varčevanje

Odgovori
peter.jemec

varčevanje

Odgovor Napisal/-a peter.jemec »

od začetka kurilne sezone , od oktobra (upam , da ne od avgusta. saj ni bilo veliko mrzlih dni v avgustu) do kulturnega praznika smo porabili 86,7% kurilnega olja v rezervarju za kurilno olje.do konca kurilne sezone sta še dva meseca in pol (upam , da bodo prvomajski prazniki topli).pa bo šlo še nekaj kurilca v zrak.
predlagam temo oz. nasvete, kako bi v bodoče privarčevali kaj energije, stem, da temperatura v prostorih nebi padla pod normalne delovne pogoje.
najboljši varčevalni predlog bo nagrajen s pločevinko piva iz zalog društva.
:evil: varčujmo pa naj stane kolikor hoče :evil:

lep dan
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Re: varčevanje

Odgovor Napisal/-a janez »

peter.jemec napisal/-a: :evil: varčujmo pa naj stane kolikor hoče :evil:

lep dan
Saj ne vem, kaj naj rečem, edino to, da se z zadnjim stavkom strinjam :sad: . Moje mnenje je, da je varčevanje na skrajni meji, saj peč obratuje pod minimalno nastavitvijo temperature.

In ta minimalna temperatura greje tudi radiatorja (oba) v računalniškem kotičku, kjer prav danes uradujem. Vnaša,m namreč predloge za priznanja za dolgoletno in operativno delo.

In glej ga šmenta, spet mi je nekdo zaprl radiator in še drugega pol, tako, da delam v bundi. Takšne pogoje imam pa tudi na mengeški zvezi, torej, je vseeno, če zmrzujem tam, da mojega zdravja niti ne omenjam.

Vama s predsednikom vaškega odbora je lahko zmeraj prevroče, imata doma vroče žene, ki vaju grejejo :D , mene pa zaprt radiator pogreje samo v tistem trenutku, ker me tolk razpizdi, ko pa začnem pisat, me pa že zebe.

Torej, ne preveč rzpravlat okrog olja, dokler je potrebno ogrevati garažo, se ogreva tudi računalniška soba, če pa komu uspe izračunat strošek, ki ga ta dva radiatorja ustvarita, bom pa kaj iz svojega primaknil :lol: :lol: :lol: .

LP

Janez 8-)
peter

Odgovor Napisal/-a peter »

na to temo sem našel dober vic
:D se dva Gorenjca(ne topolca) pogovarjata in prvi potoži drugemu, da je prejšnji dan naredil križ čez familijo, vse skupaj prebutal in ven vrgel
drugi vpraša, kaj je blo tacga.
:mad: pridem domov in najdem v sobi soseda na ženi... :mad: :razz: aha in potem si znorel? :razz: reče drugi.
:smile: ma, kje pa. Kaj pa reva more drugega, cele dneve me ni, ker delam (in pucam v gas.domu) in ko se vrnem sem zjeban, padem, in zaspim.Saj si mora reva nekje dati duška. :smile:
:razz: kaj pa je bilo potem? :razz:
: :mad: grem v sobo od hčerke in jo najdem z dvema - eden zgoraj drugi spodaj. :mad:
:razz: aha .to je bilo.... :razz: modruje drugi.
:smile: ne, ne Saj mora punca eksperimentirati, saj je mlada, bo potem bolj umirjena.
Grem v sobo od mulca in si ravno šprico v žilo rine, roka pa čist plava :smile:
:razz: in potem si imel dosti? :razz:
:smile: kje pa. sem si mislil, da je to ziher nekaj modernega v tem hipu in da tako mora biti :smile:
:razz: ja , kaj pa je bilo potem? :razz: še zanima drugega.
:mumum: pridem v dnevno sobo in zagledam radiator na maksimimu, pa nikogar noter
:mad: :D [/quote]
Uporabniški avatar
janez

:D To bo to, ja :D , tega daš komot še med humor, je dober :grin: . Ko sem ga začel brat sem namreč mislil, da ga bo zaveza iz tira vrgla :lol: :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
oskar
Kraj: Gorca

Odgovor Napisal/-a oskar »

Janez , pa kaj ti nimaš toplega doma?
ni nam lahko
Uporabniški avatar
janez

oskar napisal/-a:Janez , pa kaj ti nimaš toplega doma?
Evo Oskar, nimam, takole me preganjajo :D no, ampak je v Topolah malo bolje, kot v Mengšu na zvezi :evil: . Tu mi za računalnikum ni treba sedeti v rokavicah, bundi in kapi, ampak lahko samo v bundi :D :grin: .

Tkole je, na meni vsi šparajo :eek: :lol: :lol: :D .

LP

Janez :D
mira

Odgovor Napisal/-a mira »

Janez ne mi govorit o toplih ženah, tudi ti bi jo lahko imel a.....Varčuješ pa ti, ker se greješ drugod
Uporabniški avatar
janez

mira napisal/-a:Janez ne mi govorit o toplih ženah, tudi ti bi jo lahko imel a.....Varčuješ pa ti, ker se greješ drugod
Mira, če kakšna zame sprašuje, ji kar mojo telefonsko dej :D Saj veš, jaz sem sramežljiv človek, pa mi je nerodno, da bi kakšno vprašal :o . Pa ta bolše ste itak že vse oddane :D .

Drugač si me pa edin ti pogruntala :D , zakaj bi pa še doma kuril, če že v gasilkem domu tolk zapravmo. Na dva konca pa res ne sme denar skoz rajfenk uhajat :D

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

A še zapirate radiatorje? Ker če pridem v petek na OZ, :D , hočem bit na toplem :D , ali pa, khm.....

:D :D

lp

dušan :grin:
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a:A še zapirate radiatorje? Ker če pridem v petek na OZ, :D , hočem bit na toplem :D , ali pa, khm.....
:D :D
lp
dušan :grin:
Ja, sedaj se je otoplilo, moram reč, da sem tudi jaz v računalniški sobo zaprl en radoiator :eek: , drugega pa na pol :D . S tem sem se resno vključil v varčevanje.

Ampak v petek bo pa grelo, nič bat, bom jaz radiatorje cel dan pazil, da mi jih kdo ne zapre.

Pa tudi sicer je pri nas na občnih zborih kar vroče :D .

LP

Janez 8-)
Odgovori