turnir v namiznem nogometu in pikadu 2011

Moderator: Romana

Always Cvi-Cek
Prispevkov: 343
Pridružen: So Apr 01, 2006 2:13 am
Kraj: Topole

turnir v namiznem nogometu in pikadu 2011

Odgovor Napisal/-a Always Cvi-Cek »

Hja za nami je tudi že družabno srečanje, ki ga vsako leto popestrimo s turnirjema v namiznem nogometu in pikadu.
Tokrat smo to srečanje priredili na nedeljo, saj je bilo pri vseh decembrskih dogodkih, nemogoče najti drug ustrezen termin.

Na srečanju se nas je zopet zbralo lepo število, tako članov, kot simpatizerjev društva, in začel se je "hud boj" za medalje in nagrade.

Tekmovanje v namiznem nogometu je potekalo v dveh kategorijah; mladi do 15 leta in člani. Ker nam jo je neki škrat malo zagodel z medaljami, je tekmovanje v obeh kategorijah potekalo posamično, in ne v dvojicah kot ponavadi. No, posledično se je pri igri v obeh kategorijah do izraza prišla spretnost obvladovanja štirih in ne le dveh igralnih palic, zaradi česar so bila vsa odličja še toliko bolj zaslužena.

Pri pikadu se je turnir odvijal tako kot vsa leta doslej, posamično in v eni kategoriji, članski. Ker je padla pobuda, da bi lahko tekmovali tudi v kategoriji za starejše člane, nad 50 let, bomo ta predlog obravnavali na seji UO in morda že prihodnje leto tudi uvedli to kategorijo. No, ker smo začeli dokaj zgodaj, smo se, kljub velikemu številu tekmovalcev odločili za tekmovanje po sistemu "repasaže," kar v bistvu pomeni, da še vedno lahko osvojiš medaljo, tudi če izgubiš prvi dvoboj. Žal se je zaradi tega tekmovanje malo zavleklo, tako, da je že pred koncem odpadlo nekaj tekmovalcev, ki so imeli druge obveznosti, a nam je na koncu vendarle uspelo podeliti vse medalje. :D

Uvrstitve najboljših pri posameznem tekmovanju i lahko ogledate spodaj:

Namizni nogomet (mladinci)

1. mesto - Luka A.
2. mesto - Matej T.
3. mesto - Žan B.

Namizni nogomet (člani)

1. mesto - Rok G.
2. mesto - Blaž P.
3. mesto - Miha A.

Pikado (člani)

1. mesto - Miha B.
2. mesto - Matevž A.
3. mesto - Blaž P.

Po končanem tekmovanju smo pripravili pogostitev za vse obiskovalce, in se pomerili tudi v kaki prijateljski igri pikada in namiznega nogometa.

Zaenkrat nasvidenje do prihodnjega leta, sicer pa vsem članom ter prijateljem ŠD Topole, vaščanom in gasilcem iz Topol želim lep praznični december ter srečno in veselo novo leto 2012!

Blaž Patarčec
I'd rather learn from one bird how to sing
than teach ten thousand stars how not to dance
(E.E. Cummings)