Kaj ja narobe?

Odgovori
Uporabniški avatar
JanezR
Kraj: Homec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a JanezR »

Po moji oceni je kot prvo pomankljiv dihalni aparat pri desnem gasilcu, kot drugo pa bi bila lahko položena lestev po strehi proti vdoru pri hoji.

lp
Janez R
http://www.janez-ravnikar.net
Novice iz nae okolice
Uporabniški avatar
Bobby
Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Jah...po pravici povedano najdem samo to, da pri desnem gasilcu manjka maska, ki je sestavni del dihalnega aparata....

...če je pa še kaj, pa naj še kdo doda :D

lp :grin:
Slika

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......

Bobby
Uporabniški avatar
gf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gf »

Desni gasilec nima maske :D
Avtoelektrika & avtodiagnostika BMW
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

Tud jaz mislim, da je narobe samo to, da desni gasilec nima maske.

:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
oskar
Kraj: Gorca

Odgovor Napisal/-a oskar »

Ja varovanja s pasom in vrvjo ni videt , pa masko si bi lahko nadel če že prenaša dihalca. Sicer bo pa čutil posledice , če ne prej kot na stara leta. :smile:
ni nam lahko
Tona
Kraj: Brezje - MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Desni bi si res lahko nadel masko če že tovori IDA na hrbtu . Pa zavarovala bi se tudi lahko z kakšno vrvjo , samo ne z tisto za perilo :evil:
Ni nam lahko - še težje nam bo
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

še jaz dam odgovor.

Po mojem, bi bilo vredu, če bi bila navezana, ta desni gasilec bi moral imeti masko na obrazu, pa cev okoli vratu je tudi malo "čudna", desnega gasilca.

lp

dušan :)
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
janez

Odgovor Napisal/-a janez »

Pa zaključimo šolo za prvo tromesečje. Tale slikca je nastala na zelo odmevnem požaru in je ne smem preveč komentirat :D , vsekakor pa bi se zaradi razmer na strehi gasilec moral ustrezno zaščititi z masko IDA.

Tu ste imeli vsi prav, Oskar pa vas je opozoril tudi na navezavo oziroma varovanje gasilcev pri delu na višini. Ne glede na to, kako je streha videti položna, se je za takšno delo vedno potrebno primerno opremiti, čemur pa najbolje služi gasilki delovni pas in seveda reševalna vrv.

Bi pokazal eno drugo sliko, kjer je gasilec navezan, ampak tudi nima maske, zato naj ostane tako kot je :D .

Žal me čas zadnje dni malo stiska, tako, da zmagovalca še nisem uspel izluščiti, tudi jutri sem precej zaseden, pa sobota bo tudi gasilska. Bo pa kar precej dela, zato prglasitev obljubljam za nedeljo, podelitev nagrade pa bo na prvi seji UO v mesecu maju.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

janez napisal/-a:Pa zaključimo šolo za prvo tromesečje. Tale slikca je nastala na zelo odmevnem požaru in je ne smem preveč komentirat :D , vsekakor pa bi se zaradi razmer na strehi gasilec moral ustrezno zaščititi z masko IDA.

Žal me čas zadnje dni malo stiska, tako, da zmagovalca še nisem uspel izluščiti, tudi jutri sem precej zaseden, pa sobota bo tudi gasilska. Bo pa kar precej dela, zato prglasitev obljubljam za nedeljo, podelitev nagrade pa bo na prvi seji UO v mesecu maju.

LP

Janez 8-)

A še ta tema aktualna? :grin:

lp

dušan :rr:
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a: A še ta tema aktualna? :grin:
lp
dušan :rr:
Še, še, samo čas je problem. Še pirhe skoz vržemo, potem pa bo.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Evo me končno z objavo rezultatov. Sem si moral vzeti čas na praznik, prej se ni izšlo. No, tokrat so bili rezultati na vrhu izenačeni kar pri treh učencih, no, potem sem šel še enkrat gledat, kaj storiti, pa sem našemu administratorju odštel tisto piko pri odgovoru na vprašanje z 9. marca, ko so bile na sliki zasnežene vrvi. Miran je namreč vedl, kaj se skriva pod snegom, saj je videl tudi vrvi brez snega, drugi razlog je, da vprašanje ni bilo čisto gasilsko, tretji razlog pa, da nihče drug ni uganil.

