Tekmovanje za pokal Kamnika

Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Tekmovanje za pokal Kamnika

Odgovor Napisal/-a janez »

Ker je bilo dopoldansko tekmovanje uspešno, sta se na popoldanski del tekmovanja za pokal Kamnika udeležili še ekipi članov A in članov B, dosežena pa sta bila naslednja rezultata:

Člani A - 6. mesto

Člani B - 2. mesto

Člani B so si poleg pokala priborili tudi srebrne medalje.

Sicer je bilo sojenje svinjsko, a ker so 1. mesto zasedli naši prijatelji iz Srednje vasi, se nismo preveč obremenjevali, saj smo tako samo zamenjali mesta. Doopoldan so bili namreč oni drugi.

Je pa vseeno ostal grenak priokus po namerno dosojeni napaki, ki je ni bilo. Bi rekel, da bi se moral nad takšnim sojenjem zamisliti tudi organizator, sicer ekip na takšno tekmovanje ne bo veliko.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
gasilec77
Kraj: ljutomer

Re: Tekmovanje za pokal Kamnika

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Zanima me, kaj pa ste imeli s sodniki.... na forumu gasilci.org, se je mislim, da je to bil sodnik, zeloooooooo na olgo razpisal o vaši enoti...

lp

dušan
Taktika brez tehnike je brez moči,
tehnika brez taktike je brez smisla.
Uporabniški avatar
Tomaz

Odgovor Napisal/-a Tomaz »

gasilec77 napisal/-a:Zanima me, kaj pa ste imeli s sodniki.... na forumu gasilci.org, se je mislim, da je to bil sodnik, zeloooooooo na olgo razpisal o vaši enoti...

lp

dušan

A bi se dalo mogoče dobiti kakšen link o tem. Sam sicer zelo poredko zahajam na ta forum. Me pa zelo zanima, kaj je bilo napisano na ta račun :mad: :mad: :mad:
Uporabniški avatar
janez

Res je, ja in pri tem se počuti celo užaljenega pa še za naš (ali moj) ugled ga skrbi.

Kaj naj rečem, fant je še mlad, sicer ga ne poznam, je pa sodil ob sesalnem vodu. In dosodil, da na prvem in zadnjem spoju ključ ni bil na spojki in to celo, kje se je nahajal kak zob od ključa, opisano z obeh strani, tako dobro se je vse videlo.

Sem sicer že odgovoril na gasilci.org, pa bom še tukaj. Napaka je bila zanesljivo izmišljena, sklic na soglasje desetarja je bedarija, saj desetar ne sme nadzorovati spajanja (pa bi ga zaradi takšnih sodnikov moral), ga je pa zelo dobro opazoval naš strojnik, ki je spajanju celo bliže kot sodnik.

Kakorkoli že, o tej napaki smo se pogovarjali že, ko smo se peljali na tekmovanje, saj smo vedeli, kdo sodi. Zato smo se zmenili, da delamo bolj počasi in zanesljivo polagamo ključe tako, da jih bo lahko videl tudi sodnik. In prav za spoj pri košari sem se posebej potrudil in ključ na spojki še nekoliko zadržal, pa so si še privoščili dosoditev napake.

In potem se vrli sodnik izgovarja, da se je desetar strinjal in podpisal, to pa ne pove, da je na vprašanje desetarja, na katerem spoju ni bilo ključa, da je ključ na spoju sicer bil, vendar postrani :eek: Haloooo ](*,)

Torej s sodnikom oba veva, kdo laže.

Je pa dejstvo, da bodo s takšnim sojenjem v prihodnjih letih lahko sodili samo še sebi, kajti ekip, ki bi jih sodniki tako "na suho" nategovali, bo čedalje manj.

Nas prav gotovo ne, tokrat smo šli pač zato, kjer smo tekmovali že dopoldan in je bil dan zapravljen za gasilske zadeve.

