Kaj ja narobe?
Po moji oceni je kot prvo pomankljiv dihalni aparat pri desnem gasilcu, kot drugo pa bi bila lahko položena lestev po strehi proti vdoru pri hoji.
lp
Janez R
lp
Janez R
http://www.janez-ravnikar.net
Novice iz nae okolice
Novice iz nae okolice
Pa zaključimo šolo za prvo tromesečje. Tale slikca je nastala na zelo odmevnem požaru in je ne smem preveč komentirat
, vsekakor pa bi se zaradi razmer na strehi gasilec moral ustrezno zaščititi z masko IDA.
Tu ste imeli vsi prav, Oskar pa vas je opozoril tudi na navezavo oziroma varovanje gasilcev pri delu na višini. Ne glede na to, kako je streha videti položna, se je za takšno delo vedno potrebno primerno opremiti, čemur pa najbolje služi gasilki delovni pas in seveda reševalna vrv.
Bi pokazal eno drugo sliko, kjer je gasilec navezan, ampak tudi nima maske, zato naj ostane tako kot je
.
Žal me čas zadnje dni malo stiska, tako, da zmagovalca še nisem uspel izluščiti, tudi jutri sem precej zaseden, pa sobota bo tudi gasilska. Bo pa kar precej dela, zato prglasitev obljubljam za nedeljo, podelitev nagrade pa bo na prvi seji UO v mesecu maju.
LP
Janez
Tu ste imeli vsi prav, Oskar pa vas je opozoril tudi na navezavo oziroma varovanje gasilcev pri delu na višini. Ne glede na to, kako je streha videti položna, se je za takšno delo vedno potrebno primerno opremiti, čemur pa najbolje služi gasilki delovni pas in seveda reševalna vrv.
Bi pokazal eno drugo sliko, kjer je gasilec navezan, ampak tudi nima maske, zato naj ostane tako kot je
Žal me čas zadnje dni malo stiska, tako, da zmagovalca še nisem uspel izluščiti, tudi jutri sem precej zaseden, pa sobota bo tudi gasilska. Bo pa kar precej dela, zato prglasitev obljubljam za nedeljo, podelitev nagrade pa bo na prvi seji UO v mesecu maju.
LP
Janez
janez napisal/-a:Pa zaključimo šolo za prvo tromesečje. Tale slikca je nastala na zelo odmevnem požaru in je ne smem preveč komentirat, vsekakor pa bi se zaradi razmer na strehi gasilec moral ustrezno zaščititi z masko IDA.
LP
Janez
A še ta tema aktualna?
lp
dušan
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
tehnika brez taktike je brez smisla.
Evo me končno z objavo rezultatov. Sem si moral vzeti čas na praznik, prej se ni izšlo. No, tokrat so bili rezultati na vrhu izenačeni kar pri treh učencih, no, potem sem šel še enkrat gledat, kaj storiti, pa sem našemu administratorju odštel tisto piko pri odgovoru na vprašanje z 9. marca, ko so bile na sliki zasnežene vrvi. Miran je namreč vedl, kaj se skriva pod snegom, saj je videl tudi vrvi brez snega, drugi razlog je, da vprašanje ni bilo čisto gasilsko, tretji razlog pa, da nihče drug ni uganil.
Poleg tega sem vsem tistim, ki ste pri vprašanju s 5. januarja pri osebi na lestvi odgovorili, da rokavice niso ustrezne, odbil o,5 točke, kajti edino rokavice so bile ustrezne, vse ostalo pa ne, kar ste tudi pravilno navedli.
Sicer pa je z odgovori sodelovalo 19 kandidatov, nekateri samo enkrat, nekaj večkrat, vedno pa le štirje udeleženci male gasilke šole in med temi bo tudi zmagovalec. Zakaj sem napisal BO, pa po objavi trenutnih rezultatov:
1. JanezR 11,5
1. gasilec 77 11,5
2. Miran 10,5
3. Bobby 9,5
4. Oskar 9
5. Tomaž 7
6. Mateja 5,5
7. Adler 4,5
8. Martina 2
9. Tona 2
10. Matjaž 1
11. GF 1
12. PBB 1
13. Always cviček 1
Vsi ostali sodelujoči so ostali pri 0 točkah.
Glede na to, da imamo zopet dva tekmovalca z istim številom točk, bo ponovno potreben drugi krog, ki bo potekal po že znanih kriterijih. Se pravi, zastavljenih bo 5 dodatnih vprašanj, oba tekmovalca bosta nanju odgovorila po ZS v roku petih dni (če bosta oba prej, bodo rezultati objavljeni takoj).
Torej hvala vsem sodelujočim, trenutno vodečima pa čestitke za izenačeno borbo.
Sedaj pa grem sestavljat dodatna vprašanja
LP
Janez
Poleg tega sem vsem tistim, ki ste pri vprašanju s 5. januarja pri osebi na lestvi odgovorili, da rokavice niso ustrezne, odbil o,5 točke, kajti edino rokavice so bile ustrezne, vse ostalo pa ne, kar ste tudi pravilno navedli.
