Mala šola gasilstva - odgovori na ABC (2)
Re: Mala šola gasilstva - odgovori na ABC (2)
Odgovor A,C in B
Komentar sledi pozneje.
Komentar na prejšnje vprašanje.
[quotePregled zunanjsoti dimnika, onemogočenje odvoda plinov s kurišča, nadzor izgorevanja saj v dimniški tuljavi, nadzor okolice dimnika nad kritino zaradi odletavanja gorečih delcev v okolico, v primeru nevarnosti razširitve požara dimniško tuljavo gasimo s prahom[/quote]
To sem storil v praksi, seveda sem se posvetoval še z dimnikarjem.
Pa nekaterim še danes ni všeč, da sem to storil.
To sem naredil kot vodja intervencije, ker je bila možnost širitve požara skozi Dimnik (dotrajan).
Ne vem kdo jih je učil taktiko gašenja.
Komentar sledi pozneje.
Komentar na prejšnje vprašanje.
[quotePregled zunanjsoti dimnika, onemogočenje odvoda plinov s kurišča, nadzor izgorevanja saj v dimniški tuljavi, nadzor okolice dimnika nad kritino zaradi odletavanja gorečih delcev v okolico, v primeru nevarnosti razširitve požara dimniško tuljavo gasimo s prahom[/quote]
To sem storil v praksi, seveda sem se posvetoval še z dimnikarjem.
Pa nekaterim še danes ni všeč, da sem to storil.
To sem naredil kot vodja intervencije, ker je bila možnost širitve požara skozi Dimnik (dotrajan).
Ne vem kdo jih je učil taktiko gašenja.
A, C, B....
lp
dušan
lp
dušan
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
tehnika brez taktike je brez smisla.
Odgovori: A,C,B
Odgovor A C B
- Miran Mlakar
- Bobby
- Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
- Kontakt:
A C B
lp
lp

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......
Bobby
Razvrsti naloge vodje intervencije po prioriteti (prednosti)!
a) priprava za intervencijo
b) povelje
c) ocena položaja
Hm, kar pridno ste prepisovali
. Žal odgovori niso pravilni, kajti že stari dobri Vrhovec je napisal, da je prva ocena položaja, na osnovi katere se izda povelje, nato se enote šele lahko pripravijo in seveda izvedejo intervencijo.
Res pa je, da mi to v praksi malo mutimo, in se pripravljamo na intervencijo, ko nam še nihče ni izrekel povelja, zato pa sigurno špricamo, saj vsak poskrbi, da napelje čimveč cevi prav iz svojega vozila.
Torej, pravilno gre:
c) ocena položaja
b) povelje
a) priprava na intervencijo
LP
Janez
a) priprava za intervencijo
b) povelje
c) ocena položaja
Hm, kar pridno ste prepisovali
Res pa je, da mi to v praksi malo mutimo, in se pripravljamo na intervencijo, ko nam še nihče ni izrekel povelja, zato pa sigurno špricamo, saj vsak poskrbi, da napelje čimveč cevi prav iz svojega vozila.
Torej, pravilno gre:
c) ocena položaja
b) povelje
a) priprava na intervencijo
LP
Janez
Pri gorenju nastajajo različni produkti gorenja, ki so škodljivi in za nas lahko tudi zelo nevarni. Eden od takšnih produktov je prav gotovo ogljikov monoksid (CO), ki je nevaren za zastrupitev. Obstoja pa še ena nevarnost, saj je plin gorljiv, kar nam lahko povzroči velike težave, lahko nas ogrozi tudi eksplozija.
V kakšnem volumenskem procentu v zraku je CO nevaren za vžig oziroma, kje je spodnja in zgornja meja vnetljivosti?
a) med 2,5 do 100
b ) med 12,5 do 74
c) med 15 do 28
e) med 2,7 do 36
LP
Janez
V kakšnem volumenskem procentu v zraku je CO nevaren za vžig oziroma, kje je spodnja in zgornja meja vnetljivosti?
a) med 2,5 do 100
b ) med 12,5 do 74
c) med 15 do 28
e) med 2,7 do 36
LP
Janez
- Bobby
- Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
- Kontakt:
Odgovor B
lp
lp

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......
Bobby