Kaj ja narobe?

Odgovori
Uporabniški avatar
Bobby
Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Hmmmm.....drugega kot ne tipizirane obleke ter po novem tudi neustrezne čelade ne vidim.....mogoče bi lahko gasilec v ozadju še skupaj spel ročnik in cev....

Mislim da je to vse...

lp :D
Slika

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......

Bobby
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

Fanta sta brez rokavičk, čelada pri drugem gasilcu v ozadju ni tipizirana, nimata podkap, nimata dihalnega aparata (spomnimo se na taktiko - da je pri vsakem gašenju dobro imeti IDa - čeprav ne vem, kdo bo to zares delal :eek: ), šlemov nimata spuščenih in cev je zavita. In če gori objekt v ozadju, je vozilo naravnost fantastično parkirano :evil:
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
Tomaz

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

:smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

Gasilca sta brez rokavic, prvi gasilec pa je brez vizirja na čeladi.

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Uporabniški avatar
Bobby
Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Mateja napisal/-a:Fanta sta brez rokavičk, čelada pri drugem gasilcu v ozadju ni tipizirana, nimata podkap, nimata dihalnega aparata (spomnimo se na taktiko - da je pri vsakem gašenju dobro imeti IDa - čeprav ne vem, kdo bo to zares delal :eek: ), šlemov nimata spuščenih in cev je zavita. In če gori objekt v ozadju, je vozilo naravnost fantastično parkirano :evil:
Glede na to da se je v tem primeru ščitil objekt mislim da IDA ne bi bil potreben, čeprav pravijo da od viška ne boli glava :grin: ......za rokavice, zavito cev in vizirje se pa kr strinjam :D

lp :D
Slika

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......

Bobby
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

Drugi gasilec ima desno koleno previsoko - joke :lol: :lol: :lol:

Oba gasilca sta brez rokovic in prvi gasilec nima primerne čelade

L.P. :) :) :)
Uporabniški avatar
janez

Odgovor Napisal/-a janez »

No, odgovor je tokrat res čisti enostaven, gasilca sta brez rokavic, rumena čelada je neustrezna.

Neustrezna pa zato, ker nima zahtevanih varnostnih standardov, zato je uporabna edino še na tekmovanjih. Itak pa je s te čelade prav zaradi tekmovanja vse odstranjeno, tako vizir kot tudi vratni ščitnik. Oba sta namreč pri čeladah obvezna.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Tako, zdaj je pa en teden pavze :D , čez novo leto vas itak ne bo, ta čas bom pa skupaj potegnil rezultate, pa da vidimo, kdo je dobitnik nahrbtnika, ki ga sponzorira trgovsko podjetje Maya Maya.

Da pa ne bi čist brez vprašanja, pa enga čist tko (je tud v povezavi z gasilstvom)

Kaj je to: Še nikol ni bilo, pa nikoli ne bo, če pa bo, bo pa samo enkrat?
:D :D :D :D

Tale bo pa trda, a? Nagrada je liter cvička, za mlajše od 18 leta pa 1,5 l kokte :D :D :D :D :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

Današnji dan! :D
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
JanezR
Kraj: Homec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a JanezR »

Žal sem bil odsoten nekaj časa in se pridružujem žal prepozno odgovoru, da ima gasilec neustrezno čelado za gašenje požara in pri delu bi morala uporabljati rokavice.

Hkrati pa vsem gasilcem v vašem društvu in vsem ki sodelujejo v tem forumu v imenu PGD Homec, želim srečno, zdravo in mirno leto 2006.

Janez R.
http://www.janez-ravnikar.net
Novice iz nae okolice
Uporabniški avatar
janez

Leto 2005 je mimo in potrebno je razglasiti zmagovalca zadnjega tromesečja.

Zastavljenih je bilo 12 vprašanj, na katere ste tisti, ki ste vedno sodelovali z odgovori, zapisali tudi več, kot so vprašanja zahtevala.

Skupno je v igri osedlovalo 9 članov in 1 članica, edino vprašanje, kjer ni bilo nobenega pravilnega odgovora je bilo tisto s 15. decembra v zvezi z vrvmi.

In kako zgledajo rezultati:

1. Miran 11
2. Boby in Tomaž 9
3. Mateja 8
4. JanezR 6
5. gasilec 77 in Adler 5
6. Planinc 3
7. gost 0

V nagradni igri je sodeloval tudi gost pbb in sicer samo enkrat, ko je podal tudi zelo duhovit odgovor k sliki s 1. decembra, ko je ugotovil, da je akcija zaključena :D .

JanezR in gasilec77 sta se nam pridružila kasneje, vendar dosegla kar dober rezultat.

Torej, zmagovalec je ponovno Miran, ki je tako srečni dobitnik nahrbtnika, ki ga sponzorira podjetje Maya Maya v vrednosti 12.200,00 SIT.

