Kaj ja narobe?

Odgovori
Uporabniški avatar
Tomaz

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

U jest vem odgovore na vsa uprašanja :razz: :razz: :razz: :razz:

1. Cev vsekakor NI primerno zvit, cev mora biti zavita tako, da jo čim hitreje neseš, oziroma razvijaš.
2. Cevi se zvijajo dvojno, zaradi hitrejšega razvijanja
3. Enojno zvijamo MOKRE cevi
4. Enojno jih pa zvijamo zato, ko se iz vaje oziroma intervencije pripeljemo v orodjišče vemo katere so mokre in jih je potrebno ubesit v turn, da se posušijo in s tem podaljšamo življensko dobo.
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

janez napisal/-a: 1. Ali je cev primerno zvita za pravilno uporabo?
2. Kako morajo biti praviloma zvite gasilske cevi?
3. Katere gasilske cevi v našem PGD zvijamo enojno?
4. Zakaj jih zvijamo enojno?
:lol: :lol: :lol:
Tomaz napisal/-a: 1. Cev vsekakor NI primerno zvit, cev mora biti zavita tako, da jo čim hitreje neseš, oziroma razvijaš.
4. Enojno jih pa zvijamo zato, ko se iz vaje oziroma intervencije pripeljemo v orodjišče vemo katere so mokre in jih je potrebno ubesit v turn, da se posušijo in s tem podaljšamo življensko dobo.
Ni kej za dodat

:notworthy: :notworthy: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Uporabniški avatar
janez

Odgovor Napisal/-a janez »

miran napisal/-a: Ni kej za dodat

Miran, ne se "šlepat" na znanju drugih, vsaj prepiši :evil: :evil: :evil: :D .

Štejejo namreč samo odgovori, ki jih sam napišeš :D

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

janez napisal/-a:
miran napisal/-a: Ni kej za dodat

Miran, ne se "šlepat" na znanju drugih, vsaj prepiši :evil: :evil: :evil: :D .

Štejejo namreč samo odgovori, ki jih sam napišeš :D

LP

Janez 8-)
OK bom pa sam napisal

1.Cev vsekakor NI primerno zvit, cev mora biti zavita tako, da jo čim hitreje neseš, oziroma razvijaš.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
janez

miran napisal/-a:OK bom pa sam napisal
No, to je že boljše, čeprav boš moral Tomažu za kakšen pir dat :D :D :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Ga moram res pohvalt, ker res nism vedu kaj bi še dodal k njegovem odgovoru, da bi bil moj mal drugačen :) :) :)

:D :D :D :D
Uporabniški avatar
janez

No, jaz sem ga mislil pohvalit na koncu, ampak, zdaj si ga že ti, moram rečt, da se bolšega odgovora res ne da napisat. Včasih me pa Tomaž le še mal preseneti, seveda tokrat pozitivno :D :D :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Tomaz

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

Hvala hvala
Uporabniški avatar
Bobby
Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Se bom mal prešvercu ker res ni kaj dodat :D, vsaj da bi jaz vedel :oops:

1. Cev NI primerno zvita, cev mora biti zavita tako, da jo čim hitreje neseš, oziroma razvijaš.
4. Enojno jih pa zvijamo zato, ko se iz vaje oziroma intervencije pripeljemo v orodjišče vemo katere so mokre in jih je potrebno ubesit v turn, da se posušijo in s tem podaljšamo življensko dobo

lp :cool:
Slika

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......

Bobby
Uporabniški avatar
janez

Čeprav še ni ponedeljek, ni kakšnih novih odgovorov, zato se prvi natečaj tromesečja lahko zaključi.

Seveda še pravilen odgovor na zadnje vprašanje:

1. Cevi se seveda zvijajo dvojno, razlog za to pa je možnost hitrejšega polaganja cevovoda (gasilec poda spodnjo spojko naslednjemu gasilcu, sam obdrži zgornjo in jo spne z drugo spojko). V primeru, ko je cev zvita enojno, pa mora gasilec cev vreči (kar mora seveda znati) tako, da se odvije vseh 15 m. Če si pri tem predstavljamo, da polaga zadnjo cev pred ročnikom in jo zaradi vstopa v objekt mora vreči stran od objekta, potem mora narediti 15 m prazne poti, da pride do drugega konca do spojke, na katero pripne ročnik in se nato zopet vrača na izhodiščno mesto. Čista izguba časa zaradi malomarno zvite cevi.

