Kaj ja narobe?

Odgovori
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

1. to je PRITRDILEC

2. Uporablja se za navezavo cevi na lestvi

lp

dušan :grin:
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
JanezR
Kraj: Homec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a JanezR »

Zdravo!

1.) Oprema na sliki, ki je zataknjena na cevi se imenuje CEVNI PRITRDILEC

2.) Uporablja se za fiksiranje oz. pritrditev cevi na lestvi na ta način, da pasšček objame cev pod spojko, kavelj pa se zahaklja na klin lestve. S tem nosi breme teže vode pritrdilec in ne gasilec, ki bi ga potegnilo navzdol. Lahko pa se uporabi tudi za pritrditev cevi na druge objekte, ni nujno da samo na lestev.

lp
JanezR
http://www.janez-ravnikar.net
Novice iz nae okolice
Uporabniški avatar
Bobby
Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bobby »

1. Ta del opreme se imenuje cevni pritrdilec

2. Uporabljamo ga za pritrjevanje cevi predvsem na lestvi možno po mojem mnenju tudi drugam....vendar se v večini uporablja na lestvi.

lp :grin:
Slika

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......

Bobby
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miran »

1 - PRITRDILEC

2 - Uporablja se za navezavo cevi na lestvi

:D :D :D :lol:
Uporabniški avatar
Tomaz

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

:o
Zadnjič spremenil Tomaz, dne Sr Mar 08, 2006 8:19 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
janez

Odgovor Napisal/-a janez »

Mateja napisal/-a: Postavljam pa vprašanje, če je PRITRDILEC, zakaj se uporablja za navezavo cevi in ne za pritrjevanje cevi? Kaj vam pomeni navezava? S čim se naredi? Kaj vam pomeni prtrjevanje? S čim pa bi to napravili?

:evil:
Khm, in kje je odgovor? :)

Vprašanja sta namreč:

1. Kako se ta del opreme imenuje?
2. Za kaj in kje se ta del opreme uporablja?

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Mateja. tvoje sporočilo je bilo zbrisano zaradi popravljanja slovničnih napak.
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

miran napisal/-a:Mateja. tvoje sporočilo je bilo zbrisano zaradi popravljanja slovničnih napak.
Mateja de se na boš kej mene kregala 8-) 8-)

Tomaž je prišel na moj računalnik, ter izbrisal tvojo objavo in napisal zgornjo objavo
:shock: :shock: :shock:

:lol: :lol: Slovenščina res ni njegova vrlina :evil: :evil: :evil: :evil:
Uporabniški avatar
janez

miran napisal/-a: Tomaž je prišel na moj računalnik, ter izbrisal tvojo objavo in napisal zgornjo objavo
:shock: :shock: :shock:
Tole pa ne bo v redu, za brisanje izjav nima nihče pristojnosti razen administratorja, moderatorja v svoji temi in mene. Ne glede na to, kaj je objavljeno, se je treba najprej obrniti na pristojne, sicer bo tole postalo en velik gudl-mudl.

Miran, zaklepaj računalnik :???: .

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
Mateja
Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

Dragi fantje,

če se ne znate obnašati, imejte kar svoj peskovnik! Ta objava je bila zbrisana popolnoma neutemeljeno, saj ni NIČESAR POPRAVLJALA, je pa opozarjala in postavila sem vprašanje, ki pa tudi ni tako neumno, kakor bi ga radi predstavili.

Ker se očitno ne zmorete normalno soočati s terminološkimi problemi, ki v gasilstvu so, potem žal na to vprašanje ne bom odgovorila, pa tudi na prihodnja ne.

Dogovora sem se držala, žal se ga vi niste, torej uživajte v svojem peskovniku in brišite sebi, meni pa ne bo več treba!

Lp, Mateja
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Uporabniški avatar
gasilec77

No, pa smo tam! Sedaj sem v dilemi, ali pravilen odgovor ali ne? :shock:

Kaj je tu pravilen odgovor?

NAVEZAVA

PRITRJEVANJE?

kot ste videli, sem dal odgovor navezava, Po eni strani je navezana na lestev, ali kaj drugega. Po drugi strani pa je pritrjena na lestev, ali kaj drugega. :???:

Mislim, da sta pravilna oba odgovora.