Sicer pa je z odgovori sodelovalo 19 kandidatov, nekateri samo enkrat, nekaj večkrat, vedno pa le štirje udeleženci male gasilke šole in med temi bo tudi zmagovalec. Zakaj sem napisal BO, pa po objavi trenutnih rezultatov:
1. JanezR 11,5
1. gasilec 77 11,5
2. Miran 10,5
3. Bobby 9,5
4. Oskar 9
5. Tomaž 7
6. Mateja 5,5
7. Adler 4,5
8. Martina 2
9. Tona 2
10. Matjaž 1
11. GF 1
12. PBB 1
13. Always cviček 1
Vsi ostali sodelujoči so ostali pri 0 točkah.
Glede na to, da imamo zopet dva tekmovalca z istim številom točk, bo ponovno potreben drugi krog, ki bo potekal po že znanih kriterijih. Se pravi, zastavljenih bo 5 dodatnih vprašanj, oba tekmovalca bosta nanju odgovorila po ZS v roku petih dni (če bosta oba prej, bodo rezultati objavljeni takoj).
Torej hvala vsem sodelujočim, trenutno vodečima pa čestitke za izenačeno borbo.
Sedaj pa grem sestavljat dodatna vprašanja
LP
Janez
Kot je najavljeno, tukaj je dodatnih 5 vprašanj za Janeza R in gasilca 77. Odgovore pošljita na mojo ZS, ko bosta odgovorila oba, bom skupaj z rešitvijo in raztglasitvijo zmagovalca takoj objavil.
Če še ne bo zmagovalca, pa sledijo še nadaljna 3 vprašanja, kjer pa bo potrebno odgovore napisati.
3,2,1, ZDAJ!
1. Kaj je gasilska taktika?
a) Taktika, s katero gasilci pravočasno zagotovijo proračunska sredstva za svoje delovanje v tekočem letu
b) Taktika je uporaba sil, sredstev, časa in prostora za izpolnitev zadane naloge
d) Taktika pomeni ustrezno približevanje slavnostni tribuni, kjer bomo med parado predstavili svojo tehniko
2. Naštej oblike vodnega curka (najmanj 4)!
3. Koliko oddelkov šteje gasilski vod?
a) od 1 do 3
b) najmanj 5 ali več
c ) od 2 do 4
4. Ali po Zakonu o gasilstvu vodja intervencije pri velikem gozdnem požaru lahko odredi protiogenj za preprečitev gozdnega požara še večjih razsežnosti?
a) da
b) ne
5. Kateri izraz ni pravilen?
a) ločeni nastop
b) sestavljen nastop
c) serijski napad
d) kombiniran nastop
e) napad z obkrožanjem
lp
Janez
Če še ne bo zmagovalca, pa sledijo še nadaljna 3 vprašanja, kjer pa bo potrebno odgovore napisati.
3,2,1, ZDAJ!
1. Kaj je gasilska taktika?
a) Taktika, s katero gasilci pravočasno zagotovijo proračunska sredstva za svoje delovanje v tekočem letu
b) Taktika je uporaba sil, sredstev, časa in prostora za izpolnitev zadane naloge
d) Taktika pomeni ustrezno približevanje slavnostni tribuni, kjer bomo med parado predstavili svojo tehniko
2. Naštej oblike vodnega curka (najmanj 4)!
3. Koliko oddelkov šteje gasilski vod?
a) od 1 do 3
b) najmanj 5 ali več
c ) od 2 do 4
4. Ali po Zakonu o gasilstvu vodja intervencije pri velikem gozdnem požaru lahko odredi protiogenj za preprečitev gozdnega požara še večjih razsežnosti?
a) da
b) ne
5. Kateri izraz ni pravilen?
a) ločeni nastop
b) sestavljen nastop
c) serijski napad
d) kombiniran nastop
e) napad z obkrožanjem
lp
Janez
Na to pa jaz dajem pritožbo, zakaj si pa dal tako sliko gor, da ni nihče drug vedel odgovora !!!!!!!janez napisal/-a:No, tokrat so bili rezultati na vrhu izenačeni kar pri treh učencih, no, potem sem šel še enkrat gledat, kaj storiti, pa sem našemu administratorju odštel tisto piko pri odgovoru na vprašanje z 9. marca, ko so bile na sliki zasnežene vrvi. Miran je namreč vedl, kaj se skriva pod snegom, saj je videl tudi vrvi brez snega, drugi razlog je, da vprašanje ni bilo čisto gasilsko, tretji razlog pa, da nihče drug ni uganil.
Khm, kaj naj rečem, saj nagrada za fair play še obstojamiran napisal/-a: Na to pa jaz dajem pritožbo, zakaj si pa dal tako sliko gor, da ni nihče drug vedel odgovora !!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sicer pa je že odgovoril tudi drugi kandidat, tako, da bo rezultat objavljen še nocoj, ali pa že imamo zmagovalca, bomo pa videli.
LP
Janez