2. Cevi morajo praviloma biti zvite dvojno, spodnja spojka je nekoliko pod zgorno zaradi lažjega razvlačenja (prijema) in nameščanja v vozilo.

3. V našem društvu mokre cevi po uporabi in pranju zvijamo enojno.

4. Enojno se zvijajo zato, da jih ločimo od tistih, ki so v vozilu še suhe in so zvite dvojno.

Torej, tudi o takšni slikci se da kar nekaj napisati, pa mislim, da tudi naučiti.

Tokrat ste seveda vsi odgovorili pravilno.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

=D> \:D/ =D> \:D/ =D> \:D/ =D> \:D/

Bravo mi :lol:
Uporabniški avatar
janez

In še končni rezultati:

1. Miran Grilc 7
2. Boby 6
3. Tomaž 2
4. Mateja 1
Franc Zabret 1
gf 1
gost 1

Borba za prvo mesto je bila huda, težave so bile pri četrtem vprašanju, kjer je bil bliže pravilnemu odgovoru Miran.

Analiza:

V natečaju je bilo podanih 7 vprašanj, v temi pa je se je vključilo 9 udeležencev. To pa je za nek trajen natečaj le nekoliko premalo, saj nagrada le ni tako malenkostna in bi se splačalo nekoliko pobrskati po gasilkem znanju. Sploh pa, ker je v društvu kar precej kadra od NGČ pa navzgor, ki bi jim morale biti stvari bolj poznane.

Glede na to, da so v gasilskem domu računalniki, bi svoje znanje lahko širili z ostalimi, saj se ob ogovorih koristno razmišlja, lahko dodaja svoja videnja, o katerih bi tekla debata, skratka, namen rubrike bi bil dosežen, saj bi izobraževala, pa ne samo gasilcev, ampak tudi ostale obiskovalce foruma.

Torej, nagrado, 2 kg gasilnik na prah, ki ga je v nagradni sklad prispevalo podjetje z gasilsko opremo WEBO iz Dragomlja prejme

MIRAN GRILC

in mu bo podeljen na prvi seji Upravnega odbora PGD v mesecu oktobru.

Čestitke!

In kako naprej?

Na to boste morali odgovoriti vi, obiskovalci foruma. Ali temo obdržati ali ne? Sponzor WEBO je sicer prispeval še en gasilnik, pa tudi drugi sponzorji ponujajo svoje izdelke, tako, da je vredno razmisliti.

Čeprav je pa tudi res, da se po današnjem neresnem začetku jesenskega usposabljanja sprašujem, ali je vložen trud za iskanje vprašanj sploh kaj vreden :sad: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

No, no, no, kakšen pesimizem.

Treba je pokazat voljo, sicer pa se določenih stvari nekateri dolgo ne naučijo, drugi pa takoj, smo pač različni.

Jaz sem za to, da obdržimo temo. Lahko pa tudi jaz dam eno sliko, kjer napak kar mrgoli, edino opravičilo je, da je bila res posneta še v pionirskih časih.

No, dejmo:

Hm, ne znam slike pripet :sad: [/img]
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
janez

Mateja napisal/-a: Hm, ne znam slike pripet :sad: [/img]
Sliko moraš dati nekam na splet ali pa jo pošlji Miranu, da jo da v mojo galerijo "Napake".

Seveda pa bi želel še kakšen glas, namreč z rubriko je kar nekaj dela, da ne govorim o pridobivanju sponzorjev.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Hvala za čestitke :D :D :D

Seveda pa smo za nadaljevanje akcije, morabi bomo pa res mal reklame za njo naredit, da bo potem bolj pestro :D :D :D

L.P.
Odgovori