Vozite 30 km/h?

Uporabniški avatar
Romana

Vozite 30 km/h?

Odgovor Napisal/-a Romana »

Že pred časom, smo pisali precej o novi prometni ureditvi v naši vasi in ker se nam obeta nov zakon (oz. spremembe zakona) mogoče ni narobe, če še kaj napišemo, pa naj bo zgolj za razmislek ali pa tudi kaj drugega.

Glede omejitve hitrosti je bilo napisano:
Da so Topole postale cona 30 je pa z vidika varnosti mogoče ok, ampak priznajte, 40 ali 50 km/h se da peljat - toliko velja za naselja po Sloveniji. In če se nekega dne odločijo, da nam bodo merili hitrost ( vedno jo najraje tam, kjer krši skoraj vsak, pa četudi le za 10 km/h) se bomo spet jezili tisti, ki bomo kaznovani. Sploh recimo pri vožnji 45km/h, kar predstavlja prekoračitev hitrosti za 50% in najbrž so kazni "mile" v takem primeru. Torej tukaj onim, ki so se odločili o tem znaku ne dam prav.
Ne glede na to, da je cona 30 sedaj skozi cele Topole, res potrebna je recimo od Anžeta do Komarja, potem se da nadaljevati 40 - ali pa res 40 in to skozi celo vas. Saj to je prej bilo, ko so pa razširili cesto, se je pa pospešilo tudi drvenje skozi vas.
No, naj povem, da se že nekaj časa trudim, da bi že ob začetku table za naselje peljala 30 km/h, pa mi nekako ne uspeva - slej ko prej se povzpne do 40 in tja do 50 km/h. Pa se ne oziram na tiste, ki mi "poblendajo", češ "kaj mečkam" ali pa me še celo prehitjo, kar je najbrž bolj nevarno kot, če bi oba peljala malo več. No saj, večinoma vozimo po zmožnostih, torej, če je preozko tudi koga počakamo ali on nas, ne glede na omejitev.

In glede na nove kazni, ki se nam obetajo, se mi pač poraja vprašanje, če nismo sami sebi naredili "medvedjo uslugo".
Slika
Omejitev hitrosti ima seveda svoj namen in prav je tako, pa vendar vsi vemo, da ti najraje pomerijo hitrost 100 ali 200 m od table za konec naselja, torej bomo plačevali precej visoke kazni, če bomo peljali npr. 50 km/h, kar je za naselja v splošnem neka sprejemljiva hitrost. Tako so včasih počeli pri bivšem Tamizu (od kar je tam semafor, ki upočasni vožnjo; vemo, da tam hitrosti ne merijo več) in še vedno merijo hitrosti 150 m pred koncem Žej (pa ne vem, če so na teh mestih sploh nesreče - saj naj bi konec koncev s tem preprečevali nesreče). Pogosto neživljensko, se mi zdi?

Skratka, namen tega mojega posta je predvsem v tem, da bi mogoče kdo od članov vaškega odbora (pa tudi ostali, seveda) zapisal mnenje le-tega ter razloge za in proti - in mogoče tudi temi o prometni ureditvi v novem letu namenimo bolj podrobno opredelitev (in ne generalno). Pogosto namreč opazim, da vozniki tam, kjer so elektronske table, ki ti sporočajo koliko voziš, zmanjšajo hitrost na omejeno - uporabnikom bolj prijazno?

Za konec: da ne bom narobe razumljena, naj dodam, da sem absolutno proti divjanju in izsiljevanju na cestah, vendar pa ni nič narobe, če smo pri postavljanju znakov (kot tudi kaznovanju) realni. Naj bodo resnično namenjeni preprečevanju nesreč in opozarjanju udeležencev v prometu.

In če sem lahko še malo firbčna, koliko vozite vi?
charger
Kraj: Topole

Re: Vozite 30 km/h?

