Predlogi: Nove prireditve in aktivnosti v ŠD Topole

Moderator: Romana

Always Cvi-Cek
Kraj: Topole

Predlogi: Nove prireditve in aktivnosti v ŠD Topole

Odgovor Napisal/-a Always Cvi-Cek »

To temo odpiram, ker sem v zadnjem času slišal kar nekaj novih predlogov za aktivnosti in prireditve, ki bi jih lahko izvajali v okviru športnega društva in bi nedvomno pripomogle k raznolikosti dogajanja v društvu in vasi. Vse, ki imate kakršenkoli predlog za bodisi novo tekmovanje bodisi novo športno aktivnost ste vljudno vabljeni, da tu objavite svoje predloge.

P.S:Prvega/prvo, ki poda resen, izvedljiv predlog in ga vsaj malo opiše povabim na pivo!!!!

Blaž
I'd rather learn from one bird how to sing
than teach ten thousand stars how not to dance
(E.E. Cummings)
Uporabniški avatar
Romana

Re: Predlogi: Nove prireditve in aktivnosti v ŠD Topole

Odgovor Napisal/-a Romana »

Jaz sicer ne vem kaj si slišal, ampak idej mi pa ne manjka :D

Pa ker sem ravno pri pisanju...

Najbrž je vsaki generaciji zanimivo kaj drugega. Najmlajšim je koš je še previsok, prav tako mreža pri odbojki. Torej bi jim lahko recimo občasno (mogoče tudi reden termin) pripravili kakšne družabne igre kot so "med dvema ognjema" (včasih smo jih igrali vsak dan in mislim, da je tudi sedaj poznana večini) ali pa kakšne igre z ovirami, skakanje v vrečah, zbijanje kegljev, ipd. Pri tamalih je običjano pomembno, da se imajo fajn in da v igri lahko sodelujejo. Tudi "človek ne jezi se" se da narisati na igrišče in so oni "človečki", ki se premikajo do "štalce". Skratka, malo tekmovalnega duha in veliko dobre volje.

Za tiste malo starejše generacije, se vsaj iz preteklih dogajanj vidi, da so bolj pohodniško usmerjeni. Torej je ena od možnosti spoznavanje npr. z nordijsko hojo - lahko bi izpeljali kak spoznavni tečaj. Znanje se da potem uporabiti tudi pri pohodih. Sploh, ker imamo v okolici kar nekaj poti, kjer je potem možna redna rekreacija (lahko se tudi oblikuje skupina v okviru ŠD, če bi se izkazalo, da je ljudem všeč). Povabi se koga od inštruktorjev nordijske hoje, ki potem zadevo predstavi in običajno se skupaj potem opravi prve kilometre. Sicer bi pri tem morala biti neka minimalna kotizacija (tudi palice običajno posodijo oni), ampak mogoče bi se nabralo dovolj kandidatov, da bi bila cena sprejemljiva.

Drugače pa, kot sem že lani omenila, pri odbojki bi lahko namesto enkratnega turnirja organizirali "sezonskega", torej tako, da ekipe skozi celo sezono (lahko vsak mesec ena serija tekem npr.) tekmujejo - prijava na začetku, potem se pa določijo datumi, termini tekem, način točkovanja, ... malo več dela sicer, ampak to posledično vodi tudi k redni rekreaciji (namen ŠD je tudi spodbujanje k miganju, a ne).

No, pa še kakšo idejo lahko najdem, recimo za srednje generacije, ki rade preizkusijo kaj novega - predstavitev skikanja, ki je na prvi pogled še bolj fajn kot rolanje (nisem pa še probala, ampak zaviranje je očitno lažje, pa še off road je možno, kar je bolj varno). To si sicer lahko pogledate tu: http://www.skike.si in če bi bilo dovolj kandidatov za spoznavni tečaj, mislim, da bi ga tudi oni naredili pri nas, samo zmenit se je treba.

Ok, dovolj z moje strani...

Veliko miganja vam želim! :grin:
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

Po moje bo mogel Blaž povabit na pivo, ker predlogi se mi res zdijo zanimivi :D :D :D
Always Cvi-Cek

Romana napisal/-a:Jaz sicer ne vem kaj si slišal, ampak idej mi pa ne manjka :D
Bi rekel, ja!
Tile predlogi so res super in se mi zdi najbolje, da jih na naslednji seji UO vzamemo na dnevni red, kuga ti misl'š, presidente?