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
janez

Tomaz napisal/-a:
A bi se dalo mogoče dobiti kakšen link o tem. Sam sicer zelo poredko zahajam na ta forum. Me pa zelo zanima, kaj je bilo napisano na ta račun :mad: :mad: :mad:
Tule je in ga celo jaz moderiram:

http://www.gasilci.org/forum/viewtopic. ... &start=150

Sicer fant v temo piše kot gost, katerih objave s kritiko običajno brišem. Te bom pustil, ker se njegovo ime da poiskati, pa tudi glavni sodnik nam je dobro poznan.

LP

Janez 8-)
mag

Odgovor Napisal/-a mag »

Odgovor Janezu na njegovo pisanje na forumu PGD Topole in Gasilci.org:

Ja,kot kaže se bom moral tudi tukaj oglasiti, ker res ne morem mirno prenesti teh laži in izmišljotin z Janezove strani. Upam, da bo Janez kot moderator temo sploh objavil, čeprav sem prijavljen le kot gost, sem se pa registriral na njihovem forumu pod istim imenom.
Gremo lepo po vrsti, da bodo ostali dobili še drugo stran medalje:
Janez, kar se tiče moje dosojene napake, sem že enkrat napisal, da sem jaz videl tvojo napako pri spajanju sesalnega koša, ko ti je ključ na levi strani ušel čez spojko in ta položaj je bil tudi pri samem zategu. Ponovno naj ti napišem, da druge napak nisem jaz videl (kot si napačno zapisal), videl jo je pa glavni sodnik, kateri je tudi videl prvo napačno postavitev.
Naj te potolažim, da je z mojimi očmi zaenkrat čisto vse ok, in da prav dobro vem, kaj sem videl.
A boš mogoče sedaj trdil, da smo se prej dogovorili, da bomo kar na slepo pisali neke napake??Razumem, da se izgovarjaš na mojo mladost in na ne vem kaj še, ampak da tega obtožuješ sodnika z mnogo sojenji ter celo z izkušnjami z gasilske olimpijade?? Kot pišeš, naj nebi odgovoril na vprašanje desetarja? Še ena laž, celo pokazal sem mu z roko, kakšen je bil položaj ključa pri samem zategovanju. Daj mi sedaj povej, na kaj se boš v naprej izgovarjal, na to, da se ni moglo tako dobro videti, kot si napisal, ali na to, da ste delali počasi in da si celo malo počakal pri zategu, da bo sodnik sigurno videl, kot si napisal nekaj stavkov kasneje? Odloči se prosim! In ne obtožuj vse povprek in prodajaj zgodbic, da smo se vse že prej dogovorili, kako bomo namerno pisali napake! Kaj pa naj bi imeli od tega? Če bi rad napletel zgodbo na to, da smo favorizirali svoje ekipe, si poglej rezultate, pa boš videl, katere ekipe so bile v vaši konkurenci??
Ja, se mi dozdeva, da oba veva, kdo ima tukaj prav in kdo ne, ampak kot kaže, ne bova prišla tej stvari nikoli do konca.

Še vedno te pa prosim za tvoj komentar na odziv enega od tvojih sotekmovalcev?? Da se zadere na sodnika: kar smej se kurba? In to med pripravo na štafetni tek, znotraj tekmovalnega prostora, vpričo ostalih sodnikov in publike? Pomanjkanje besednega zaklada, samokulture ali preprosto primitivnost?
Ja Janez, lepo je modrovati na forumih, kako naj bi se gasilec obnašal ipd, kaj pa boš/si storil v tem primeru? Mu dal za pivo? Ali ga je bilo že takrat dovolj (to bi se mi zdele edina smiselna razlaga?)
Da pa me ne boš predolgo iskal, kot si že napisal na forumu, da boš izsledil moje ime in priimek, naj ti olajšam zadevo( sicer sem imel napis na delovni obleki, ampak vseeno…). Sem Mitja Kemperle, član PGD Kamnik,sodnik št. 3 na pokalnem tekmovanju v Kamniku.
Uporabniški avatar
janez

Sicer sem ti odgovoril na gasilci.org, tu naj dodam samo še to, da bodo na tekmovanjih morali svojo vlogo bolj dosledno odigrati nadzorniki sojenja in sodnike, ki kršijo tekmovalna pravila, odstranijo s tekmovalnega prostora in jih predlagajo v ustrezen postopek.

Ker tega ni, si lahko sodniki privoščijo marsikaj.