Odgovor Napisal/-a charger »

priznam, težko je pelat 30 km/h, sploh od postaje dol. tam se mi zdi čist brez veze tabla cona 30, k še table za začetk vasi ni. loh bi se najprej tabla Topole postavla. pa tm je res čis zgrešen že od postaje dol vozt 30. js zmanšam n 30 k pridm do testenovga kozuca (k sm mim kozuca). in tm bi edin loh stala tabla za začetk cone. drgač sm pa odločno proti coni 30. k itak je noben ne upošteva, tut tisti ne k so jo zrihtal, pa tut tista k je polcaje klicala, d čez Topole gonmo, pa d nej pridejo mert, pa so pol res pršli h anžet mert ene dvakat. mislm, oz. vem d ona ne voz 30, tut 40 ne pa tut 50 n vem č pele.
In glede na nove kazni, ki se nam obetajo, se mi pač poraja vprašanje, če nismo sami sebi naredili "medvedjo uslugo".

tole romana, ti dam čis prou
RB26
Kraj: neverland

Odgovor Napisal/-a RB26 »

Važn da ležečih ni,men gre še zmeraj 120+ čez topole,me pa res zanima kdo je zrihtu tele table,takmu bi jest izpit uzev ker se mi zdi nesposoben za vožnjo :twisted:
Aja unim k pa mejhne otroke na cesto spušajo,tko k je to v suhadolah vidno,v topolah je kr uredu,bi pa socjalno poklicu pa jim uzev skrbništvo
:)
Marko

Odgovor Napisal/-a Marko »

RB26 napisal/-a:Važn da ležečih ni,men gre še zmeraj 120+ čez topole
Jaz bi pa teb vozniško odvzel. [-X
RB26

Nč bat men so jo že,sam zard tega nebom nč bl počas pelu,un k je dal pa table postavt se pa pomojm drži CPPja in se nebo upu brez vozniške pelat. 8-)
Uporabniški avatar
gf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gf »

RB26 napisal/-a:Nč bat men so jo že,sam zard tega nebom nč bl počas pelu,un k je dal pa table postavt se pa pomojm drži CPPja in se nebo upu brez vozniške pelat. 8-)
Pojdi raje vozit rally, boš lahko skoz divjal, policaji ti ne bojo težil pa še zaslužil boš nekaj. :D
120 čez vas je pa mal huda [-X , kaj če ti na cesto skoči kak traktor :eek:
Avtoelektrika & avtodiagnostika BMW
RB26

Če je traktor je še dobr :evil: ...drugač sm pa hotu povedat da so te table totalna bedarija in samo medvedja usluga, ker nepoznam človeka ki bi čez vas pelu 30,tistmu k bo pa pasal gont bo pa še vedno gonu.
Uporabniški avatar
Tomaz

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

No tole 120+ čez topole je res mal kruta. Tolk pazi da mi ne bo spet sred noči pozivnik pisku in sicer zaradi prometne nesreče v Topolah.

Naj te spomnim kaj se zgodi že pri 70 km/h

Slika

Kar se pa tiče prometnih znakov, je pa to bil interes nekaterih posameznikov, ki so pa verjetno vsem znani.
Uporabniški avatar
gf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gf »

Ma to da je cona 30 beda se popolnoma strinjam, ga verjetno ni ki bi se od znaka pa do Anžeta peljal 30km/h.
Res pa je da je na nekaterih delih Topol tud 30km/h lahko že prehitro. Smola je u tem da folk o tem začne razmišljat takrat ko je ponavadi že prepozno, kot pravi tudi Tomaž.
Avtoelektrika & avtodiagnostika BMW
RB26

Če je unle na sliki 70 prpelu sm jest papež al pa on nesposobn ovink zvozt,k ledena cesta neverjamm d je že bla, sam nejbl smešn mi je pa kere dva gresta mene opozarjat :D
No uglavnm table so bedarija čez Topole pa tut še nism 120 vozu saj čez cele ne :twisted:
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

RB26 napisal/-a:sam nejbl smešn mi je pa kere dva gresta mene opozarjat
:lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
gf