LP
Janez
To vprašanje je pa reš čudno, mislim da na to vprašanje ve samo odgovor tisti, ki je dejansko polnil jeklenke, ne pa gasilci, ki uporabljajo jeklenke. Sploh pa ne vem kaj se bomo iz tega lahko naučili.........janez napisal/-a:2. Polnimo tlačno posodo za IDA. Navodila nas opozarjajo, da naj polnilni postopek zaradi možnosti povečanja vrednosti CO2 v polnilnem zraku v tlačni posodi ne bo prekinjen za več kot:
a) 2 minuti
b) 10 minut
c) 20 minut
Janez
Odgovor se nahaja v priročniku za skrbnike IDA in je zadeva kar poučna. Gre se namreč zato, da imamao gasilci radi tlačno posodo napolnjeno 100 %, zato se čaka, da se zrak ohladi, pa spet malo nažokamo, pa spet počakamo pa spet malo, tudi hladili smo jih že z mokrimi brisačami in podobno.Tomaz napisal/-a: To vprašanje je pa reš čudno, mislim da na to vprašanje ve samo odgovor tisti, ki je dejansko polnil jeklenke, ne pa gasilci, ki uporabljajo jeklenke. Sploh pa ne vem kaj se bomo iz tega lahko naučili.........
Tudi v znanju se naprej prideMateja napisal/-a:janez napisal/-a:Gre se namreč zato ...
LP
JanezGre se pa zato, da se kam pride - da pa gre za neko stvar, je pa čisto mogoče
![]()
Da ne bomo pozabili
Najbrž gre za tistega o polnenju tlačnih posod, ampak, kot sem že napisal, je vprašanje vzeto iz navodil priročnika za skrbnike IDA in bo kar točen.Tomaz napisal/-a:No jaz sem poslal odgovore, čeprav je eno vprašanje postavljeno zelo dvoumno.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()