No zgleda približno tako:
No ko gremo gasilci z Ljutomera na spust po Muri, se vkrcamo v Petanjcih, kjer je najbolj primeren prostor za čolne, in vkrcanje v le- te. Med vožnjo uživaš, smejiš, poješ.... Prvi postanek je v Veržeju, ob Babičevem mlinu, kjer si lahko ogledate, kako na stari način izdelujejo moko... Kratka malica, pol pa veselo naprej, po reki.... Druga postaja je Ižakovci ( otok ljubezni), kjer se lahko zapeljete čez reko muro z brodom, malo okrepčaš, zaljubljenci malo sprehodijo po otoku ljubezni, pol pa naprej do končne postaje v Bistrici, kjer se izpljuje z čolni, okrepča, čolni naložijo na prikolice, pa potem lahko tudi kaj spečemo, spijemo, zapojemo, naredimo kako igro, saj je na bistrici dovolj prostora ( pokritega), za lepo veselico

. Turistični spust traja nekje tam ene 3-4 urce, odvisno če se ustavljaš na zgoraj navedenih točkah.
Za varnost med spustom imamo ponavadi za varovanje potapljače kluba PLIMASUB, kjer sem tudi sam član, ali pa zaprosimo potapljače iz PGD G. Radgona ( GA-PO-RA).
Glede čolnov pa je tako:
V naši GZ je približno 10 čolnov ( šesterec- osmerec), bi pa jaz probal to uredit na ravni GZ Ljutomer, za posojo čolnov.
Plačilo? Kako plačilo????

, janez ne "biksaj" ga

.
Edini strošek bi imeli s tem, kaj bi se pripeljali v naše kraje, pa kaj boste pojedli pa spili..
Če boste pokazali interes, sem pripravljen uredit vse, da bi to realizirali.
lahko pa vprašate novoporočenega Marka, kako je zgledal spust po reki Muri, ko so bile pri nas gasilsko športne igre poklicnih gasilcev, samo mi smo tekmovali

.
Toliko zaenkrat
lp
dušan