Stran 1 od 1

24. oktober 2023 - Prevzem vozila v PGD Zaplana

Objavljeno: Sr Okt 25, 2023 11:37 am
Napisal/-a janez
V torek, 24. oktobra 2023 je v Zaplani potekala uradna predaja vozila za prevoz moštva, ki so nam ga gasilci PGD Zaplana velikodušno odstopili za obdobje enega leta, ko bomo čakali na dobavo novega vozila.

Gre za vozilo, ki ga je PGD Zaplana sicer uporabljala kot GVV-1, kombi znamke Volkswagen, LT 35 2.8, v katerega smo lahko namestili vso opremo za izvedbo trodelnega napada iz našega gasilskega priklopnika, kar bo omogočalo še hitrejši izvoz z vso potrebno opremo brez zamude s priklopom prikolice.

Pogodbo o najemu sta podpisala predsednika obeh društev, Jure Bizjan za PGD Zaplana in Klemen Filipič za naše društvo. Po izmenjavi pogodb je sledil še ogled vozila in sestava zapisnika o prevzemu, na koncu pa še predaja ključa.

V nadaljevanju smo se v prijetni družbi zaplanskih gasilcev še malo pogovorili o gasilskih temah in prišli tudi do gasilskih čelad, med drugim Veplasove rumene, ki jih uporabljajo članice B in veterani na tekmovanjih. Tako smo poleg avtomobila dobili še nekaj čelad, ki bodo koristno nadomestile obrabljene in poškodovane.

Kot sem napisal v enem izmed elektronskih sporočil gasilcem iz Zaplane, da v nesreči spoznaš Prijatelja, kar oni vsekakor so in to pisano z veliko začetnico. Hvala jim za tako veliko gesto, s kateri so nas resnično razbremenili skrbi, kako izvajati naloge gasilske službe v okrnjeni izvedbi tehnike.

Ne smem pa tukaj pozabiti omeniti, da so bili takoj pripravljeni pomagati s posojilom vozila tudi gasilci PGD Jarše Rodica in PGD Domžale, vendar za krajše obdobje, tako, da je bilo za nas ugodnejši najem vozila PGD Zaplana. Hvala gasilcem Jarše Rodica in Domžale za njihovo pripravljenost pomagati tudi v takšnih trenutkih.

In na koncu še enkrat hvala gasilcem PGD zaplana, še posebej pa Žanu Skočirju za vso ustno in pisno korespondenco pri urejanju administrativnih in tehničnih zadev.

Janez :mozilla_cool:
podpis pogodbe.jpg
podpis pogodbe.jpg (41.38 KiB) Pogledano 396 krat
predaja ključa.jpg
predaja ključa.jpg (89.84 KiB) Pogledano 396 krat