Jah, tole vprašanje je bilo pa kar težko, saj je tisto, kar sem hotel vedeti, zadel le Miran, se pravi postavitev oziroma zaščita gasilcev v napadu. Gasilec namreč stoji na vratni odprtini, brez kakršnekoli zaščite, vmes je le steklo

.
Ker sem ga gledal v živo, vem kaj je hotel pokazati, vendar je takšno početje napačno, saj bi bilo nepravilno, tudi, če bi bila vrata "polna".
Ostale variante, ki so omenjene:
- postavitev N1 in N2, kdo ima ročnik zame ni bistveno, ker govorimo o gasilcih v napadu, kdo je kateri je pa teorij kolikor hočeš
- glede vrvi so razlage prav tako različne, včasih se je zagovarjala trditev, da mora biti vrv zunaj navezana in jo napadalca (kateri?)vlečeta za seboj in si s tem označujeta pot za reševanje. Pri tem so se pojavljala različna dokazovanja, kdo ima bolj prav, predvsem, kdo nosi vrv prvi ali drugi. Osebno sem zagovarjal, da prvi, če bi se drugi res moral po kaj vračati oziroma sprostiti cev in podobno. No, sedaj naj bi (nisem preverjal se pa popolnoma strinjam) prevladalo mnenje, da gasilca v napadu nosita vrv s seboj in je namenjena za reševanje oziroma samoreševanje, pot iz ogroženih prostorov pa je označena s položeno cevjo.
- glede mask, podkap in osale pomanjklive opreme imate sicer prav, vendar je šlo tu za vajo, kjer je bil lahko dogovor drugačen, se pravi, da mask ni bilo potrebno natikati (zakaj pa je potem vaja

), da vode ni v cevi, se pa tudi sam strinjam, saj poznamo naše cevi in tesnila in bi voda lahko povzročala škodo v samem objektu.
Torej pravilen odgovor je
nepravilna postavitev gasilca v napadu pred vstopom v prostor oziroma nesutrezno preverjanje stanja znotraj objekta
LP
Janez