Podatki o greznicah

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Podatki o greznicah

Odgovor Napisal/-a janez »

Vsa gospodinjstva so že pred časom prejela anketno polo s strani upravljalca in izvajalca komunalnih storitev za občino Mengeš. Vanjo je potrebno vpisati podatke o lokaciji greznice, njeni velikosti, vrsti gradnje, prostornini in načinu praznenja.

Pola je sicer videti povsem nedolžna, no, včeraj pa sem slučajno prebral članek v dnevnem časopisju in sem hitro spremenil mišljenje, kajti zadeva je vse prej kot nedolžna, ali, če rečem drugače, poceni.

Pri vsakem zbiranju tovrstnih podatkov itak veš, da te bodo na koncu obrili, ampak, da se zadeve zavihtijo v vrtoglave višine, je pa kratko malo nerazumno.

Primer iz Trbovelj namreč navaja, da je praznenje vsebine greznice v količini 4 m3 stalo nič več in nič manj kot 60.000,00 SIT :shock: . Res, da iz Trbovelj vsebino vozijo na čistilno v Domžale, ampak, če kilometer gor ali dol, ne igra bistvene vloge, zanesljivo pa ne več kot 15.000,00SIT.

Torej se nam poleg novega načina obdavčevanja na nepremičnine obeta še dajatev za praznenje greznic, čeprav določene stroške že poravnavamo ob plačili položnic upravlajlcu.

Ker pa se upravljalec v obrazložitvi popisa sklicuje na Odlok Občine Mengeš, bo ena izmed prvih nalog novega vaškega odbora, da se z odlokom seznani in po potrebi zahteva spremembe, vsaj, kar se tiče načina odvoza oziroma načinu plačila.

Kajti, če bo šlo tako naprej, nas bo država obdavčila še za lastno senco.

Ko smo bili pred leti na Danskem, je domačin preklinjal državo, ker so jih privijali z davki, no, zdaj vse kaže, da smo na vrsti mi :lol:

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Romana

Re: Podatki o greznicah

Odgovor Napisal/-a Romana »

No, jaz čakam, da Janez napiše nadaljevanje zgodbe :grin:

Seveda jo pa lahko zapiše kdo od članov vaškega odbora...
...bo ena izmed prvih nalog novega vaškega odbora, da se z odlokom seznani in po potrebi zahteva spremembe, vsaj, kar se tiče načina odvoza oziroma načinu plačila.
...ker glede na nekaj "splošnega razpoloženja" med vaščani, bi recimo lahko kdo postregel s podatki, če je bil izbrani izvajalec najugodnejši ipd.
...ali pa s podatki v kateri fazi je "projekt kanalizacija" (a ni bilo narisanih in plačanih kar nekaj projektov o tem v preteklih dvajsetih letih?!) ..

LP
Always Cvi-Cek
Kraj: Topole

Re: Podatki o greznicah

Odgovor Napisal/-a Always Cvi-Cek »

Na člane vaškega dbora ne kaj dosti računat, vsaj v tem mandatu ne (menda še niti enega sestanka niso imeli.....)
I'd rather learn from one bird how to sing
than teach ten thousand stars how not to dance
(E.E. Cummings)
Odgovori