Čestitke!

Kot pa sem omenil, bomo skušali pridobiti še sponzorje za tolažilne nagrade za 2. in 3. mesto, o čemer pa boste obveščeni pred prvo sejo UO v letu 2006, ko bodo nagrade podeljene.

Vsem sodelujočim se zahvaljujem za sodelovanje in vas vabim, da sodelujete tudi v nadaljevanju igre, o možnostih sodelovanja pa obvestite še svoje prijatelje.

Lep pozdrav in srečno v letu 2006!

Janez 8-)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

janez napisal/-a: Čestitke!
Hvala za čestitke \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

Nagrade je res super, vendar bom prepustil nagrado drugouverščenemu (ne vem keremu ker sta 2), ker sem jaz že enkrat prejel prvo nagrado in je pravično, da prvo nagrado dobi še kdo drug. :D :D :D

Pa da ne bo kdo rekel, da imam jaz kakšne pirvelegije in da je zato brez veze da se sploh poteguje za glavno nagrado :) :) :) :)

S tem pa upam, da sem pritegnel še kakšnega tekmovalca k Janezovi nagradni igri "Kaj je narobe?"

L.P. \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
gost - pbb

Odgovor Napisal/-a gost - pbb »

Janez je zastavil tole vprašanje!
:shock: Kaj je to: Še nikol ni bilo, pa nikoli ne bo, če pa bo, bo pa samo enkrat?

Sicer ne vem, če je kdo na to vprašanje odgovoril? Bom pa vseeno poskušal podati odgovor " leseni štedilnik na trdo gorivo ( šporhert ). :razz:
Vsem obiskovalce tega foruma in gasilcem v Toplah in okoli Topol SREČNO 2006! :grin:
Uporabniški avatar
janez

gost - pbb napisal/-a:Janez je zastavil tole vprašanje!
:shock: Kaj je to: Še nikol ni bilo, pa nikoli ne bo, če pa bo, bo pa samo enkrat?

Sicer ne vem, če je kdo na to vprašanje odgovoril? Bom pa vseeno poskušal podati odgovor " leseni štedilnik na trdo gorivo ( šporhert ). :razz:
Vsem obiskovalce tega foruma in gasilcem v Toplah in okoli Topol SREČNO 2006! :grin:
=D> =D> =D> Bravo, res je :grin: . Odgovoriti je sicer poskušala Mateja, ampak ni šlo ;-) , čeprav se bo odgovoru kot slavistka upirala :D .

Vendar je po ljudskem izročilu pravilen odgovor, kot ga je navedel naš gost pbb - lesen šporget ali, kot je pravilno napisano leseni štedilnik na trdo gorivo.

Hvala za odgovor in čestitke, srečno v 2006 želim tudi tebi, pa še kaj nas obišči.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

miran napisal/-a:Nagrade je res super, vendar bom prepustil nagrado drugouverščenemu (ne vem keremu ker sta 2), ker sem jaz že enkrat prejel prvo nagrado in je pravično, da prvo nagrado dobi še kdo drug. :D :D :D

L.P. \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
No tole pa je ferpley =D> . Za tole si pa zaslužiš posebno nagrado, ki je v obliki knjige z naslovom O gasilcih in gasilstvu malo drugače avtorja Oskarja Neuvirta.

S tem se pa seveda igra nadaljuje, ampak samo za oba drugouvrščena. In kako bo igra potekala?

Objavil bom 5 vprašanj oziroma trditev, odgovore pa mi pošljita po zasebni pošti v nasleednjih 24 urah. Po zasebni zato, da ne bosta "plonkala, kajti tisti, ki bi odgovarjal drugi, bi imel prednost :D

Pa začnimo:

1. V pravilnem zaporedju razvrsti postopke za pravilno pripravo gasilnika na prah S6!

a) ročnik oziroma ustnik aparata usmerimo proti gadini goreče površine
b) snamemo varnostno zaponko (varovalko)
c) pritisnemo vzvod (ročaj) aparata navzdol

2. Kakšen učinek ima pri gašenju gasilnik na prah?

3. Katere razrede gorljivih snovi poznaš, razloži, katero snov (razred) pomeni posamezna oznaka?

4. Poznan nam je požarni trikotnik, kjer so navedeni pogoji za gorenje. Naštej elemente požarnega trikotnika in napiši, kako bi se lotil gašenja posameznih elementov?

5. Kateri od naslednjih opisov je pravi:

a) ločeni napad
b) čelni nastop
c) vzporedni napad
d) serijski nastop

Tole je pa prava mala šola gasilstva :D

Torej odgovore pošljita pa ZS v naslednjih 24 urah, se splača, nahrbtik čaka :D :D :D

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Tomaz

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
U za tale nahrbtnok se bo pa potrebno kar potruditi.

8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Odgovori