LP

Janez 8-)
mag

Odgovor Napisal/-a mag »

da, prav tako pa ustrezno '' nagraditi'' tekmovalce in ekipe, ki se ne znajo obnašati in izživljajo svoje furstracije nad sodniki.
Uporabniški avatar
janez

mag napisal/-a:da, prav tako pa ustrezno '' nagraditi'' tekmovalce in ekipe, ki se ne znajo obnašati in izživljajo svoje furstracije nad sodniki.

Vidim, da te grize vest in ti tvoje pokončno sojenje dela težave. No ja, če bo to učinkovalo na boljšo presojo v bodoče, bo tudi nekaj pozitivnega iz vsega skupaj.

Ampak v to seveda nisem prepričan.

LP

Janez 8-)
mag

Odgovor Napisal/-a mag »

brez skrbi, nič me vest ne peče, ker me nima za kaj. Glede sojenja v bodoče pa si tudi ne delaj skrbi, še vedno ne bom popuščal pod pritiski tekmovalcev, ki ne vidijo in ne priznajo lastnih napak.

ps. : pa še vedno čakam odgovore na moja večkratna vprašanja.
mag

Odgovor Napisal/-a mag »

da zaključim še tukaj:

Janez, kar se tiče tvojega sotekmovalca, si ne belim glave z njim, ker mu preprosto nimam kaj zameriti. če je, kot ti sam trdiš, na svinjsko sojenje odgovoril na svinjski način, potem je to samo tvoja krivda, ker preprosto ne upaš priznati, da si storil ti dve napaki, katero sta videla neodvisno dva sodnika (oba eno, in eden drugo). Bog mu pomagaj, če ti verjame, ko prelagaš krivdo na druge.
Ker pa si že nekajkrat dokazal, da si nenačelen in dvoličen, ter da moraš imeti vedno prav, vsi ostali smo pa navadni cepci, se pa umikam s tega foruma.
Tebi pa želim, da še naprej uspešno goniš svoje naprej, da boš v očeh sotekmovalcev in vaščanov izpadel popolen.

janez, res si glavni na vasi, kapo dol
Uporabniški avatar
janez

mag napisal/-a:Ker pa si že nekajkrat dokazal, da si nenačelen in dvoličen, ter da moraš imeti vedno prav, vsi ostali smo pa navadni cepci, se pa umikam s tega foruma.
l
No ja, ko si že začel žaliti, ni treba vseh nazivati s cepci, v danem primeru si dovolj samo ti :twisted:

LP

Janez 8-)
Uporabniški avatar
oskar
Kraj: Gorca

Odgovor Napisal/-a oskar »

KDO BO KOGA

"Gor , dol , popravi !"
kaj se to zdaj pravi,
sodnik ko sokolovo oko,
pritisne kazen nam visoko.

To več tekma ni nobena,
saj spojka lepo je spojena,
le kdo napisal je pravila,
bil je res gasilska sila.

Dirke bodo večno nam ostale,
iz nas še delale budale.
Mlad sodnik se tu šupiri in postavi,
sicer pa tak ne ve, kaj je ogenj pravi !

ON
ni nam lahko
Uporabniški avatar
janez

oskar napisal/-a: le kdo napisal je pravila,
bil je res gasilska sila.

ON

Maks natančno spisal je pravila,
saj mu je dirka še posebej mila :grin:

JK :-...

lp

Janez 8-)
mag

Odgovor Napisal/-a mag »

ja, res lepa pesmica, moram priznati.

ampak z malo popravki :
mislim, da se mi ni treba nikjer šopiriti, še najmanj pa pred Janezom in pa člani PGD Topole, ker v tem primeru verjetno nebi prišel parkrat na pomoč v Topole (vetrnica naprimer, se spomniš Janez?)?

kar pa se ognja tiče ? he he , kljub mladim letom, sodelujem že cca 9 let na vsaj 80 % gasilskih intervencijah, ki jih ima PGD Kamnik, in če upoštevaš, da imamo v povprečju od 130- 150 intervencij na leto, si vzemi kalkulator in preračunaj, koliko vem o pravem ognju???
Odgovori