Vaje operative - gasilci

Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Vaje operative - gasilci

Odgovor Napisal/-a janez »

V nedeljo, 14. maj 2006 so ob 08. uri predvidene vaje operative za gasilce.

Vaje bodo obsegale naslednje sklope:

1. vozli
2. navezava osnovne opreme (sekira, ročnik s cesvjo)
3. delo s tridelno raztezalno lestvijo
4. izvedba zunanjih in nitranjih napadov
5. reševanje s pomočjo dveh vrvi
6. samoreševanje
7. zaključna vaja

Sodelujoče v oddelku na tokratnih je z udeležbo seznanil podpoveljnik Primož Mejač.

Se vidimo, prihod zaželjen pred 8. uro, saj je pomembna točnost, da bodo vaje zaključene do 12. ure.

LP

Janez 8-)
Zadnjič spremenil janez, dne Pe Maj 12, 2006 7:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Junija, ali si mislil maj??.. Nekam dolgo še je do 14. junija:grin:

lp

dušan :grin:
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
Bobby
Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Dušan...14. maj :D

lp :grin:
Slika

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......

Bobby
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

Ne ne junija, pr nas je treba tolk prej povedat kdaj bomo imeli vaje :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Always Cvi-Cek

Odgovor Napisal/-a Always Cvi-Cek »

miran napisal/-a:Ne ne junija, pr nas je treba tolk prej povedat kdaj bomo imeli vaje :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Čeprav tud to ni zagotovilo da vsi pridemo ob 8h :shock: , zmer kksen zaspi... :oops: :o
:D :D :D
Uporabniški avatar
Bobby
Kontakt:

Sej se pa sireno spusti....bo takoj pol vasi na vaje prtekl :D

Slika

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......

Bobby
Uporabniški avatar
janez

Hvala za pozorno spremljanje, tokrat ste me res prijetno presenetili. Napaka je moja, nekaj mi ura prehiteva, zdaj pa še koledar :eek: :lol: .

Torej, vaje so vsekakor v

nedeljo, 14. maja 2006 z uradnim pričetkom ob 08.00 uri,

da se pa pravočasno opremite in pripravite, je pa treba kakšnih 5 do 10 minut prej.

Se opravičujem za napako in vas do nedelje lepo pozdravljam!

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Vja smo zaključili uspešno in skoraj :D v planiranem terminu. Moram reči, da so udeleženci vaj z discipliniranostjo pripomogli, da so se vaje zavlekle "samo" :lol: za pol ure. In kaj smo delali tokrat:

Najprej smo obnovili znanje tistih vozlov in navez, ki v intervenciji lahko pridejo v poštev in sicer jamborski (vrv za dviganje pri lestvi), tkalski (fiksiranje lestve k objektu), tesaski (dvig opreme-negasilske), navezava zasunkega in turbo ročnika, navezava sekire, vpetje v osmico.

Nato so se vaje razdelile na delo z lestvijo in izvajanje vstopa pri notranjem napadu. Ko so na posameznih točkah vsi opravili vajo, so se naloge zamenjale.

Sledil je preizkus vodnih armatur, spoznavanje oblik vodnih curkov praktično.

Nadaljevali smo z elementi tehničnega reševanja in sicer reševanje s pomočjo dveh vrvi iz visokih zgradb, obenem so se gaislci preizkusili tudi v samoreševanju.

Sledila je zaključna vaja, zopet je gorelo na Topolah 21 v kuhijni, le da je tokrat ogenj že prebil streho, v objektu pa se naj bi nahajala oseba. ker je zmanjkalo baterij, posnetkov z vaje žal ni, je bila pa vaja dobro izvedena, tudi z elementi presenečenja, vendar se že vidijo rezultati usposabljanja, saj se zapleti rešujejo hitro in prisebno.

Prišlo je namreč do snetja spojke med napadom, kar je najhujše, dva gasilca sta bila že v notranjem napadu, se pravi, da sta brez opozorila in v trenutku ostala brez vode, od česar zavisi njuno življenje. No strojnik je odreagiral takoj in s poveljujočim hitro izvedel zamenjavo, tako da je bil izpad vodoobskrbe minimalen.

Po kratki analizi vaje pa opravila iz železnega repertoarja - polnjenje vozila z vodo in čiščenja, spravilo suhih cevi iz stolpa, obešanje mokrih cevi, priprava vozila za intervencijo.

Tokrat nas je na vaji sodelovalo 11, katerih se je udeležil tudi naš gasilec 77 Dušan, pa Bobby in Martina, ki se je enakovredno kosala s fanti pri vseh delih, še posebej pa pri delu na višini, kar je bilo zanjo in za Bobbya prvič in moram reči, da sta se odlično držala.

Ostali sodelujoči pa so bili: poveljujoči Primož, strojnik Gregor in gasilci Miran, Boris, Janez, Matjaž in Blaž.

Naslednje vaje bodo v soboto, 20. maja 2006 ob 16.00 uri, tematika bo podobna, le da ne bo tehničnega reševanja.

LP

Janez 8-)
Zadnjič spremenil janez, dne Po Maj 15, 2006 10:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

No, bravo, da vam je šlo tako lepo. Zanimivo, sama bi tudi spet rabila kakšne vaje.

Lp, Mateja

PS: Je pa vedno več gostov na vajah, a ne :grin:
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
gasilec77

Mateja napisal/-a: PS: Je pa vedno več gostov na vajah, a ne :grin:

Mhm, samo članice PGD Topol so manjkale :D. Zato moramo gosti dvignit povprečje sodelujočih na vajah :D :D

lp

Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

Always Cvi-Cek

Odgovor Napisal/-a Always Cvi-Cek »

A zdej, ko smo pokazal, da znamo, smo pa do jeseni dobri ane?? :D :D :D :D
Uporabniški avatar
gasilec77

Hehe, dobre slike, škoda, da se ne vidi, kako je bil Janez paničen, ko mo je pri zaključni vaji gorela "kuhinja" :D :D :D

lp

Uporabniški avatar
Bobby
Kontakt:

Ja ja...je bilo zelo uredu tudi to rundo :grin: pridobljenega zelo veliko znanja sploh kar se tiče samoreševanja in postavljanja lestve ter na sploh dela z njo in na njej...seveda bo še vnaprej potrebno dosti vaje, da se tehnika izpili....vendar za prvič mi je bilo zelo fajn :)

Slika

Bobby
Uporabniški avatar
Martina

Odgovor Napisal/-a Martina »

ojla :D

je blo ful dobr :D sploh z vrvmi - samoreševanje in na lestvi :D

Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje.
Slika
Odgovori