Uhajanje plina

bojč

Odgovor Napisal/-a bojč »

Ja na centru mislijo da so prostovolci slabši od policnih kolegov,zato rajš poklicejo 3 poklicne kot pa 12 prostovolcev,pa še ti poklicni pridejo včasih pozneje pot prostovolcki ne!Sej po kaki uri pa prostovolce kličejo iz cele bivše občine da imajo dva ALI tri dni dela!. no sam SAM CPV je zakon ne
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4645
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

bojč napisal/-a:Ja na centru mislijo da so prostovolci slabši od policnih kolegov,

!Sej po kaki uri pa prostovolce kličejo iz cele bivše občine da imajo dva ALI tri dni dela!. no sam SAM CPV je zakon ne


V prvem stavku se strinjam s teboj, to je pač zasidrano v glavah operaterjev na ReCO in dokler se ne bo nič zgodilo, bo še vedno tako. Zgodilo v smislu, kot ga omenjam. Ko bo prvi človek zgorel v vozilu, pa ne bo aktivirana enota, na kateri je prišlo do požara.

V drugem delu ti pa ne morem pritrditi, kajti tu je bila edino pravilna rešitev aktiviranje vseh razpoložljivih enot. šlo je pač za splet okoliščin, ki so se težko takoj ocenjevale. Danes jih lahko, ampak po bitki smo itak vsi generali. Količevo je bil primer enega "zajebanega" požara, predvsem iz razloga, ker se ga enostavno ni dalo gasiti. Marsikdo me je po požaru vprašal, kako to, da je papir gorel, saj je bil vendar baliran in zrak ni mogel do notranjosti.

No, tisti, ki smo bili prisotni, smo še kako videli, kako lahko gori baliran papir, še bolj pa, kako ga ne moreš pogasiti. Med balami je namreč toliko zraka, da ta nemoteno kroži, prav tako pa ga je nekaj tudi med balami, ki so naložene druga na drugo. Vedeti je potrebno, da najmanj 3 tedne ni bilo resnejših padavin in da je bil papir suh kot poper. Ni me bilo na analizi, ampak kolikor vem, je prišlo do hkratnega vžiga na večjem območju in situacija ni bila več obvladljiva. Potrebno je bilo samo zavarovati tisto, kar je najpomembnejše, se pravi proizvodne obrate in skladišča goriv, vse ostalo je bilo pa itak obsojeno na uničenje.

Iz tega požara smo se lahko tudi nekaj naučili. Namreč, če zagori, je lahko še tako zbalirano, bo gorelo. In podobne bale, ne sicer iz papirja, imamo tudi napodročju GZ Mengeš, zato nevarnosti prav zaradi izkušnej Količevo ne bomo podcenjevali, ampak ukrepali z vsemi sliami, tudi zunanjimi, seveda.

LP

Janez 8-)
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Ja se strinjam,da jih je treba poklicat sam takoj,ne po uri in pol!Pa malo sistemsko je to treba delat.Kaj če bi zagorelo kako gospodarsko poslopje ali pa kaj manšega v bližini Trojan?Že pri Lovšetu je moral Mengeš posredovat.Pa gradbena mehanizacija pa tko naprej.Vodenje je podn!! Ni vse v lajbču skakat pa tult okol sebe. Pa važn,da je lestev prišla do izraza...
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

dober dan hm to za aktiviranje enot, bi tako rekel mislim da je bilo aktivirano vredu namrec predstavljal si kako bi zgledalo ce bi vse enote na enkrat prozil in bi vsi prisli v petih minutah hm mislim da bi bil pravi kaos. jaz sem iz maticnega drustva in ti bom reku tako bili smo aktivirani deset do treh zakljucena intervencija pa je bila v nedeljo ob sedmih od takrat so v tovarni ostali samo sede tovarniški gasilci ??? oz delavci, je bilo pa v cpv se vedno dezurnih za kaksno drugo int. hvala pa za izkazano pomoč iz vasega konca...

lp tadej
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

se opravicujem ker sem napisal odg. pod napacno temo, metanje polen pod noge pa mislim da ni potrebno.. pac kot je janez reku po bitki so vsi... sam dragi gost se postavi pod kozo poveljujocega pa bos .... pa brez zamere....
Uporabniški avatar
Bobby
Prispevkov: 374
Pridružen: Ne Avg 07, 2005 2:55 pm
Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Anonymous napisal/-a:Ja se strinjam,da jih je treba poklicat sam takoj,ne po uri in pol!

Prve enote smo bile aktivirane takoj, ko se je opazilo, da se je požar razširil od lokomotive na deponijo odpadnega papirja, torej nekaj minut pred 15.uro.

Anonymous napisal/-a:Pa malo sistemsko je to treba delat.Kaj če bi zagorelo kako gospodarsko poslopje ali pa kaj manšega v bližini Trojan?Že pri Lovšetu je moral Mengeš posredovat.

Kaj bi bilo če bi bilo..... :???: Drugače je imel CPV vseskozi na dežurstvu dodatno ekipo, tako da je pri požaru osebnega avtomobila po mojih informacijah posredoval tudi CPV. Ne vidim pa problema v tem, da so posredovali tudi Topolci in Mengšani. Domači gasilci smo pač posredovali v papirnici.

Anonymous napisal/-a:Pa gradbena mehanizacija pa tko naprej.Vodenje je podn!! Ni vse v lajbču skakat pa tult okol sebe. Pa važn,da je lestev prišla do izraza...

Delovala je tudi vsa gradbena mehanizacija...gasilci smo s strojniki (vsaj na našem koncu deponije) odlično sodelovali...delalo se je tako kot je treba in po vseh naših ter njihovih zmožnostih.
Vodenje lahko rečem da je bilo zgledno, navodila so bila jasna...mogoče edina stvar ki je bila, ob menjavi vodenja, da nekaj časa nismo vedeli kdo je vodja, vendar se je razrešil tudi ta problem :smile:
Kar se pa tiče lestve....bila je zelo dobrodošla...v prvi meri je odlično branila skladišča mazuta ter plinsko postajo, čez noč, ko je bil požar že omejen pa se je z lestve gasilo žarišča na sredini deponije.

Tolk na hitr....administrator pa naj prispevke prestavi v malo bolj ustrezno temo :)

lp :D
Slika

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......

Bobby
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4645
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Bobby napisal/-a:Tolk na hitr....administrator pa naj prispevke prestavi v malo bolj ustrezno temo :)

lp :D


Moram počakat na bolj usposobljenega, jaz sem enkrat prestavljal, pa je potem kar izginilo :shock: .

Res je, ti je tema od plinske intervencije, ko bo del, ki opisuje intervencijo v Kartonu prestavljen v ustrezno temo, bomo pa lahko še kakšno rekli.

LP

Janez 8-)
Luka19
Prispevkov: 26
Pridružen: Pe Dec 29, 2006 7:57 pm

Odgovor Napisal/-a Luka19 »

Ali se kdo slučajno spomni s katerimi vozili je bil CPV na kraju, ker v poročilu za CPV piše samo: CPV Domžale: 2 vozili, 4 gasilci.

Hvala in lp!
Odgovori