Izlet za člane PGD Topole

Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Mateja napisal/-a:No, torej, sobota se bliža - odhod je ob osmih.

Mateja
POZOR POZOR !!!!

Odhod je ob 07.00 uri

Da jo ne bi res kdo ob 8. uri primahal.

Torej program ostaja okvirno isti, se pravi Idrija, ogled rudnika in idrijske kamšti. Če bomo v Idriji ob predvidenem času 08.30, potem bi si mogoče ogledali še muzej na gradu, sicer pa bi se prepeljali do Divjega jezera, kjer bi pomalicali (sendvič iz nahrbtnika) in se nato podali v Kobarid, kjer moramo biti v muzejo do 13. ure.

Idrijskih gasilcev ne bomo obiskali, ampak kar Kobariške, ki so v neposredni bližini muzeja, potem bi si lahko ogledali še pokopališče I. svetovne vojne.

Kosilo bo okrog 16. ure v Mostu na Soči, potem bi si lahko še malo ogledali Sočo in znameniti most za skoke v vodo, pa še kakšno znamenitost bomo našli, ko bomo že ravno tam.

Predel in Vršič letos žal ne prideta v poštev, Vršič tudi sicer ne, ker avtobusom zaradi ovinkov pokajo šipe in zelo neradi vozijo ta odsek. Bo pa vožnje že tako kar dovolj.

Torej, v soboto od 06.45 do 07.00 pri gasilskem domu

Skupaj nas odpotuje 37.

LP

Janez
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

Juhu, a potem gremo nazaj čez Logatec, bom lahko jaz kar izstopila??? [-o< :cya: :happy2: :hello1: :love7: :love1: :wav:

Ok, potem grem pa že kar danes malo prej spat, da ne bom v soboto pozna - odhod je 7.00, a ne?

Super!!!

Papa

Mateja
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
janez

Mateja napisal/-a:Juhu, a potem gremo nazaj čez Logatec, bom lahko jaz kar izstopila???
Mateja
Jah, saj bomo šli mi tud v Logatcu malo dol, a ne, kakšen kozarec mrzle vode jim bo pa ja še ostal za žejne romarje :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kontakt:

janez napisal/-a:Jah, saj bomo šli mi tud v Logatcu malo dol, a ne, kakšen kozarec mrzle vode jim bo pa ja še ostal za žejne romarje :D .

LP

Janez 8-)
Super, to bo žur!!!!!

Lp, Mateja
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
Mateja
Kontakt:

Saj ne, da ne bi bila vesela, ampak je rekel Marko, da naj kar na Lomu počakam, da bova šla potem še v lovsko kočo - a bomo šli tudi vsi? :-...

Lp, Mateja
Uporabniški avatar
janez

Mateja napisal/-a:da bova šla potem še v lovsko kočo - a bomo šli tudi vsi? :-...

Lp, Mateja
Ja nevem, tam kjer bo fešta, edin če bosta šla solo v kočo :D :D :D .Tist pa glih ne bomo šli svetit :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kontakt:

janez napisal/-a: Ja nevem, tam kjer bo fešta, edin če bosta šla solo v kočo :D :D :D .Tist pa glih ne bomo šli svetit :D .

LP

Janez 8-)
No, saj ne bi počela nič takšnega :dontknow: :toothy4:

Mateja
Uporabniški avatar
janez

Evo nas, pa smo doma.Nekoliko utrujeni, saj je bila pot kar dolga in program zapolnjen, vendar mislim, da v imenu vseh udeležencev lahko rečem, da smo se imeli zares prijetno.

Program smo nekoliko spremenili, tako, da smo pričeli v Antonijevem rovu v Idriji in si ogledali idrijsko kmšt, vodnomkolo, ki je poganjalo črpalko za črpanje vode iz rudnika. Nato smo pot nadaljevali do Divjega jezera, kjer je sledil karjši postanek za malico in seveda ogled tega bisera narave.

Od tam smo odšli v Kobarid in obiskali Muzej prve svetovne vojne, kjer smo doživeli zelo nazorenvprikaz in pripoved o dogodkih in grozotah vojne, ki je prizadejal te kraje.

Nato so nas sprejeli kobariški gasilci, ki so nam pripravili zares lepo dobrodošlico in nam obenem razkazali svojo tehniko in opremo. Najbolj je bil seveda zanimiv TV2D, ki ga v svojem okolju nimamo, tako, da so nam ga prijazni gasilci podrobneje predstavili, nato pa je ob razgovoru sledila zakuska z dobrotami kobariških gasilcev.

Gasilci so nam pripravili tudi spremstvo do znamenite kostnice, vendar nam je žal že zmanjkovalo časa, tako, da smo določene podrobnosti zvedeli kar v gasilskem domu, nato pa smo se že morali podvizati na kosilo, saj smo bili že kar v rahli zamudi.

No, tudi kosilo je bilo zelo okusno, osebje se je potrudilo in na njihovo povabilo se bomo prav gotovo še kdaj oglasili, če bomo potovali v te konce.

Potem pa je sledil vedrejši del, vožnja proti domu, kjer se je po avtobusu razlegel zvok harmonike in zven kitare, seveda smo se mu pridružili s petjem in več ali manj zdržali do doma.

Toliko v kartkem raportu, seveda pa upam, da me bodo izletniki v kakšnih podrobnostih še dopolnili, sicer pa je nastalo veliko slik, tako, da bo imel Miran kar nekaj dela.

Upam, da bo zmogel že jutri :D

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

No, lepo, sam da se noben ni "utopil" v ...... :lol: :D :D . Janez, jaz pa sem te iskal na vaji v Domžalah, in na koncu zvedel, da si na fešti....

lep pozdrav

dušan
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

Ne prezrite kratkega video posneka

Veselje na avtobusu

:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
janez

miran napisal/-a:Ne prezrite kratkega video posneka

Veselje na avtobusu

:D :D :D :D :D :D :D

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kontakt:

miran napisal/-a:Ne prezrite kratkega video posneka

Veselje na avtobusu

Ja, tale ples mi je povzročil eno veliko modrico na nogi :-$ , kar boli ... Ampak Marko je vesel, da sem v enem kosu :wink:

Super sem se imela. Upam, da drugi tudi ...

lp, Mateja
Uporabniški avatar
Mateja
Kontakt:

Super, da so sedaj še napisi pod slikami, edino tam - na drugi strani zadnja slika, ko je napis - PREPROSTI FRONTNI OLTARJI - je treba malo popraviti, saj gre za grob vojaka, na njem pa se tovariš poslavlja od njega.
Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a:No, lepo, sam da se noben ni "utopil" v ...... :lol: :D :D .

lep pozdrav

dušan
Ja, kar lepo je bilo, vtisov za dva foruma, ampak mislim, da slike povejo največ. Bilo je res prijetno, tako, da z Domžalami ne bi zamenjal :grin:

LP

Janez 8-)
Odgovori