Mala šola gasilstva - odgovori na vprašanje z
Kje se na delovni in zaščitni obleki nosi operativna položajna oznaka funkcije?
c) ob levem žepu
Ko sem napisal, da tudi sam nisme čisto prepričan v odgovor, sem mislil resno, kajti v PGS piše, da se oznaka nosi ob levem žepu, torej so vaši odovori pravilni.
Problem pa nastaja drugje. Nisem namreč še videl gasilca, ki bi oznako nosil ob levem žepu, vsi jo namreč nosijo NA levem žepu. In jo tudi ne more drugače, saj je tako narejena, da se fiksira z žepnim gumbom.
No ja, če je to ob, naj pove Mateja. Za mene je NA.
Pa nič bat, vsi ste odgovorili pravilno
LP
Janez
c) ob levem žepu
Ko sem napisal, da tudi sam nisme čisto prepričan v odgovor, sem mislil resno, kajti v PGS piše, da se oznaka nosi ob levem žepu, torej so vaši odovori pravilni.
Problem pa nastaja drugje. Nisem namreč še videl gasilca, ki bi oznako nosil ob levem žepu, vsi jo namreč nosijo NA levem žepu. In jo tudi ne more drugače, saj je tako narejena, da se fiksira z žepnim gumbom.
No ja, če je to ob, naj pove Mateja. Za mene je NA.
Pa nič bat, vsi ste odgovorili pravilno
LP
Janez
Tromesečje je za nami in imamo novega zmagovalca, lahko pa, da sta celo dva ali več, v tem primeru bo seveda potreben dodaten krog.
Kakšni so rezultati, bo objavljeno med prazniki, saj je potrebno pazljivo zbrati pravilne odgovore vseh učencev, seja UO bo pa itak po praznikih.
Novo vprašanje za drugo tromesečje pa sledi jutri.
LP
Janez
Kakšni so rezultati, bo objavljeno med prazniki, saj je potrebno pazljivo zbrati pravilne odgovore vseh učencev, seja UO bo pa itak po praznikih.
Novo vprašanje za drugo tromesečje pa sledi jutri.
LP
Janez
So takšne vrste prazniki, da nimam časa pregledati rezultatov, je treba pirhe farbat, pa meso kuhat, pa take reči
.
In bi kmalu pozabil, da sem vam dolžan novo vprašanje in sicer prvo v drugem tromesečju. Vse gre na novo, vsi imate enake možnosti, nagrada pa je zelo praktična, gre namreč za akumulatorsko svetilko, ki jo sponzorira podjetje IVL iz Bresta-
Pa gremo k vprašanju, ki ga moram oblikovati v dveh delih:
1.Eden izmed navedenih aparatov za zaščito dihal nima izdišnega ventila v gumijastem delu maske. Za kateri aparat gre?
a) Dreger
b) Interspiro
c) Auer
d) Đuro Đaković
2. Kje pa bi izdišni (izdihalni) ventil lahko bil?
a) v pljučnem avtomatu
b) pred manometrom
c) ob signalni piščali
d) nad panoramskim steklom
Torej za začetek kar dva vprašanja, upam, da naloga ne bo pretežka, zato veselo k reševanju
.
LP
Janez
In bi kmalu pozabil, da sem vam dolžan novo vprašanje in sicer prvo v drugem tromesečju. Vse gre na novo, vsi imate enake možnosti, nagrada pa je zelo praktična, gre namreč za akumulatorsko svetilko, ki jo sponzorira podjetje IVL iz Bresta-
Pa gremo k vprašanju, ki ga moram oblikovati v dveh delih:
1.Eden izmed navedenih aparatov za zaščito dihal nima izdišnega ventila v gumijastem delu maske. Za kateri aparat gre?
a) Dreger
b) Interspiro
c) Auer
d) Đuro Đaković
2. Kje pa bi izdišni (izdihalni) ventil lahko bil?
a) v pljučnem avtomatu
b) pred manometrom
c) ob signalni piščali
d) nad panoramskim steklom
Torej za začetek kar dva vprašanja, upam, da naloga ne bo pretežka, zato veselo k reševanju
LP
Janez