Natečaj meseca oktobra 2007

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4645
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

Natečaj meseca oktobra 2007

Odgovor Napisal/-a janez »

Bo že skoraj Miklavž :grin: , no, mi smo bili v petek, 16. novembra še vedno v mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti. V avli Kulturnega doma Mengeš smo namreč pripravili razstavo likovnih in literarnih del, ki so jih oblikovali učenci razredne stopnje Osnovne šole Mengeš.

Natečaj je tradicionalen in poteka že deseto leto. Tokratna tema meseca požarne varnosti je bila "Evakuacija" z delovnim naslovom "Če zagori, naj se ti ven mudi". Izbor najboljših likovnih del so tokrat opravili že v šoli, literarna dela pa je tudi tokrat ocenila naša Mateja, gasilka in profesorica slovenščine.

Skupaj je bilo za sodelovanje v natečaju nagrajenih 131 učencev, ki so se v petek ob 16.00 uri zbrali v dvorani Kulturnega doma, kjer so prejeli simbolično nagrado, tokrat v obliki čokolade, kemičnega svinčnika gasilske mladine GZ Mengeš in obesek - gasilsko čeladico.

Zahvalili smo se tudi učiteljicam-mentoricam za njihov prispevek in pomoč in za vsako pripravili vrtnico, prvič pa smo podelili tudi nagrado najboljšemu razredu in sicer maskoto bronastega gasilčka. Brez konkurence jo je osvojil 5. a razred z mentorico Nado Javh, saj je vsak od njenih učencev napisal spis in pesem, poleg tega pa narisal še risbico.

Navzočim sta čestitala ravnatelj OŠ Mengeš Milan Burkeljca in predsednik GZ Mengeš Peter Petrič, oba pa sta izrazila željo po nadaljnem dobrem sodelovanju.

Kako je bilo na razstavi in kako je potekala podelitev nagrad, si pa lahko ogledate na tejle povezavi:

http://www.pgd-topole.si/galerija/thumb ... ?album=375

Bom pa objavil še pesmi in spise, ki so bili ocenjeni za najboljše in prebrani na podelitvi.

Zahvalil bi se tudi tistim posameznikom, ki ste pomagali pri postavitvi razstave, prav tako tudi Klemenu Stoparju, je je s poskočnimi vižami svoje harmonike popestril program podeljevanja nagrad.

LP

Janez 8-)
Odgovori