Vaje operative-jesen 2005

Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Vaje operative-jesen 2005

Odgovor Napisal/-a janez »

No, jesen je prišla v deželo in z njo tudi....vaje operative :D :D :D Ker vem, da ste vsi srečni in veseli, da je napočil čas za usposabljanje naj objavim kar prvi termin, vrsto usposabljanja in udeležence :D .

Sobota, 01. oktober 2005 ob 14.00 uri - Vaje za strojnike- šoferje

- pregled orodja in opreme v vozilu
- delo s prenosno MB
- delo z vgradno črpalko
- uporaba vseh vrst vodnih armatur in armatur za peno
- preizkus novo dobavljenega penila
- delo z motornim vitlom

V kolikor bo čas dopuščal, bo izvedena še zaključna vaja s tehničnim reševanjem in gašenjem na osebnem vozilu.

Udeleženci vaj:

1. Domen Mejač
2. Primož Mejač
3. Grilc Tomaž
4. Gregor Bergant
5. Metod Koncilija

Po želji se lahko pridružijo tudi ostali člani in članice, ki želijo spoznati elemente strojništva.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Tomaz

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

Pridm :cool: :cool: :cool: :cool:
A bo t nov poveljnik vodu vaje?????? :shock: :shock: :shock:
Uporabniški avatar
janez

Tomaz napisal/-a:Pridm :cool: :cool: :cool: :cool:
A bo t nov poveljnik vodu vaje?????? :shock: :shock: :shock:
Za strojnike jih bom kar jaz, ampak naloga za vas pa bo, da vsak odpredava vsebino enega boksa pri zaprtih roletah :evil: :eek: :D :-... .

Torej, imate do sobote lahko še študijske dneve :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Hvala tovariši šoferji-strojniki!

Od petih vabljenih se je vaj udeležil en sam. Toliko v vednost, danes sem zaradi vaj odpovedal srečanje olimpijskih ekip v Slovenski Bistrici, ki ga je organizirala GZS.

Z utemeljenim opravičilom, da iamo vaje za strojnike, katere pa (ne samo strojniške) jemljem zelo resno. In ker so bile vaje planirane prej, preden je prišlo obvestilo za srečanje, so imele vaje prednost, saj so bile planirane.

Da pa se večini šoferjev-strojnikov ne da priti na vaje, bi pa lahko povedali včeraj, tako, da bi zjutraj še vedno lahko odšel, kamor sem bil vabljen.

Vas lepo pozdravlja
Slika 8-)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

:( :( :( :( :(

Žalostno je to ja !

Upam da bo kakšen od ne(udeležencev) dal svoje pojasnilo tudi na forum

:???: :???: :???: :???: :???:
Uporabniški avatar
MATJAŽ
Kraj: TOPOLE

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ »

JANEZ A SO TE MEL ZA :joker:
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

MATJAŽ napisal/-a:JANEZ A SO TE MEL ZA :joker:
mal stran vzem

:) :)
Uporabniški avatar
janez

MATJAŽ napisal/-a:JANEZ A SO TE MEL ZA :joker:
Tud to ja, drugač sem pa sliko pod svojo objavo tud nalimal. Ušesa mi že rastejo, siv sem tudi, še IAIAIA začnem po Topolah delat, pa bo :evil: :mad:

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Tomaz

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

Ja valda kva si pa tok PREVZETEN smo pet minut, bi počaku pa bi lahko začeli, Jest sm biu u Lj pa je bla guzba na cesti, štunfk Je mogu davto dokonca poštrihat, tut kr ne more na sredini nehat, domna nm je pa tud poj uspel zbudit. Primož te je čez 5min ko si odšel klical da pridi, pa nis zakaj KER SEM POMENBEN. Če smo mi 10 min zamudili, sj tvoj urnik, ozoroma plan, ima na koncu tudi uro kdaj končemo, pa smo tudi končeli ob URI, KI JE BILA DOLOČENA.
Aja naj povem, da smo mi vaje useno imeli, da ne boš mislu, da si NEPOREŠLJIV. Mamo tudi dokunentiran, da ne bo potem kdo kej pameten, kakšne vaje smo imel :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Uporabniški avatar
janez

Tomaž, ti kar piši, midva žal ne bova prišla skupaj. To pa zato, ker so za tebe vaje nujno zlo, ki si jih izmišlja Janez, zato ker je pomemben.

Za mene pa so vaje osnova za delo operativne enote, saj brez znanja ne more delovati. In samo to je merilo za uspešnost neke enote, če se pa hočeš iti folkoro, se jo pa lahko seveda greš tudi brez vaj.

Glede izvedenih vaj bom pa napisal samo toliko, da bom verjel, ko bom videl kabino, dvignjeno v zrak, sneto zaščito akomulatorja in nekoga, ki doliva vodo v akumulator.

To bi bila tudi prva vaja v sklopu usposabljanja, saj se od gospodov šoferjev tega nihče ne loti, čeprav je jasno povedano, da se mora to izvajati na vsake 3 mesece.

Ampak, pri nas raje kupujemo nove akumulatorje, smo bolj komot.

To je to Tomaž in zato sem te ob 13.30 tudi klical po GSM-u, če je v garaži kaj destilirane vode. Pa si imel GSM za vsak slučaj izklopljen.

Pa ne bi nadaljeval po forumu, ker ga berejo tudi takšni, katerim je bilo delo v PGD Topole za vzgled, zato boš kakšen boljši razlog povedal na sestanku.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

No, mene pa zanima, kdaj imate spet vaje, ker sedaj v soboto dne:17.12.2005, ter če bi se Vam lahko pridružil??

lp iz Ljutomera

dušan
Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a:No, mene pa zanima, kdaj imate spet vaje, ker sedaj v soboto dne:17.12.2005, ter če bi se Vam lahko pridružil??

dušan
V zimskem času operativnih vaj nimamo, saj ni, da bi gasilce mučili za vsako ceno, pa tudi sušenje cevi je problematično. Termini za veje operative so predvideni od marca do maja in od septembra do novembra.

Če boš takrat še razpoložen za sodelovanje ni problem, bo pa termin objavljen tukaj na forumu pod novo temo "Usposabljanje operative 2006".

Če bo vreme dovoljevalo, pa se seveda vaje lahko zaćnejo tudi prej.

Se pravi, vse bo objavljeno, si pa dobrodošel.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Janez, z največjim veseljem.... :D :D

lp

dušan
Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a:Janez, z največjim veseljem.... :D :D

lp

dušan
Ok, dogovorjeno!

LP

Janez 8-)
dolfe
Kraj: topole

Odgovor Napisal/-a dolfe »

Pozdravljeni
tudi jaz bi vprašal Janeza če bi lahko kdaj prišel ko bojo vaje,saj priznam da lani nisem bil kaj dosti pa bom probal to letos vsaj malo popraviti :D ,samo da ne boste hudi.
lp
Odgovori