Roparji v črnem

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Roparji v črnem

Odgovor Napisal/-a janez »

To je rop-ometamo!

Danes zjutraj me je presenetila oseba, oblečena v črno, oborožena s svinčnikom in papirji, k sreči brez maske na obrazu. In je bila oseba jako prijazna ter povedala, da "bomo"ometali dimnik. Ker sem bil s strani sovaščana pravočasno obveščen o višini dimnikarske usluge, sem ga, še predno je privlekel krtače, vljudno vprašal, koliko bo stalo njegovo delo.

In je brez sramu povedal, da 15.000,00 SIt, pri tem me je pa celo v oči gledal. Seveda sem se mu za uslugo zahvalil, saj se nikakor ne morem strinjati, da bi se neka usluga od lanskega leta povečala za 50 %.

Seveda je mojster takoj prinesel nov blok papirjev in vanj zapisal, da sem odklonil čiščenje in meritve in me opozoril na posebej odebeljeni tisk, kjer piše, da bo spet prišel (to je bilo samo opozorilo), nato pa me bo predlagal v postopek inšpekcijski službi.

Ampak, ker ima svoje pravice na tem obrazcu tudi stranka, sem si tudi jaz dal duška in napisal, da podjetje, ki izvaja dimnikarska dela za Občino Mengeš nima sklenjene pogodbe. Potekla je namreč v sredini lanskega leta, za novo koncesijo pa bi morala poskrbeti država, pa tega do danes še ni storila.

V glavnem, dimnikar, sicer korekten in prijazen, je tako odšel, da obeli katerega od sosedov.

No, sam sem takoj odšel v gaslski dom in si s pomočjo informacij na internetu že pridobil novega izvajalca dimnikarskih storitev, ki me bo obiskal v četrtek po 14. uri. Dogovorjena sva seveda tudi za ceno.

In kaj bo naprej? Bog se nas usmili, če bo koncesijo podeljevala dražava, kajti državi se za rajo jebe, občine pa so tiho, saj so se skrbi za dimnikarsko službo znebile.

Če mene vprašate, svinjarija na kubik, država bo sedaj določala izvajalce in ceno, ki jo bomo morali plačati, namesto da bi to še naprej opravljale občine v smislu tržnega gospodarstva, ki naj bi veljal v kapitalizmu, se pravi iskanje koncesionarja, ki kvalitetno in po zmerni ceni zagotavlja izvajanje dimnikarskih uslug.

Podjetje, ki se trenutno še vedno predstavlja kot koncesionar, pa naj se malo zamisli nad svojim delom, saj sta bila v obdobju 14 dni na področju Mengeš 2 dimnikarska požara.

Takšno je stanje, kako boste ukrepali vi, boste pa presodili sami.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Re: Roparji v črnem

Odgovor Napisal/-a Mateja »

janez napisal/-a:To je rop-ometamo!

... Ker sem bil s strani sovaščana pravočasno obveščen o višini dimnikarske usluge, /.../

In je brez sramu povedal, da 15.000,00 SIt, pri tem me je pa celo v oči gledal. Seveda sem se mu za uslugo zahvalil, saj se nikakor ne morem strinjati, da bi se neka usluga od lanskega leta povečala za 50 %.
:lol: :???: Ja, grozno, samo na nekaj opozarjam. Če bi ti angel v črnem res hotel narediti uslugo, bi ti jo naredil zastonj. Ker pa je hotel zanjo denar, je pa to bila kar prava storitev.

Samo toliko, da ne bomo česa pomešali - če pa bo fant še naprej govoril o ne vem kakšni uslugi, ga pa k meni pošljite :evil: :evil: :evil:

Mateja :downtown:
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
janez

Re: Roparji v črnem

Mateja napisal/-a:
Samo toliko, da ne bomo česa pomešali - če pa bo fant še naprej govoril o ne vem kakšni uslugi, ga pa k meni pošljite :evil: :evil: :evil:

Mateja :downtown:
Mu bom kar jaz eno na nos nalimal in to zastonj, samo ne vem, ali je potem to usluga ali storitev :mad: :mad: :mad: ?

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Torej, postopek ometanja in merjenja je zaključen, vse z uradnimi papirji in izpiski meritev emisij direktno z merilnega aparata. Tega bivši koncesionar vsaj meni ni nikoli predložil, čeprav je storitev zaračunaval.

In to za ceno, ki je občutno nižja od samozvanega koncesionarja in rade volje sem mu primaknil še za eno kavo. Nisem namreč tako škrt, samo, ko me ima pa nekdo za bedaka, takrat pa popizdim.

In sedaj komaj čakam naslednjega obiska bivšega koncesionarja, ki je v svoj zapisnik napisal, da še pride, da je to le opomin. Pa da ne bo treba njemu, bom kar sam do inšpekcijskih služb stopil, s seboj pa vzel oba požarna poročila o požarih na dimnikih v zadnjih štirinajstih dneh, pri tem, da je v Mengšu zagorelo menda nekaj dni po tistem, ko jih je vrli dimnikar obiskal in izvedel "čiščenje". Čišenje denarnice, ne pa dimnika.

Pa to še ni vse. Kaj šele bo, ko bo država podeljevala koncesije. Takrat bomo šele najebali. Pa o tem takrat, sem itak premalo glasen, da bi kdo upošteval moje mnenje.

Današnjega izvajalca uslug sem tudi povprašal, če lahko pohvalim njegovo delo tudi drugim, se pravi, da naredim malo reklame in je rekel, da ni problem. Tako objavljam njegov polni naslov:

Dimnikarstvo Iztok Polak, s.p.
meritve: sajavosti, vsebnosti CO2, NO
Tunjiška c.11, 1241 Kamnik
GSM 041-918-731

Upam samo, da bo imenovanovanemu dodeljena koncesija, saj do zdaj opravlja dimnikarske storitve v občini Komenda in Trzin in ne vem zakaj se je edino Občina Mengeš odločila za Ljubljančane, za katere je vsem znano, da imajo najdražje storitve.

Tako je to :mad:

LP

Janez 8-)
Odgovori