Je še nekaj predlogov, ki sem jih slišal, ko sem delil "lanskoletne" majice po vasi. Nalašč sem malo počakal če bi se slučajno kdo opogumil a ker se očitno ne bo, bom kar jaz napisal predloge:

1. Večdnevni izleti

Naletel sem na predlog, da bi lahko organizirali kakšen večdneven vzpetinsko in organizacijsko bolj zahteven gorski izlet/turo, ki bi vključeval prevoz, nočitev v koči in dva ali celo tri dni svežega zraka v gorah. Na tak izlet bi se odpravili npr. čez vikend namenjen pa bi bil v prvi vrsti tistim članom, katerim se hribolazenje v okviru ŠD Topole kakršno je sedaj ne zdi zadosten izziv. Tu bi bilo potrebno narediti plan poti, rezervirati prostor v koči in organizirati prevoz, stroške pa bi pokrili udeleženci sami.

2. Stopenjski izleti

Sicer ne vem, kako so izgledali izleti dosedaj (ku mi še ni uspelo iti na nobenega :-... ) a predlog je bil, da se izlete organizira tudi še v kaki drugi težavnostni stopnji, oziroma da se naredi stopenjske ture, tako, da bi bilo za vsakega nekaj.

Potem sem pa slišal še en predlog, k ije ravno tako "pohodniške" narave a je bolj lokalen.

3. Kronometer

Gre za tek, ki bi potekal od Lucije do Mlinčkov(zato lokalen), ali obratno, na katerem bi lahko sodelovali tako člani kot tudi nečlani ŠD Topole. Vse kar bi potrebovali za to bi bilo nekaj ljudi s štoparicami, ter kaj za prigriznit in popit. Lahko bi se uvedla tudi štartnina in izdelali pokali oz. podarile praktične nagrade.

Tako, to so zaenkrat vsi predlogi, ki sem jih zabeležil, midva z Romano se bova mogla pa za pivo zment. Kar sem reku sem reku! :grin: :grin:
(E.E. Cummings)
Uporabniški avatar
Romana

Odgovor Napisal/-a Romana »

Always Cvi-Cek napisal/-a:... midva z Romano se bova mogla pa za pivo zment. Kar sem reku sem reku! :grin: :grin:
Z lahkoto - meni bi najbolj pasal en pirčk, ko pribicikliram v Kamniško :D :mrgreen: Če ne, se bom pa kdaj na odbojki mogoče prikazala (ko se poberem od lanskega turnirja :mrgreen: )... pa ga bova tam. :grin:
Always Cvi-Cek

Tako, jst sm vse tele predloge zbral in jih na kratko predstavil UO, a težko rečem kaj se bo izvajalo, ker nismo prišli do glasovanja in smo o predlogih samo razpravljali.

Strinjali smo se sicer, da bi poizkusili s sezonskim odbojkarskim turnirjem, ter me spomili, da se je v preteklosti že govorilo o večdnevnem izletu v hribe/gore.

Je pa glavni hribolazec manjkal na sestanku, tako da ne vem kaj bo s predlogom o stopenjskih turah.

Glede inštruktorjev oz. oseb, ki bi predstavljale razne športne discipline, s(m)o ugotovili, da so Topole premajhne za izvajanje tega, poleg tega pa bi potrebovali nekoga, ki bi imel čas, da bi se pozanimal o interesu v ŠD ter izpeljal tako predstavitev discipline oz. športnega rekvizita.

Predlogi za otroške igre bi najbolj prav prišli med veselimi uricami za otroke, ki jih načtrujemo poleti, pri kronometru od Lucije do Mlinčkov pa obstaja prevelika verjetnost za poškodbe in ker z intervencijskimi vozili ni dostopa do večjega dela poti s(m)o rekli, da bi bilo tako tekmovanje neizvedljivo, saj bi bilo helikoptersko reševanje ponesrečenca, ki bi obležal sredi proge predrago za naše društvo. :-s :-s

Ah ja, da bi ble Topole za le 100 glav večje.....
(E.E. Cummings)
Odgovori