Mateja, tebe pa prosim, prid nazaj, nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha. rad berem tvoje objave, ter hvalažen sem ti, da me tudi kdaj pa kdaj popraviš.

lp

dušan :sad:
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kontakt:

Mateja napisal/-a:Dragi fantje,

če se ne znate obnašati, imejte kar svoj peskovnik! Ta objava je bila zbrisana popolnoma neutemeljeno, saj ni NIČESAR POPRAVLJALA, je pa opozarjala in postavila sem vprašanje, ki pa tudi ni tako neumno, kakor bi ga radi predstavili.

Ker se očitno ne zmorete normalno soočati s terminološkimi problemi, ki v gasilstvu so, potem žal na to vprašanje ne bom odgovorila, pa tudi na prihodnja ne.

Dogovora sem se držala, žal se ga vi niste, torej uživajte v svojem peskovniku in brišite sebi, meni pa ne bo več treba!

Lp, Mateja
Mateja sploh ne vem kaj naj rečm, nihče ni želel da pride do tega in če prebereš objavo od gasilca77, lahko vidiš da tvoje objave niso brez pomena, tako mislim tudi jaz in pomoje tudi drugi (RAZEN Tomaža), ki ni prenesel da mu popravljaš slovnične napake.

Mateja veseli bomo, če boš napisala še kakšen odgovor, predlagam pa da Mateja pusti pri miru Tomaža, Tomaž ti pa pusti pri miru Matejo (in moj računalnik), saj le tako ne bo prihajalo do takih konfliktov :???: :???: :???: :???:
Uporabniški avatar
janez

gasilec77 napisal/-a:No, pa smo tam! Sedaj sem v dilemi, ali pravilen odgovor ali ne? :shock:

Kaj je tu pravilen odgovor?

NAVEZAVA

PRITRJEVANJE?

dušan :sad:
Ćeprav še ni četrtek, ti lahko zatrdim Dušan, da sta oba odgovora pravilna. V tej temi je namreč važno, da se na odgovor smiselno odgovori, ne pa, kako se postavljajo besede, saj gasilci uporabljamo različne žargonske oblike izražanja, vendar se med seboj razumemo. In to je bistvo. Tudi bistvo te teme, v kateri nekateri nočejo sodelovati tudi zato, da se ne bo kdo spotaknil ob njihov način pisanja.

Torej še enkrat, ta tema je namenjena usposabljanju gasilcev, ne učenja slovenščine. S tem ste zasmetili temo v zadnjih dneh, zato bi opozoril, da se slovnična vzgoja izvaja v tejle temi:

http://www.pgd-topole.si/forum1/viewtopic.php?t=38

Obenem bom prosil administratorja, da za urejanje v tej temi onemogoči dostop tudi svojemu računalniku, tako, da ne bo prihajalo do morebitnih težav v bodoče.

Bojim pa se, da je škoda že narejena in, da se tudi jaz ne mislim truditi z obdrženjem teme za vsako ceno. Prvo tromesečje bo namreč kmalu zaključeno (še tri slikce), potem pa je lahko mala šola gasilstva lahko tudi zaprta.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77

janez napisal/-a:

Bojim pa se, da je škoda že narejena in, da se tudi jaz ne mislim truditi z obdrženjem teme za vsako ceno. Prvo tromesečje bo namreč kmalu zaključeno (še tri slikce), potem pa je lahko mala šola gasilstva lahko tudi zaprta.LPJanez 8-)

Sicer mi ni jasno, pa bom dal svoj predlog, pobudo. Zakaj pri moji veri bi morala biti ta tema zaklenjena!! Ne vidim smisla v tem, da kar je dobro zasnovano, dobro obiskano, ter še po vrhu še POUČNO, zaklenjeno?! :eek: :eek:

temu pa ostro nasprotujem, ter upam, da se bomo pogovorili, ter razčistili, brez zamer, vroče krvi, ter kot se spodobi, da bi, kot GASILCI.

Žal mi je, da je do tega prišlo, žal mi je, da so določene zamere. :grin:

lp

Mateja, to kar sem napisal, si lahko prepričana, da sem mislil resno, ter brez kakršne koli provokacije. :grin:

dušan :grin:

gremo v soboto na :coffee:
Uporabniški avatar
adler

Odgovor Napisal/-a adler »

1. To je pritrdilec

2. Uporablja se za pripetje cevi na lestev
Odgovori