Kaj ja narobe?

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

gasilec77 napisal/-a:Sicer mi ni jasno, pa bom dal svoj predlog, pobudo. Zakaj pri moji veri bi morala biti ta tema zaklenjena!! Ne vidim smisla v tem, da kar je dobro zasnovano, dobro obiskano, ter še po vrhu še POUČNO, zaklenjeno?! :eek: :eek:

temu pa ostro nasprotujem, ter upam, da se bomo pogovorili, ter razčistili, brez zamer, vroče krvi, ter kot se spodobi, da bi, kot GASILCI.

dušan :grin:
Dušan, ne gre zato, da bo tema zaklenjena, tega ni nihče napisal, ampak bo enostavno opuščena, če ne bo sodelujočih. Vedeti je treba (in to je na gasilci.org razčiščeno), da se v temo ABC ne piše drugih stvari, kot zahteva odgovor. Tam se ravnatelja upošteva, tukaj pa seveda ne. In če pogledaš temo na zadnjih dveh listih, se prepucavamo okoli slovenščine, sodelujočih v šoli je pa 5 :shock: .

In zakaj? Lahko tudi zat, ker kdo ni vešč slovenščine, ta tema pa je namerno nekoliko drugačna od ABC, saj bi šlo sicer za kopijo. Da je tema poučna, se vsekakor strinjam, kar kaže tudi število klikov, vendar, če jih primerjamo s številom odgovorov, vidimo, da je razlika precejšna.

Zato danes ponovno in zadnjič opozarjam, da je to tema z naslovom "Kaj je narobe?'" kjer se odgovori na vprašanje, potem pa počaka na četrtek. V kolikor je potrebna razprava oziroma pojasnila na posamezna vprašanja ali odgovore, se bo pa odprla nova tema.

Prosim za upoštevanje teh navodil!

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Pa je le prišel četrtek, sem gledal odgovore, pa jih je bolj malo, teksta pa za dve strani :shock:

Upam, da je zdaj objavljanje v tej temi jasno, seveda pa upam, da se bo število sodelujočih povečevalo, ne pa zmanjševalo :???: .

Pa pojdimo na pravilna odgovora na vprašanji:

1. Kako se ta del opreme imenuje?
2. Za kaj in kje se ta del opreme uporablja?

Pa bom tokrat malo komot :D , je JanezR tako lepo napisal, da bom odgovoril kar z njegovim navedkom :D :
1.) Oprema na sliki, ki je zataknjena na cevi se imenuje CEVNI PRITRDILEC

2.) Uporablja se za fiksiranje oz. pritrditev cevi na lestvi na ta način, da pasšček objame cev pod spojko, kavelj pa se zahaklja na klin lestve. S tem nosi breme teže vode pritrdilec in ne gasilec, ki bi ga potegnilo navzdol. Lahko pa se uporabi tudi za pritrditev cevi na druge objekte, ni nujno da samo na lestev.

lp
JanezR
Všeč mi je namreč njegov opis fiksiranje, pa tudi, da pritrdilec ni namenjen izključno za lestve, ampak tudi za druge objekte. Sam sem že omenil stopnišča, lahko je balkon, skratka kjerkoli, kjer je takšno pritrjevanje potrebno.

Res pa je, da ta del opreme gasilci nekam slabo poznajo, predvsem nameščanje, za katerega je zelo pomembno da je pravilno, sicer se nam lahko sname, poslledice pa so lahko hude.

Torej odgovori so pravilni, mislim da še tri slikce, potem bo pa tromesečje zaključeno in najboljšega čaka nagrada :D

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Tokrat bo pa vprašanje zimsko obarvano, ali je gasilsko ali ne, pa boste ugotovili vi :D .

Kaj se skriva pod snegom?

a) drevesna debla
b) žice daljnovoda
c) vrvi
d) brazde na njivi
e) ruski naftovod
f) cevi za parno ogrevanje v tovarni Filc
g) pozabljene gasilske B cevi

Slika

Uh, koliko možnosti :D . Le katera je prava? :D .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
MATJAŽ
Kraj: TOPOLE

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ »

jaz sem za odgovor A . :grin:
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

U, mama.... Ta pa trd oreh... Hmm, kaj bi to blo??? :shock: :shock:

Pa recimo, da je odgovor A :???: :???:

lp

dusan :grin:
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
JanezR
Kraj: Homec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a JanezR »

Zdravo!

No pa poglejmo malo bom razmišljal na glas :-k :

Za žice daljnovoda je debelina prevelika, pravtako za vrvi. Brazde na njivi niso tako okrogle oblike, ruski naftovod bi bilo potrebno iti slikati v Rusijo kar se nam ekonomsko ne izide, cevi za parno ogrevanje ne bi bile prekrite s snegom, saj njihova temperatura stopi sneg, pozabljene gasilske cevi pa bi bile definitivno prazne in ne bi mogle biti okrogle oblike.

MOJ ODGOVOR JE A) DREVESNA DEBLA

upam da nisem preveč pomagal pri razmišlanju :oops: :-...

lp
Janez R
http://www.janez-ravnikar.net
Novice iz nae okolice
Uporabniški avatar
oskar
Kraj: Gorca

Odgovor Napisal/-a oskar »

Pred kratkim ste nekaj pisali o neki kanalizaciji v Topolah in nekih zdrahah , sem takoj mislil da so to cevi za kanalizacijo.
Po mojem so one za toplovod vendar še niso vgrajene ! Žal se verjetno lahko opdločimo le za eno opcijo. (sigurno so drevesa :D )
ni nam lahko
Uporabniški avatar
adler

Odgovor Napisal/-a adler »

Moj odgovor je A.
Uporabniški avatar
gf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gf »

A: debla :D
Avtoelektrika & avtodiagnostika BMW
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaz bom pa na koncu odgovoril kaj je :lol: :lol: :D :D
Domen

Odgovor Napisal/-a Domen »

Odgovor se skriva pod A.
LP od poveljnika. :bootyshake:
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

pozdravljen šefe :D :D .... :paranoid: :salute:

lp

dusan :grin:
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

Domen napisal/-a:Odgovor se skriva pod A.
LP od poveljnika. :bootyshake:
Če se skriva pod A boš pa v četrtek vidu

:bootyshake::bootyshake::bootyshake::bootyshake::bootyshake::bootyshake::bootyshake::bootyshake::bootyshake::bootyshake::bootyshake:
Uporabniški avatar
janez

Halo vidva zgoraj :mad: Rumeni karton za oba :happy11: :happy11: . Komaj se slovnice rešim, mi že smetite z drugo rečjo. In to administrator :shock: :shock: :shock: . Res sem slab ravnatelj, še v mali šoli se me ne bojijo.

Ampak, od zdaj naprej res brišem vse, kar ni v povezavi z vprašanjem, se pravi, čakamo do odgovora, potem debatiramo v drugi temi, če ni kaj jasno, tu pa ostajajo SAMO vprašanja in odgovori.

Bo razumljivo?

Pa ne mi zdaj v tej temi odgovarjatk, da je :mad: :mad: :mad: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Bobby
Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bobby »

Odgovor A

lp :D
Slika

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......

Bobby
Odgovori