Mala šola gasilstva - odgovori na ABC (2)
- Miran Mlakar
- Bobby
- Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
- Kontakt:
Re: Mala šola gasilstva - odgovori na ABC (2)
C
lp
lp

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......
Bobby
Slabost, močna bledica (ustnice in prsti lahko pomodrijo), koža je hladna in pokrita z lepljivim znojem, utrip je hiter in slabše tipen, dihanje je plitvo in pospešeno, poškodovani je lahko pri zavesti, vendar top in brezčuten, okolica ga ne zanima, manj je občutljiv na bolečino, večkrat lahko tudi bruha
Za katera znamenja stanja ponesrečenca gre v danem primeru:
c) šok
Da, res gre za znake šoka. Mi smo pa v tem tednu opravljali izpite iz prve pomoči in upam, da ne bo kakšnega šoka
, ko pridejo rezultati.
LP
Janez
Za katera znamenja stanja ponesrečenca gre v danem primeru:
c) šok
Da, res gre za znake šoka. Mi smo pa v tem tednu opravljali izpite iz prve pomoči in upam, da ne bo kakšnega šoka
LP
Janez
Še dve vprašanji, pa bo konec zadnjega četrtletja, s tem pa tudi male šole pod sedanjim ravnateljstvom. Torej, še dva kroga do podelitve nagrade v obliki akumulatorske baterije, ki jo donira podjetje z gasilko opremo STAMI iz Ljubljane.
Pa gremo k vprašanju:
V zadnjem času smo bili priča kar nekaj nesrečam in požarom na avtocestah, pri tem pa je že kar obočajno, da se intervencijske enote težko prebijajo na kraj dogodka.
Kam morajo vozniki, ki se takrat nahajajo na vozišču, umakniti svoja vozila in s tem omogočiti dostop do mesta nesreče:
a) na odstavni pas
b) na desni rob prehitevalnega pasa in levi rob voznega pasa
c) na odstavni in vozni pas
d) na levi rob prehitevalnega pasa in desni rob voznega pasa (ali na odstavni pas)
LP
Janez
Pa gremo k vprašanju:
V zadnjem času smo bili priča kar nekaj nesrečam in požarom na avtocestah, pri tem pa je že kar obočajno, da se intervencijske enote težko prebijajo na kraj dogodka.
Kam morajo vozniki, ki se takrat nahajajo na vozišču, umakniti svoja vozila in s tem omogočiti dostop do mesta nesreče:
a) na odstavni pas
b) na desni rob prehitevalnega pasa in levi rob voznega pasa
c) na odstavni in vozni pas
d) na levi rob prehitevalnega pasa in desni rob voznega pasa (ali na odstavni pas)
LP
Janez
- Bobby
- Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
- Kontakt:
D
lp
lp

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......
Bobby
No, ta nesreča se je lih zgodila pri nas, kjer smo gasilci, reševalci, potrebovali dobre pol ure, da smo prišli do poškodovanih ljudi.
.
Zato predvidevam, da je odgovor D.
lp
dušan
Zato predvidevam, da je odgovor D.
lp
dušan
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
tehnika brez taktike je brez smisla.
odg D ( ma sej se rola ena reklama po TV na to temo)
Avtoelektrika & avtodiagnostika BMW
- Miran Mlakar
Tud jaz sem za D