Poleg tega sem vsem tistim, ki ste pri vprašanju s 5. januarja pri osebi na lestvi odgovorili, da rokavice niso ustrezne, odbil o,5 točke, kajti edino rokavice so bile ustrezne, vse ostalo pa ne, kar ste tudi pravilno navedli.

Sicer pa je z odgovori sodelovalo 19 kandidatov, nekateri samo enkrat, nekaj večkrat, vedno pa le štirje udeleženci male gasilke šole in med temi bo tudi zmagovalec. Zakaj sem napisal BO, pa po objavi trenutnih rezultatov:

1. JanezR 11,5
1. gasilec 77 11,5

2. Miran 10,5
3. Bobby 9,5
4. Oskar 9
5. Tomaž 7
6. Mateja 5,5
7. Adler 4,5
8. Martina 2
9. Tona 2
10. Matjaž 1
11. GF 1
12. PBB 1
13. Always cviček 1

Vsi ostali sodelujoči so ostali pri 0 točkah.

Glede na to, da imamo zopet dva tekmovalca z istim številom točk, bo ponovno potreben drugi krog, ki bo potekal po že znanih kriterijih. Se pravi, zastavljenih bo 5 dodatnih vprašanj, oba tekmovalca bosta nanju odgovorila po ZS v roku petih dni (če bosta oba prej, bodo rezultati objavljeni takoj).

Torej hvala vsem sodelujočim, trenutno vodečima pa čestitke za izenačeno borbo.

Sedaj pa grem sestavljat dodatna vprašanja :D

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Kot je najavljeno, tukaj je dodatnih 5 vprašanj za Janeza R in gasilca 77. Odgovore pošljita na mojo ZS, ko bosta odgovorila oba, bom skupaj z rešitvijo in raztglasitvijo zmagovalca takoj objavil.

Če še ne bo zmagovalca, pa sledijo še nadaljna 3 vprašanja, kjer pa bo potrebno odgovore napisati.

3,2,1, ZDAJ!

1. Kaj je gasilska taktika?

a) Taktika, s katero gasilci pravočasno zagotovijo proračunska sredstva za svoje delovanje v tekočem letu
b) Taktika je uporaba sil, sredstev, časa in prostora za izpolnitev zadane naloge
d) Taktika pomeni ustrezno približevanje slavnostni tribuni, kjer bomo med parado predstavili svojo tehniko

2. Naštej oblike vodnega curka (najmanj 4)!

3. Koliko oddelkov šteje gasilski vod?

a) od 1 do 3
b) najmanj 5 ali več
c ) od 2 do 4

4. Ali po Zakonu o gasilstvu vodja intervencije pri velikem gozdnem požaru lahko odredi protiogenj za preprečitev gozdnega požara še večjih razsežnosti?

a) da
b) ne

5. Kateri izraz ni pravilen?

a) ločeni nastop
b) sestavljen nastop
c) serijski napad
d) kombiniran nastop
e) napad z obkrožanjem

lp

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Uf, to pa je brzina, en kandidazt je že odgovoril :D , čakamo še na drugega.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

janez napisal/-a:No, tokrat so bili rezultati na vrhu izenačeni kar pri treh učencih, no, potem sem šel še enkrat gledat, kaj storiti, pa sem našemu administratorju odštel tisto piko pri odgovoru na vprašanje z 9. marca, ko so bile na sliki zasnežene vrvi. Miran je namreč vedl, kaj se skriva pod snegom, saj je videl tudi vrvi brez snega, drugi razlog je, da vprašanje ni bilo čisto gasilsko, tretji razlog pa, da nihče drug ni uganil.
Na to pa jaz dajem pritožbo, zakaj si pa dal tako sliko gor, da ni nihče drug vedel odgovora !!!!!!! :( :( :( :( :( :(
Uporabniški avatar
janez

miran napisal/-a: Na to pa jaz dajem pritožbo, zakaj si pa dal tako sliko gor, da ni nihče drug vedel odgovora !!!!!!! :( :( :( :( :( :(
Khm, kaj naj rečem, saj nagrada za fair play še obstoja :D , bomo tam kaj našli, midva pa napišva, da si zaradi prednsoti administratorskega mesta sam odpovedal :D . A se ne lepo sliši.

Sicer pa je že odgovoril tudi drugi kandidat, tako, da bo rezultat objavljen še nocoj, ali pa že imamo zmagovalca, bomo pa videli.

LP

Janez 8-)
Odgovori