Jesenski piknik na OŠ Mengeš

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4645
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Jesenski piknik na Oš Mengeš

Odgovor Napisal/-a janez »

Včeraj je bilo okrog mengeške šole zelo živahno, saj se je v prelepem popoldnevu odvijal jesenski piknik za najmaljše šolarje. Gre za druženje učencev, njihovih staršev in učiteljev v različnih oblikah delavnic, predstavitvijo obrti (tokrat frizerska), predstavimo pa se tudi gasilci in policija.

PGD Loka je prikazala reševanje s pomočjo vrvne tehnike (žičnice), po kateri so se lahko spustili mladi in kar niso hoteli nehati, tako, da bi lahko gasilci delali še dolgo v noč.

PGD Mengeš je na ogled postavilo GVC 16/25, tako, da so si lahko učenci ogledali orodje in opremo, seveda pa je bilo najbolj zanimivo, ko so se položile cevi in so lahko praktično preizkusili delo gasilca na ročnikih.

PGD Topole sta zastopali mladinki Manca in Nina, ki sta zainteresirane učence in starše naučili vezati gasilske vozle in podreti tarčo s pomočjo curka iz vedrovke. Tisti, ki so po kratkem usposabljanju znali narediti vsaj en vozel in zbiti tarčo v 5 sekundah, je za nagrado prejel sladko presenečenje v obliki lizike.

Vedoželjnih mladih obiskovalcev in njihovih staršev seveda ni manjkalo in nastal je zanimiv album forografij, ki si ga lahko ogledate na tejle povezavi:

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=272

LP

Janez
Odgovori