Evo za tiste, ki vam slike ne povejo vsega. Gre za delujoč mlin na reki Muri v kraju Veržej. Mlin še vedno obratuje na enak način kot pred sto let
Turistične drobtinice - mlin na Muri
Turistične drobtinice - mlin na Muri
Evo še naš izlet, slike so sicer stare en teden, ampak nikoli ni prepozno.

Evo za tiste, ki vam slike ne povejo vsega. Gre za delujoč mlin na reki Muri v kraju Veržej. Mlin še vedno obratuje na enak način kot pred sto let
, nobene nove tehnologije. V mlinu je možno kupit tudi svežo moko. V času ko smo si zadevo ogledovali, sta starejši gospod in gospa ravno mlela žito in pakirala moko v žaklje, seveda vse to počneta na star način, vaga na uteži...Zanimivo da kaj takega danes sploh še kdo počne. Notranjosti mlina nisem poslikal, ker nažalost fotografiranje v objektu ni dovoljeno.
Avtoelektrika & avtodiagnostika BMW
Re: Turistične drobtinice - mlin na Muri
Včeraj sem bila v tistih koncih, pa sem se spomnila na tole objavo in sem seveda morala it pogledat
Delovanja mlina si sicer nisem mogla ogledati, se je pa dalo kupiti moko. Mura tudi ni bila zamrznjena, na mlinu pa so se "poznale" nizke temperature

V glavnem, GF, hvala za idejo
, pa se strinjam, da je vredno ogleda.
LP

V glavnem, GF, hvala za idejo
LP