Poškodba kapelice

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Poškodba kapelice

Odgovor Napisal/-a janez »

To, kar se je pa zgodilo v enem izmed minulih dni, pa presega vse meje barbarstva, lopovstva, vandalizm, pa še kaj bi napisal, pa od jeze ne najdem izrazov :mad: .

Lopovi so se tokrat spravili na kapelico sv. Lucije, točjneje na njeno streho, s katere so poskušali ukrasti bakreno pločevino. Barabe barabske so prinesle s seboj tudi ustrezno orodje, saj je storilec operiral s škarjami za pločevino, s katerim je najprej zarezal v pločevino, nato pa jos skušal odtrgati s spodnje strani, vendar mu ni uspelo.

Slika

Potem se je podle rabote lotil še na drugi strani, na vse načine je skušal dvigniti pločevino, saj se po poškodbah vidi, da se je (ali so se) trudil kar nekaj časa:

Slika

Kot sem rekel, k sreči mu ni uspelo, je pa nedvomno povzročil precejšno škodo, saj bo streho potrebno skoraj popolnima obnoviti, kar zanesljivo ne bo poceni.

Na kraj je bila poklicana tudi policija, ki je poškodbe dokumentirala in naredila zapisnik, nakar bomo skušali preko Občine Mengeš podati kazensko ovadbo za poškodovanje tuje stvari.

Za izsleditev storilca oziroma storilcev je seveda malo možnosti, razen, če bodo skušali svoje neuspešno delo dokončati s kakšnimi močnejšimi orodji. Ob ogledu je s policisti tekla tudi beseda o možnih preventivnih ukrepih, obljubljeno je, da se bo policija skušala čim večkrat povajljati v tem delu in s tem skušala preprečiti zadrževanje prepprodajalcev drog in druge sodrge v tem našem zares prelepem kotičku.

Tistemu ali pa tistim p, ki so povzročili škodo na kapelici pa ne morem želeti drugega, kot da bi v tistem trenutku, ko se dotakne kapelice zaradi nečednih namenov, na mestu crknil :mad: :mad: :mad:

Ne nisem se zmotil, prav ste prebrali.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Več o poškodbi kapelice si lahko ogledate tudi v galeriji na povezavi:

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=207

V isti galeriji so tudi slike z igrišča, kjer so ostali sledovi božične in novoletne kanonade. Osebam, ki so bile pri tem užitku prisotne seveda še na misel ni prišlo, da bi za seboj tudi kaj pospravili. Saj jim tudi ni treba, doma jim za ritjo pospravlja mamica, na igrišču bodo pa itak ta zmešani gasilci, ki se vsako pomlad trudijo, da bi v očiščevalni akciji polepšali kraj in okolico.

No, pa tudi športniki niso kaj dosti boljši. Ne samo, da so se morali pripeljati z vozili tik do ledene površine, čeprav je bil parkirni prostor očiščen, ampak so zasvinjali še okolico igrišča z odmetabvanjem plastenk in drugih odpadkov.

Jim še na misel ne pride, da bi za seboj pospravili in takšnim naj bi v športnem parku nudili gostoljubje. Nak, prva stvar, ki jo mora realizirati novoustanovljeno športno društvo je postavitev zaščitne ograje in vrat, ki se zaklepajo ob določeni uri.

Če pa še to ne bo zadostovalo, pa znotraj te še eno ograjo, ampak tistko z elektriko.

Malo noro sicer, ampak z norci je pač potrebno delati kot z norci :mad: .

LP

Janez 8-)
peter

Odgovor Napisal/-a peter »

popolnoma se strinjam z Janezom. Tudi sam sem zelo razočaran nad dejanjem vandalizma.Ljudem ni nobena stvar več sveta, oz nimajo odnoso no nokogar in do ničesar. Z malo dobre volje in ob ustreznih kaznih, bi se kmalu našel storilec. Največji krivec je pa tisti, ki odkupuje ukradene predmete.
vandali niso poškodovali samo kapelice ampak tudi zaščotno ograjo na igrišču.. Na mreži proti vasi manjka oz. stapoškodovana dva spodnja napenjalca žice, katera napenjata zaščitno mrežo.
Ali so to isti ljudje, kateri uporabljajo igrišče in naprave na njem in po končani igriše malo s škarjami razrežejo mrežo. ali pa popotni vandali, kateri samo delajo škodo.
Ob teh dejanjih se je potrebno zamisliti tudi nad varnostjo celotne vasi.
ali se bo potrebno zaklepati čez dan v hišo, paziti na osebno varnost im varnost premoženja.
ali se vračajo časi vaških straž. Upam , da že nismo na "divjem zahodu",
čeprav ima človek vtis, daso storilci nedotakljivi.
razmislimo kaj nam je storiti za lep in varen Jutri, da se bomo v Topolah počutili varne in zadovoljne.
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Žalostno.... :mad: :violent3: :violent1: :director:

dušan
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

Osupla gledam stvari, ki so se zgodile. Posvečena kapelica ni zaustavila storilcev. Ker je bila korak daleč od hiš, je bila primeren cilj za tiste, ki so se na tak način želeli podlo okoristiti.

Kako naj živimo in pustimo živeti, če pa ljudje ne spoštujejo nas, mene kot posameznice ali kogar koli od vas?

