Kaj ja narobe?
Evo mene, malo sem pozen, toda še vedno je četrtek
.
Torej, kar hitro k odgovorom na zastavljeni vprašanji:
1. Kakšen čin nosi tale gasilec?
Gasilec I. stopnje.
2. Kako bi ocenili namestitev čina?
Čin je napačno obrnjen.
Ste bili kar pridni, moram dati malo spodbude
, saj bo vsak čas konec meseca in potrebno bo razglasiti zmagovalca prvega tromesečja. Ravno, ko bo sneg skopnel, bo namreč prejel pohodne palice in bo lahko jurišal na najvišje vrhove
.
LP
Janez
Torej, kar hitro k odgovorom na zastavljeni vprašanji:
1. Kakšen čin nosi tale gasilec?
Gasilec I. stopnje.
2. Kako bi ocenili namestitev čina?
Čin je napačno obrnjen.
Ste bili kar pridni, moram dati malo spodbude
LP
Janez
Naslednja naloga prav tako ne bo pretežka, saj bo potrebno odgovoriti le na dva vprašanja. Seveda pa lahko svoj odgovor razširite in opišete, kaj bi vi storili drugače, kot prikazuje slika
No, vprašanje je naslednje:
1. Kako se praviloma polaga C cev pred vzpenjanjem po lestvi?
a) če razmere dopuščajo, pravokotno na lestev
b) pustimo jo v kolobarju, saj se tako najlepše odvija
c) enojno zvito v kolobarju nesemo po lestvi in jo potem razvijemo navzdol
2. Zakaj se vam način iz vašega odgovora zdi najboljši?
Na to vprašanje pa podajte obrazložitev svojega odgovora.
Če bo pretežko, bo za pravilen odgovor zadostovalo 50% opravljene naloge
Kaj sem zakompliciral, ampak proti koncu ocenjevalnega obdobja smo, ne
No, skoraj bi pozabil prilepiti slikco. Je sposojena in se zanjo najlepše zahvaljujem.

LP
Janez
No, vprašanje je naslednje:
1. Kako se praviloma polaga C cev pred vzpenjanjem po lestvi?
a) če razmere dopuščajo, pravokotno na lestev
b) pustimo jo v kolobarju, saj se tako najlepše odvija
c) enojno zvito v kolobarju nesemo po lestvi in jo potem razvijemo navzdol
2. Zakaj se vam način iz vašega odgovora zdi najboljši?
Na to vprašanje pa podajte obrazložitev svojega odgovora.
Če bo pretežko, bo za pravilen odgovor zadostovalo 50% opravljene naloge
Kaj sem zakompliciral, ampak proti koncu ocenjevalnega obdobja smo, ne
No, skoraj bi pozabil prilepiti slikco. Je sposojena in se zanjo najlepše zahvaljujem.

LP
Janez
Ja naš Tona je res pravi učenec, bo se moral naučiti da izprašanih gasilcev že dolgo ni, vsaj mislim da tisto IG pomeni to.janez napisal/-a:Lep pozdrav Toni iz Brezij, našemu novemu učencu. Za tiste, ki ga še ne poznate, Tona je Štajerc, tudi tam imajo Brezje in dobre gasilce, od tam imamo v društvu še nekaj koledarjev, ki jih je prinesel Tona, ko je bil pri nas na obisku s kolegi.
LP
Janez
Odgovor A
Tako najlažje kontroliramo vlečenje cevi po lestvi.
ni nam lahko
Meni se zdi najbolj primeren odgovor A saj gasilec tako prenaša samo silo teže cevi, če pa jo vleče iz kolobarja se cev zavije, od strani pa lahko pride celo do izgube ravnotežja gasilca ali padca.
Jaz bi dodal spodaj še gasilca, ki mu cev z rokami pomaga odvijati in razbremeni sili silo, ki pri tem nastaja, ter skrbi da gasilec pri vzpenjanju ne stopi na cev.
lp
JanezR
Jaz bi dodal spodaj še gasilca, ki mu cev z rokami pomaga odvijati in razbremeni sili silo, ki pri tem nastaja, ter skrbi da gasilec pri vzpenjanju ne stopi na cev.
lp
JanezR
http://www.janez-ravnikar.net
Novice iz nae okolice
Novice iz nae okolice
- Bobby
- Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
- Kontakt:
Odgovor A....ker tako je dosti lažje razviti cev po lestvi....ni nepotrebnih ovinkov ali ovir.
Drugače pa če dobro pogledate sliko....je na njej viden gasilec spodaj ob lestvi....sam kolk je pa takrat pomagal temu na lestvi je pa drugo vprašanje
lp
Drugače pa če dobro pogledate sliko....je na njej viden gasilec spodaj ob lestvi....sam kolk je pa takrat pomagal temu na lestvi je pa drugo vprašanje
lp

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......
Bobby
Bravo, 50 % prag ste vsi dosegli, saj menite, da je pravilen odgovor A.
Res je, vedno skušamo razviti cev pravokotno na lestev ali na vhodna vrata, saj s tako razvito cevjo lažje napredujemo. Če to ni možno, jo pa v vsakem primeru razvijemo, gasilec pod lestvijo pa jo potem pridržuje tako, da plezalec ne stopa po cevi.
LP
Janez
Res je, vedno skušamo razviti cev pravokotno na lestev ali na vhodna vrata, saj s tako razvito cevjo lažje napredujemo. Če to ni možno, jo pa v vsakem primeru razvijemo, gasilec pod lestvijo pa jo potem pridržuje tako, da plezalec ne stopa po cevi.
LP
Janez
Kot kaže anketa, se bomo v mesecu aprilu že izobraževali po spremenjenem učnem programu
(kaj se to učeno sliši). Do sedaj ste v anketi vsi glasovali za način odgovorov na vprašanja po sistemu ABC. Proti je bil samo 1 glas, ampak ta ne šteje, ker je potrebno pred objavo anketo preizkusiti na vse odgovore in to stori administrator.
Pa dajmo še zadnjo nalogo na stari način, potem bo pa treba poiskati zmagovalca, ki prejme pohodniške palice našega sponzorja Maya Maya. Če bo imelo več sodelujočih enak rezultat, se bo razglasitev zamaknila za teden dni, saj bo potrebno odgovarjati na dodatnih 5 vprašanj po ZS
.
Sedaj pa si pazljivo oglejte tole fotografijo in pokomentirajte, kaj bi lahko bilo na tej sliki moteče oziroma pomanjklivo?

LP
Janez
Pa dajmo še zadnjo nalogo na stari način, potem bo pa treba poiskati zmagovalca, ki prejme pohodniške palice našega sponzorja Maya Maya. Če bo imelo več sodelujočih enak rezultat, se bo razglasitev zamaknila za teden dni, saj bo potrebno odgovarjati na dodatnih 5 vprašanj po ZS
Sedaj pa si pazljivo oglejte tole fotografijo in pokomentirajte, kaj bi lahko bilo na tej sliki moteče oziroma pomanjklivo?

LP
Janez
-
Always Cvi-Cek
- Kraj: Topole