Gasilski tabor mladine gasilske zveze Mengeš v Logarski doli

Odgovori
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Prispevkov: 1426
Pridružen: Pe Maj 27, 2005 12:57 am
Kraj: Topole
Kontakt:

Gasilski tabor mladine gasilske zveze Mengeš v Logarski doli

Odgovor Napisal/-a miran »

1. Dan - 26.8.2010
Izpluli smo ob 9. uri izpred gasilskih domov. Po uspešno prevoženih dolgih kilometrih do Logarske doline z enim postankom smo srečno prispeli živi in zdravi. Takoj po pristanku smo se razdelili po sobah in bili prijetno presenečeni nad »taborniško hišo«. Po kosilu ter celodnevnih aktivnostih (gasilskih in športnih) smo uspešno pojedli tudi večerjo. Zabavali smo se pozno v noč in zaključili dan.

2. Dan - 27.8.2010
Po zgodnjem bujenju nas je najprej čakala jutranja telovadba s petimi vaditelji, potem pa smo izgubljene kalorije nadoknadili z obilnim kmečkim zajtrkom. Sončno dopoldne smo izkoristili za gasilske veščine – mlajši so vadili prenos vode, vajo z vedrovko, napisati pa so morali tudi 5 preventivnih gesel; starejši so imeli redovne vaje, vezanje vozlov, hitro spajanje cevi na trojak in spajanje cevi na trojak (4xC in 1xB cev). V času »popoldanskega počitka« je Matevž vadil harmoniko ostali plesni pari pa so plesali polko. Popoldanske aktivnosti so potekale z lokalnim gozdarjem ki nas je popeljal po gozdni učni poti. Dan smo zaključili z igranjem družabnih iger in čakanjem dežja.

3. Dan – 28.8.2010
Večerne napovedi preteklega dne so se uresničile- že zvečer smo dočakali dež s točo, zbudili pa smo se v oblačno in deževno jutro. Jutranja telovadba je zaradi slabega vremena odpadla, zato smo dan začeli v jedilnici pri bogato obloženi mizi. Deževno dopoldne smo izkoristili za izobraževanje, mlajši pionirji so za potrebe preventivne značke risali risbice, starejše pionirje pa je čakal esej na temo varovanja okolja. Tudi popoldan nam vreme ni bilo naklonjeno, zato smo popoldanski počitek priredili za tekmovanje »Gasilec ima talent«, v katerem so naši mladi upi prikazali veliko pevskega, plesnega in drugega znanja, zmago pa so si s pomočjo harmonike, plesa in petja prislužili Matevž, Jan in Sara. Kasneje je sledil kratek sprehod, ki ga je zopet zmotil dež, in v skupnih prostorih so pionirji v kvizu tekmovali v znanju o preventivi, prvi pomoči in sestavljali sestavljanko. Večer smo zaključili ob družabnih igrah, čakali na izboljšanje vremena in zadnjega dne tabora.

Slike si lahko ogledate v FOTOGALERIJI : http://pgd-topole.si/galerija/thumbnails.php?album=526

Mentorji
Odgovori