Obisk v vrtcu Gobica

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4645
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Obisk v vrtcu Gobica

Odgovor Napisal/-a janez »

Včeraj sem obiskal vrtec Gobica z namenom, da še za rep ujamem razstavo starih igrač, saj je rastava postavljena že mesec dni, zaradi velikega zanimanja pa je bila podaljšana in si jo lahko ogledate še jutri. Za tiste, ki boste pa jutrišnji dan zamudili, je pa na voljo galerija na tejle povezavi:

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=290

Razstava z zanimivim naslovom "V naročju časa" prikazuje otroška igrala in pripomočke iz obdobja naših dedov in babic, pa do nekoliko mlajšega obdobja, vandar mislim, da mlajšega razstavnega eksponata od 30 let ni bilo. Najstarejši pa je 80 let in je videti takole:

Slika

Gre sicer bolj za učni pripomoček kot pa igrača, vendar nazorno prikazuje obdobje, katerega se sicer sam še spominjam, mlajše generacije pa zagotovo ne več.

Razstavo so pripravile prizadevne vzgojiteljice ob pomoči staršev, ki so prispevali eksponate. Čeprav razstavni prostor ni kdove kako velik, je na majhnem prostoru prikazanega veliko, eksponati so opremljeni s komentarji, tako, da se lahko sledi tudi starost posameznih igrač.

Če bi dajal oceno v stilu komenatorjev, bi zapisal: "Vsekakor vredno ogleda!"

In kako sem izvedel za razstavo? To pa ni težko uganiti. Tam je namreč zaposlena Mateja, ki je tudi naša gasilska mentorica in je bila ena od sotvorcev zanimive razstave.

LP

Janez 8-)
Odgovori