bom "poslušal" :D :D.
:lol: :lol: Saj, če bi me osebno spoznal, bi videla, da je zame to res en poseben užitek, zato ne bi preveč komplicirala, jaz imam ob ugotovljeni napaki enostavno lepši dan :D , kar je mogoče malo perverzno, ampak pusti mi ta užitek :oops:

Sicer pa, veselim se tvojih prispevkov. :D

lp, Mateja
Uporabniški avatar
Martina

Odgovor Napisal/-a Martina »

Mateja napisal/-a: ...jaz imam ob ugotovljeni napaki enostavno lepši dan :D , kar je mogoče malo perverzno, ampak pusti mi ta užitek :oops:
ko bi to še kdo zastopu :D jst tud ne smem več popravljat :oops: :sad:

Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje.
Slika
Uporabniški avatar
gasilec77

Ohhhhhhhhhhhhh, kako sta vidve boge :D :D , evo, pa se bom jaz za vaju zavzel, pam napisal eno tako:

Gnes sen ša, na toblo od gasilcof z Topol, da jin malo zdignen živec, ka tega itak nedo znale štete, pa bojo malo čudno :eek: , ke jin čen gučate. Za matejo, pa martino, bon itak največji fučkec, samo ne veta, ke te to je :D :D :D, pa če me razmeta ale ne, mene je zadoste tega, od gnes napre bon pisa, tak kak gučin! :D :D :D .....

Evo, pa še malo za hec :eek: :

Irma, pa Heda sta šle v Marprok f Sity park po fasingo.

Fsakša je šla svojo pot kipĂĽvat, to, pa ovo, pa gor, pa doj.

Te pa je naednok sfalilo elektrke, pa je kumer prišla za dve vĂĽri.

Veka zmeda je grotala, fse je opstalo, liči so ne svetile,

blagajne so ne delale, pa tak dale.

Dve vĂĽri je ne bilo elektrke, te pa sta se Irma pa Heda le nejšli.

Pa pita Irma Hedo:

» Ge si ti bila f toten cejti????«

»Joj, nejč ne guči, v zdigali sen ostola notr dve dugi vĂĽri,

kak me je stroh bilo«, je jomrala Heda.

» Ja, ka pa te nej jas poven«, je zdignila glos Irma,

» jas pa sen ostola na tekočih štegah, kere grejo s parkirišča

f štacĂĽn, pa si lehko misliš, kak sen dve vĂĽri žmetno poševno stola.

pa še ena kuharska:

Gre Johana v Loblano bojšemi živleji naproti. Tak je zazvedla, ka držovni zbor nĂĽca kĂĽharco, pa se je šla prjovila. Te pa gre na razgovor. Sprejeja jo je glovni kelnar Tunček, pa ji razložja, ka je tĂĽ treba kĂĽhari za dosti lidi, ka je to ne hec. Pa jo pita
»Guspa, kva vi mate kašne izkušne al kuga, tuki je treba kuhat za 120 ldi !!! »
»Seveda man skušje gospot, duma sen kĂĽhala za 100 svij«, se je pohvolila Johana.

tko, pa sem.... :D :D :D

lp

dušan :grin: :D :grin:
Uporabniški avatar
gasilec77

Mateja napisal/-a:
:lol: :lol: Saj, če bi me osebno spoznal, bi videla, da je zame to res en poseben užitek, zato ne bi preveč komplicirala, jaz imam ob ugotovljeni napaki enostavno lepši dan :D , kar je mogoče malo perverzno, ampak pusti mi ta užitek :oops:

Sicer pa, veselim se tvojih prispevkov. :D

lp, Mateja

Evo mateja, pa martina.... :D :D :D , Jaz vaju razumem, pa tut veselje vama dam :D :D

lp

Odgovori