24. september 2023 - Državno tekmovanje za Memorial Matevža Haceta

Odgovori
Uporabniški avatar
janez
Prispevkov: 4715
Pridružen: So Maj 28, 2005 10:40 pm
Kraj: Topole

24. september 2023 - Državno tekmovanje za Memorial Matevža Haceta

Odgovor Napisal/-a janez »

V nedeljo, 24. septembra 2023 je v Gornji Radgoni potekalo državno tekmovanje za memorial Matevža Haceta, katerega smo se udeležili tudi z ekipo veteranov našega društva v sestavi:

D Franci Zabret
S Andrej Mejač
St Janez Koncilija
N1 Vinko Hribar
N2 Avgust Aleš
V1 Janez Černivec
V2 Peter Jemec
R Franc Hribar


Ob nastopu nismo imeli ravno dobrih pogojev, saj je takrat najmočneje deževalo, v neposredni bližini pa je potekal vojaški bojni prikaz, kar je bil še dodatno moteč element ob hrupu preleta letal in strelskih rafalov. Kljub temu smo z z eno napako solidno opravili vajo s hidrantom nato pa še vajo raznoterosti, kjer je bila GZS spet inovativna z oznako opreme, ki sicer v pravilih ni nikjer določena. A tega smo pravzaprav že vajeni, tako, da se nismo kaj posebej vznemirjali, vsekakor pa to ni prav. Ne glede na vse smo zasedli solidno 25. mesto in bili v kategoriji starejših gasilcev najboljša ekipa iz regije Ljubljana III.

Po zaključenem nastopu smo si ogledali razstavne prostore na sejmu Sobra, nato pa odšli na kosilo v prijetno gostilno "Pri Lujzi" v Dobrovniku, kjer so nam postregli z odličnimi juhami, govejo, bučno in gobovo, za glavni meni pa je bila ciganska pojedina, za sladico pa seveda prekmurska gibanica. Dobro podprti smo se vrnili nazaj na razglasitev rezultatov, na kateri je poleg vabljenih gostov zbrane pozdravil minister za obrambo Marjan Šarec, največjega aplavza pa je bil deležen poveljnik CZ Srečko Šestan.

Prijetno utrujeni smo se odpravili proti domu kamor smo prispeli v večernih urah. Kot vam je znano, naše vozilo GVM1 ni vozno, zato nam je kombi za prevoz kot donacijo zagotovil Maks Slapar iz podjetja "Prevozi Slapar", za kar se mu najlepše zahvaljujemo. Posebna zahvala pa tudi članu ekipe Francu Hribarju, ki nje kot voznik poskrbel za varen prevoz kot tudi, da smo bili v celotnem dnevu z vsem preskrbljeni.

Hvala obema še enkrat!

Povezava do rezultatov:
https://gasilec.net/wp-content/uploads/ ... ci2023.pdf

Janez :mozilla_cool:
20230924_104857p.jpg
20230924_104857p.jpg (132.35 KiB) Pogledano 2556 krat
Odgovori