Kaj storiti?

Včeraj smo ustanovili športno društvo, govorili smo o tem, da naj bi imeli tudi mladi več priložnosti za udejstvovanje in porabljanje energije na tak način. Očitno je treba nekaj storiti in spremeniti in to zelo.

Groza me je, da se je to zgodilo v Topolah!

Mateja :mad: :violent1: :violent2: :violent3:
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
dolfe
Kraj: topole

Odgovor Napisal/-a dolfe »

Zelo žalostno,da se morajo spravitina svete stvari.
Kje ima takšen človek srce da se spravi na kapelico ki je sveta stvar.
Kot pravi Janez,(da bi crknil!):jaz pa ne.
Jaz pa pravim da bi se takemu človečku roka posušila,
da bi cel svet vedel kdo je bil in kaj je delal.
:mad:
Uporabniški avatar
janez

dolfe napisal/-a:Jaz pa pravim da bi se takemu človečku roka posušila,
da bi cel svet vedel kdo je bil in kaj je delal.
:mad:
Žal so to le pobožne želje, kaj takega se barabam namreč nikoli ne zgodi. Razen, če bi mu pomagale dobro organizirane in oborožene vaške straže, ki bi z barabami opravile na licu mesta.

In ve tej smeri bo potrebno razmišljati, po vzoru divjega zahoda. Tam so se namreč zaradi nemoči predstavnikov pravice prebivalci organizirali kar sami in lastnoročno obračunavali z barabami. In so imeli potem mir.

V Topolah ga žal ne bo nikoli. In zakaj to pišem? Kaj mislite?

Storilec (ali storilci) je danes ponoči dokončal svoje nečedno delo in ukradel streho kapelice. Na tleh sta ostala samo dva koščka za spomin, najbrž se mu ni dalo pripogibati.

Posebej se je še trudil s križem, kljub velikim naporom pa mu vsaj tega ni uspelo odtrgati. In sedaj stoji oziroma visi vse skrivljen in kaže žalostno podobo priljubljenega zbirališča pohodnikov, romarjev in počitka željnih.

In to se zgodi v noči, ko Hanžek na TV zagovarja barabe, da je nedopustno, kako se nekateri o njih izražajo v medijih, proti njim bo celo vložil kazensko ovadbo.

Krasnega varuha človekovih pravic imamo in celo plačujemo, da zagovarja barabe in njihove pravice. Hvala za takšno demokracijo, jo ne rabimo.

Tako je to, dragi obiskovalci foruma, v naši ljubi deželici najlepše živijo barabe, takšne, ki kradejo baker bolj na majhni nogi, takšni ki pa već, pa seveda na veliki in ti so seveda tudi najbolj zaščiteni. Zato namreč lahko kar sami poskrbijo, kapital namreč vodi demokracijo (če slučajno še niste vedeli oziroma občutili.)

No, zdaj bom pa čakal Hanžka, da me toži, namreč, jaz sem pod svoje objave vedno podpisan, tat, ki je odnesel baker, je pa to pozabil storiti. Najbrž se mu je mudilo, ali pa s seboj ni imel svinčnika.

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

LP

Janez 8-)
PETER

Odgovor Napisal/-a PETER »

ko sem izvedel za vandalizem, me je skoraj kap.
še včeraj zvečer po kresu sem šel pogledat kapelico n je bilo videti vse v redu.
ali bomo še vedno dopuščali, da nas mlatretirajo razni čudni tipi, kateri se ponoči vozijo po topolah, parkirajo na igrišču in se zvirajo v poletnih časih po igralih ali pa bomo kaj ukrepali.
kako zapreti cesto IN OMEJITI gibanje neznacem.
stopimo skupaj in nekaj naredimo za vas, da se bomo počutili varne.
marikdo razmišlja tako kot janez, da bi bilo potrebno storilca zaznamovati za vedno
mir in varen dan :sad: :angryfire:
Uporabniški avatar
gf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gf »

:( :( Groza :( :mad: :mad:
Avtoelektrika & avtodiagnostika BMW
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

So tud slike, sam bo treba mal počakat ker imam jutr izpit in nimam tud 5min cajta, da bi z Janezom vse skup dala :sad: :sad: :sad:

Bo jutr popoldne :D :D

L.P.

Drugač se pa čist strinjam z vsemi mojimi predhodniki
Uporabniški avatar
janez

miran napisal/-a: Bo jutr popoldne :D :D
L.P.
Ja, je vse dokumentirano, tudi pustni kres, ampak nisem (preveč) sitnaril, imajo le izpiti prednost, slike bodo pa še vedno aktualne. Mogoče bo pa ta čas falot še križ odžagal.

Zadnjič je namreč pozabim žago, odtrgati ga pa ni mogel, čeprav se je zelo trudil, je Albin že pri montaži predvidel, kaj se bo zgodilo, pa ga je dobro zanetal :D .

Tako, da če kdo ponoči sliši žago za kovino, naj da alarm, na katerega se odzovite v čim večjem številu, količke prinesite s seboj :mad: :evil: :mad:

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Sem čisto pozabil, galerija je gor že nekaj časa, no nekateri ste jo našli, za tiste, ki pa ne, pa poizkusite na tej povezavi:

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=212

LP

Janez 8-)
Odgovori