Strokovna ekskurzija mladine GZ Mengeš

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4645
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Strokovna ekskurzija mladine GZ Mengeš

Odgovor Napisal/-a janez »

Tudi letošnje leto je GZ Mengeš organizirala strokovno ekskurzijo za mladino, ki sodeluje pri organizirani dejavnosti v posameznih PGD. Pa da se popravim, GZ Mengeš je financirala ekskurzijo, pripravili pa so jo člani PGD Topole, saj mladinska komisija zveze tega žal ne zmore. Za uspešno realizacijo je vsekakor največ pripomogla Nataša, seveda pa tudi vsi ostali v pripravah in na sami ekskurziji.

Pot je mlade vodila najprej do cerkve sv. Jurija v Legnu, kjer so si ogledali znamenitosti cerkve, nato pa nadaljevali pot do Muzeja v Muti, kjer so si ogledali gasilski in kovaški muzej. Sledilo je kosilo, nato pa pomemben del ekskurzije, obisk Javnega gasilskega zavoda v Mariboru, kjer so jim prijazni gasilci razkazali gasilsko tehniko in opisali delo mariborskih gasilcev.

Dan je kar prehitro minil, tako, da se je ob povratku že naredila tema, no, udeleženci so bili z ekskurzijo zadovoljni, kar je bil tudi glavni cilj organiziranja.

Ob tem bi se zahvalil vsem mentorjem za spremstvo, kakor tudi vodiču pri začetnem delu ekskurzije, še posebej pa mariborskim gasilcem , ki jim poveljuje Franc Robič za izkazano gostoljublje in prijaznost, ki so jo izkazali do mladih pripadnikov gasilske organizacije.

Nastalo je tudi nekaj slik, ki si jih lahko ogledate v galeriji

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=189

LP

Janez 8-)
mojturenkica
Prispevkov: 8
Pridružen: Po Avg 22, 2005 11:48 am

Odgovor Napisal/-a mojturenkica »

Pozdaravljeni vsi!

Vem, da bere veliko ljudi, piše pa bolj malo (z mano vred).

Pa naj bo. Janez, kjub temu, da vztrajas na bolniski, a ne, si se potrudil in celo pisal o izletu (sicer smo te pa tako ali tako kar naprej klical - sploh, ko smo se zgubili).

Dodala bi še pohvalo našim šoferjem, ki sta pogumno zdržala presežene decibele in umazane čevlje. Predvsem pa gre pohvaliti mentorje ali spremljevalce, kakor hočete, ker so res vzorno in potrpežljivo skrbeli za naše otroke. Predvsem loških pet si zasluži medaljo za hrabrost.

Ja, Janez ti bi komentiral, da kdor zna pa zna in avtoriteto je treba imeti ne narediti, ampak vsi nismo geniji, a ne? Smo se pa trudil!

P.S. Mladina je bila pa zelo pohvalno pridna. Mene je presenetila topolska. Vsa pohvala Roku (ki je celo prevzel vlogo dokumentarista, medtem ko je Domen spal) in Jožetu, Joškotu ali kaj jaz vem, kako ga kličejo - Gros po priimku, ki mi je dajal motivacijo, da se splača iz naših piščančkov delati take fejst mladince!

Vtisi so tako lepi in živi, da grem še enkrat v privatni režiji (he-he, Nataška: lipov čaj je bil božanski!)
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4645
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Odgovor Napisal/-a janez »

No, tole je pa res lepo napisano, pa tudi sicer je mladina pohvalno ocenila izlet, kar nam vsem skupaj daje spodbudo za še bolšo organizacijo v naslednjem letu.

Drugače pa ni problema, če bi imel v bolnici še radijsko postajo, bi si tam lahko uredil kar pomožni center za obveščanje :D . No, ampak se je tudi s telefonom izšlo.

Lepo bi bilo, da bi se javil še kdo od mladih, če ne drugega, kam si želijo naslednje leto.

LP

Janez 8-)
Odgovori