26. srečanje društev Mladi gasilec OŠ v N

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4645
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

26. srečanje društev Mladi gasilec Oš v N

Odgovor Napisal/-a janez »

V Nazarjih se je 29. in 30. sptembra odvijalo 26. srečanje društev mladi gasilec, ki delujejo na osnovnih šolah po Sloveniji. Zbrali so se res najboljši mladi gasilci in mednje so se z osvojenim 2. mestom na regijskem tekmovanju uvrstili tudi mladi gasilci, ki so člani našega društva in sicer:

Miha špruk
Anja Hribar
Rok Tratar


Prvi dan je bil bolj družabne narave, saj se je odvijalo delo po delavnicah od novinarske, preventivne, pevske, športne za mlade, v svoje delavnice pa smo bili vključeni tudi mentorji, od katerih so se nekateri spoznavali s peko piškotov, kako se naredi pravi flos, nekateri pa smo bili vrtnarji in se podali v Mozirski gaj, kjer smo spoznavali posamezne vrste cvetja, načina vzgajanja, izdelali pa smo tudi predstavitveni izdelek za srečanje mentorjev in sicer res lepo ikebano, ki jo težko opišem z besedami, jo boste raje pogledali na sliki, ampak žal šele v ćetrtek, ko se šef foruma vrne iz Grćije.

Popoldanski del je bil predviden za spoznavanje kraja, to pa je že bila naloga mladine in mentorjev, da budno spremljajo predstavitev, saj so bile znamenitosti kraja del naloge za tekmovalce v naslednjem dnevu.

Potem je sledila namestitev mladih pri svojih sovrstnikih, za mentorje pa delovni sestanek in priprava za naslednji, današnji dan.

Naši tekmovalci so ga pričeli odlično, saj so preventivni test, teoretični del prve pomoči in spoznavanje kraja rešili brez napak. Prav tako so brez težav opravili s praktičnim delom prve pomoči, s sestavljanko je bilo nekoliko več dela, vendar so tudi to nalogo zmogli. Sledil je še zunanji praktični del tekmovanja in sicer vaja z vedrovko in met torbice z vrvjo v krog. Obe nalogi sta bili solidno opravljeni, malce grenkega priokusa so pustili le sodniki, ki niso poznali svojega dela pri vaji z vedrovko.

Vendar to ne more in ne sme skaliti uspeha naše ekipe, saj so se trdo borili za dobro uvrstitev in jo s 13. mestom tudi dosegli in za dosežek prejeli priznanje in zlato medaljo. številka je res takšna, za katero pravijo, da ni ravno srečna, ampak potrebno je pogledati z drugega kota. Biti 13. v državi ni mačji kašelj, če ne verjamete, preverite koliko osnovnih šol je v Sloveniji, pa lahko hitro izračunate, da je 13 kar dobra številka.

Po opravljenih nalogah je sledilo kosilo, nato pa predstavitev delavnic, kjer sta v športni sodelovala tudi Anja, v pevski pa Rok. Sledila je razglasitev rezultatov, spust zastave društva mladi gasilec, nato pa slovo in odhod proti domu.

Kot sem že omenil, album dogodkov bo objavljen, ko bo možno, posebej pa bo postavljen tudi album mozirskega gaja, za tsite, ki ga še niste obiskali bo še posbej zanimiv, saj cevtlični nasadi in aranžmaji iz buč zares vredni ogleda v živo.

LP

Janez 8-)
Odgovori