Prej sem se pa zmotila v številki. Odkar imam dva moška pri hiši, mi vse nekam na 2 vleče
Mala šola gasilstva - odgovori na ABC (2)
- Mateja
- Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
- Kontakt:
Re: Mala šola gasilstva - odgovori na ABC (2)
Odgovor B - tri.
Prej sem se pa zmotila v številki. Odkar imam dva moška pri hiši, mi vse nekam na 2 vleče
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
- Bobby
- Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
- Kontakt:
B 

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......
Bobby
odg B
lp
dušan
lp
dušan
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Pomoje tud B 
Koliko območij nevarnosti poznamo pri skladiščenju vnetljivih tekočin v nadzemnih rezervoarjih:
b) tri
Tko je območja sdo tri, prvo je notranjost posode, drugo notranjost varovalnega bazena, tretje pa 10 m od roba področja II.
Pri območjih II in III je važna tudi njuna višina.
LP
Janez
b) tri
Tko je območja sdo tri, prvo je notranjost posode, drugo notranjost varovalnega bazena, tretje pa 10 m od roba področja II.
Pri območjih II in III je važna tudi njuna višina.
LP
Janez
Septembrska hitra šola je za nami, rezultati bodo objavljeni do konca tedna, z oktobrsko oziroma zadnjim tromesečjem pa naj bi začeli v prihodnjem tednu, moram namreč še prej zagotoviti spozorja za nagrado.
Pa tudi precej dela je ta teden, saj je ob mesecu požarne varnosti prvi teden namenjen aktivnostim na OŠ Mengeš.
LP
Janez
Pa tudi precej dela je ta teden, saj je ob mesecu požarne varnosti prvi teden namenjen aktivnostim na OŠ Mengeš.
LP
Janez
Tako, gremo naprej oziroma pričenjamo šolo zadnjega tromesečja in sicer z aktualnim vprašanjem, sicer bolj za vinorodne kraje, a je prav, da vemo, kakšna nevarnost nam preti, če bi želeli vstopiti v klet, kjer vre mošt.
Nevarnost je namreč velika, kar se je pokazalo nekaj dni nazaj, ko je v kleti umrl občan, ki je prav gotovo imel izkušnje z vinsko kletjo, saj je bil pridelovalec vina, toda plin ga je zahrbtno umoril, dvema sorodnikoma pa so morali nuditi medicinsko pomoč, saj bi ju ob reševanju skoraj doletela ista usoda.
Kateri plin je torej tisti, ki je nevaren v prostorih, kjer se odvija vrenje mošta?
a) ogljikov monoksid (CO)
b) ogljikov dioksid (CO2)
c) žveplov dioksid (SO2)
Časa za odgovor je teden dni, ta čas bom izkoristil za pridobitev sponzorja, ki bo prispeval nagrado.
LP
Janez
Nevarnost je namreč velika, kar se je pokazalo nekaj dni nazaj, ko je v kleti umrl občan, ki je prav gotovo imel izkušnje z vinsko kletjo, saj je bil pridelovalec vina, toda plin ga je zahrbtno umoril, dvema sorodnikoma pa so morali nuditi medicinsko pomoč, saj bi ju ob reševanju skoraj doletela ista usoda.
Kateri plin je torej tisti, ki je nevaren v prostorih, kjer se odvija vrenje mošta?
a) ogljikov monoksid (CO)
c) žveplov dioksid (SO2)
Časa za odgovor je teden dni, ta čas bom izkoristil za pridobitev sponzorja, ki bo prispeval nagrado.
LP
Janez
Odg B
lp
dušan
lp
dušan
Taktika brez tehnike je brez moči,
- Bobby
- Kraj: PGD Jarše - Rodica, Srednje Jarše
- Kontakt:
B
lp
lp

......in to grize me naprej v zmago zrem a ti ob meni a naslednji dan vse je to zaman ko boli o tebi ni niti sledu......
Bobby
- Mateja
- Kraj: Gorenji Logatec in občasno Topole
- Kontakt:
Prav, B.
Optimist je človek, ki stvari ne jemlje tako tragično, kakor bi jih lahko. (Karl Valentin)
Pravilen odgovor je seveda B, na idejo za vprašanje pa sem prišel, ko je o tragični nesreči poročala neka novinarka in v prispevku povedala, da je bil za kletarja usoden ogljikov monoksid.
LP
Janez
Pravilen odgovor je seveda B, na idejo za vprašanje pa sem prišel, ko je o tragični nesreči poročala neka novinarka in v prispevku povedala, da je bil za kletarja usoden ogljikov monoksid.
LP
Janez