Vaje tehničnega reševanja ob prometni nesreč

Uporabniški avatar
Martina

Odgovor Napisal/-a Martina »

ojla :D

da se še jst oglasim kot predstavnica nežnejšega spola :)

lahko sem delala vse, kar so počeli veliki fantje 8-) sicer je bilo na začetku malce dvoma, kako bo s škarjami in razpiralom, ampak v mojih rokah to vse deluje brez problema :D :razz:

bilo je zelo fajn na vajah (upam, da bo še kdaj kaj podobnega) pa tud gasilci so zelo fajn 8-[ hvala vsem, predvsem pa dušanu, da mi je omogočil sodelovanje na vajah in borisu, da so ga lahko prehiteli vsi avtomobili 8-[

p.s.: za nevarne snovi pa čimprej datum dobit, da si rezerviram dan :D

Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje.
Slika
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

janez napisal/-a:

Skratka, hvala Dušanu za idejo, hvala za njegov trud pri izvajanju vaj, hvala vsem ljutomerskim gasilcem s katerimi smo lahko sodelovali.

LP

Janez 8-)

No, ideja ni bila ravno moja, ampak od Martine :grin: , jaz sem se moral strinjat, kaj pa mi je drugega preostalo? :lol: :lol: :lol:

lp

dušan :grin:
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

gasilec77 napisal/-a:
No, ideja ni bila ravno moja, ampak od Martine :grin: , jaz sem se moral strinjat, kaj pa mi je drugega preostalo? :lol: :lol: :lol:
lp
Tu se pa popolnoma strinjam s tabo :D :grin: :D , Martina, kar naprej z idejami, dokler imaš tako ubogljive gasilce :grin: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Martina

Odgovor Napisal/-a Martina »

ojla :D

uf... kulk sta pa huda :shock: :D no... proti ni bil nihče :D :razz: znanja pa tudi ni nikoli preveč :cool:

naslednje so nevarne snovi? :D

Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje.
Slika
Uporabniški avatar
janez

Martina napisal/-a: naslednje so nevarne snovi? :D

Lp
Zmenjeno, samo ne preveč hitet, da se jaz malo naštelam, kajti na vsak način bi bil rad zraven, pa Borisa moramo rezervirat, da bo vozil :grin: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77

No, jutri 2.9.2006, s pričetkom ob 9 uri, v Ljutomeru ( na Glavnem trgu), GZ Ljutomer prireja "dan gasilcev GZ Ljutomer". Začne se ob 9 uri, kjer bo prikazana vaja, notranji napad, reševanje ponesrečencev v prometni nesreči.... Ob tej priložnosti bo postavljen tudi šotor, kjer bomo gasilci razstavljali svojo staro tehniko ( črpalke, ročniki..itd...), ter zunaj na trgu novejšo tehniko, vozila, lestev PIL....itd...

Vabljeni

lp

dušan ( zadnje čase malo odsoten, pa z mislimi drugje..) :D :D

( slike sledijo)
Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a: dušan ( zadnje čase malo odsoten, pa z mislimi drugje..) :D :D

( slike sledijo)
No le glej, da ne boš z mislimi ob pomembnih trenutkih čisto drugje :D :lol: :grin: .

Sicer pa uspešen gasilski dan, upam, da vas vreme služi, tako kot pri nas in, da boste uspeli opraviti vse naloge, ki ste si jih zastavili. Pa čimprej pošlji slikce za galerijo.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77

No, pa smo končali z našim "dnevom gasilcev GZ Ljutomer".

Začelo se je ob 9 uri, s parado, kjer smo paradirali po glavni cesti skozi center mesta, do Glavnega Trga v Ljutomeru. Bila je kratka proslava, saj je to bil 1. taki dan gasilcev v naši GZ. Bili smo deležni visokega obiska, saj sta nas obiskala Minister za obrambo RS Karl Erjavec kot slavnostni govornik, predsednik GZS Ernest Eory, Župan Občine Ljutomer Jožef špindler, Župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič... No, bilo je kar solidno, saj je sama proslava trajala približno uro. Med proslavo so nam zaigrali ansambel šTRK, zapel Ljutomerski oktet, ter "pleh muzika" :grin: .

Podelili so priznanja za delovanje v GZ:
- naj gasilec,
- naj gasilka,
- najlepši gasilski dom v GZ,
ter razna odlikovanja posameznim članom

No, po uradnem delu, pa se je začel praktični del, torej predstavitveni del, ki ga opravljamo gasilci.

- NOTRANJI POŽAR V BLOKU PREKO LESTVE
- NOTRANJI POŽAR
- VAJA Z VEDROVKO
- TRODELNI
- TER PRIKAZ REšEVANJA OB PROMETNI NESREČI
- PRIKAZ RGA, TER GAšENJE Z RGA

Po končanih vajah, smo se gasilci predstavili Občanom in Občankam, z našo tehniko, ki jo razpolagamo v GZ Ljutomer.

Odziv Občank, ter Občanov, je bil zadovoljiv, saj je prišlo veliko ljudi, ki so si z veseljem ogledali vse vaje, ter tehniko, ki jo posredno tudi sami financirajo :grin: .

Po končanju je sledila malica, ter družabni del, ki je bil na dvorišču pred GD Ljutomer.

Vreme nam je super služilo, saj je bil cel dan sončno.

Fotografije pa bom raje prinesel na CD-ju, ter dal janezu, saj bi po e-pošti pošiljalo predolgo, saj je približno 200 fotografij.

Toliko zaenkrat

lp

Uporabniški avatar
gasilec77

Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a:Slike dosegljive na:

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=261

lp
Si me prehitel :D , hvala. No, meni je zelo všeč vaja z MB 300 l, ki jo izvajajo mladinke in mladinci. To je prava vaja, kjer se gredo mladi že lahko gasilce, ne pa vaja z ovirami CTIF, ki ni za nikamor, razen za olimpiado.

LP

Janez 8-)
Odgovori