Vaje operative - gasilci

Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

Always Cvi-Cek napisal/-a:A zdej, ko smo pokazal, da znamo, smo pa do jeseni dobri ane?? :D :D :D :D
Ja, naj bi recimo bilo :D , čeprav znanja ni nikoli preveč. To so danes izkusili tudi Domen, Tomaž in Miran, bili so dobri in upam, da bo kakšen napisal, da je to rezultat stalnega obnavljanja znanja, tudi če Janez malo "zateži" s kakšnimi brezveznimi :lol: :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a:Hehe, dobre slike, škoda, da se ne vidi, kako je bil Janez paničen, ko mo je pri zaključni vaji gorela "kuhinja" :D :D :D
lp

dušan :grin:
:D :D :D Bi se moral še v civil preoblečt, pa še ene dva najet, da bi delala dodatno paniko in bi vas "podučevali", kaj morate storiti (seveda vse na kontra pravilnemu).

To je namreč tudi realistična vaja, saj vpitje "vseznalcev" marsikoga vrže iz že tako preveč adrenalinskega stanja, kar ima lahko za posledico napake pri opravljanju nalog.

Še posebej so nevarni tisti, ki začnejo iz vozil vleči cevi, da bi kar sami začeli z gašenjem.

Do takšnih primerov na začetku gašenja res lahko pride, saj nimamo dovolj gasilcev, da bi nadzirali situacijo in mora vodja zelo ostro poseči v dogajanja, kasneje pa zavarovanje lahko izvajajo prispeli gasilci, še bolje pa je, če ga policija.

Ampak, odkar so mi iz avta na intervenciji ukradli rezalko, tudi v policijo ne verjamem več :lol: :mad: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Bobby napisal/-a:seveda bo še vnaprej potrebno dosti vaje, da se tehnika izpili.... :)

lp :grin:
To je prava misel Bobby in takšno je treba širiti med gasilci. Le z ustreznim znanjem se bomo promovirali, sicer bodo na nad nami še vedno samo brusili jezike, da smo samo za veselice :mad: . No, v GZ Mengeš moram reči, da je teh pripomb slišati vedno manj, lahko pa, da jih meni ravno ne upajo posredovati :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Martina napisal/-a:ojla :D

je blo ful dobr :D sploh z vrvmi - samoreševanje in na lestvi :D

Lp
Evo fantje, Martino "na štrik" pa bo luštno :D :D :D . No, mislim, da ji moramo vsi moški udeleženci vaj čestitati za "višinski krst" ter njenemu pogumu pri delu na višini, tako na lestvi kot na vrveh.

Bomo šli še v zrak, ko bo Dušan pripeljal rollglis bo super. Tam pa samo sediš in se pelješ :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Ti, janez.... Zakaj pa bi ti martino na "štrik"? :D :shock: :evil:. Sej po mojem je pridna....

Janez! Zvedel pa sem, da imava 17.6.2006, res natrpano... Prvo tekmovanje v vlečenju cevi, pol pri vas veselica, pa še Oskarjev Malečnik, danes pa sem še zvedel, za fešto v Jaršah :D ... Uuuuu, dogla bo.

lp

Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a:danes pa sem še zvedel, za fešto v Jaršah :D ... Uuuuu, dogla bo.

lp
Hm, če je pa še v Jaršah fešta, pol pa ne vem, če bova midva Malečnik vidla :lol: :shock: :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77

Bo pa rdeči petelin po naju prišel, seveda z novim GVM-jem, pa se nama pridružil, tako pri vas v Topolah, tako v jaršah, sej šoferja tut rabiva a ne? :D

Samo, kje pa bodo boljši čevapčiči? :D :eek: :D

lp

Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a:Bo pa rdeči petelin po naju prišel, seveda z novim GVM-jem, pa se nama pridružil, tako pri vas v Topolah, tako v jaršah, sej šoferja tut rabiva a ne? :D

lp

To je ideja :D , samo, verjetno ga bo muška kokoš tudi rabil :lol: :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77

Ok, jaz grem jutri v moje prelepe kraje :D , bom pa barbiko poiskal, pa ji rekel, da jo Oskar prosi, če bi bila šoferka nam vsem trem :D

lp

Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a:Ok, jaz grem jutri v moje prelepe kraje :D , bom pa barbiko poiskal, pa ji rekel, da jo Oskar prosi, če bi bila šoferka nam vsem trem :D
lp
Bo res kar ta prava :D , Barbara je namreč zavetnica nevarnih poklicev, pa si predstavljaj tri gasilce, ki gredo z dveh veselic, kaj šele s treh :lol: :lol: :lol: :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Martina

Odgovor Napisal/-a Martina »

ojla :D

ni problema... zdej vam s štrika pobegnem :D :razz:

v jarše pa le pridte na veselico :D

Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje.
Slika
Uporabniški avatar
gasilec77

:D :D , pa ni vrag :evil: , da še nebi našli 4 veselice! :D :D

lp

Uporabniški avatar
janez

Martina napisal/-a: v jarše pa le pridte na veselico :D

Lp
Ne sili žabe v vodo, že sama prerada skoči :D .

Se bomo zmenil, kjer bo prej zaključeno, potem gremo na naslednjo. Štajerci ga pa itak držijo vsaj 2 dni :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77

janez napisal/-a: Ne sili žabe v vodo, že sama prerada skoči :D .

Se bomo zmenil, kjer bo prej zaključeno, potem gremo na naslednjo. Štajerci ga pa itak držijo vsaj 2 dni :D .

LP

Janez 8-)
To, itak, da ga držimo 2 dni, en dan veselica za goste, pa mi delamo ko "črnci", drug dan pa mi gasilci zase :D :D .... Samo, v jaršah je vselica tut 2 dni.
Uporabniški avatar
gasilec77

Martina napisal/-a:

ni problema... zdej vam s štrika pobegnem :D :razz:

v jarše pa le pridte na veselico :D

Lp
Ni problema, ti lahko pobegneš s štrika, sam ne pozab da z janezom naredit vozel tak, da se nikol ne rešiš, pa magari, da kake nove izmumiva :D :D :D

lp

Odgovori