6. maj 2023 - Zaključek tečaja z nižje gasilske častnike

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4728
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

6. maj 2023 - Zaključek tečaja z nižje gasilske častnike

Odgovor Napisal/-a janez »

V soboto, 6. maja 2023 je v Izobraževalnem centru na Igu s praktičnim izpitom pred komisijo Gasilske zveze Slovenije potekal zaključni del tečaja za nižje gasilske častnike v organizaciji Gasilske zveze Mengeš. Skupno seje tečaja udeležilo 27 tečajnikov iz gasilskih zvez Mengeš, Lukovica, Vodice, Kamnik in Domžale.

Tečaj se je pričel s teoretičnim delom že v mesecu novembru 2022 in je potekal v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Loka pri Mengšu, praktični del, za katerega je pristojen organizator pa je potekal na poligonih v Trzinu in Mengšu.

Tečajniki so v sklopu preizkusa znanja morali pripraviti seminarsko nalogo, ki je obsegala posredovanje gasilskih oddelkov ob požaru stanovanjskega ali gospodarskega objekta, način nastopov pa so v sklopu teoretičnega dela izpitov zagovarjali pred izpitno komisijo na nivoju GZ in GSZ.

Tečaj je bil obširen in zahteven, njegov glavni namen pa usposobiti gasilske vodje, ki bodo v prihodnje lahko uspešno izvajali vodenje operativnih enot na različnih vrstah intervencij kot tudi njihovemu usposabljanju v matičnih društvih.

Iz našega društva so tečaj uspešno zaključili Miha Špruk, Mitja Petrič, Žan Bergant in Domen Koncilija.

Za dosežen uspeh čestitke tudi v imenu foruma =D> .

Janez :mozilla_cool:
image00003.jpg
image00003.jpg (74.64 KiB) Pogledano 5674 krat
Odgovori