Res je, ja in pri tem se počuti celo užaljenega pa še za naš (ali moj) ugled ga skrbi.
Kaj naj rečem, fant je še mlad, sicer ga ne poznam, je pa sodil ob sesalnem vodu. In dosodil, da na prvem in zadnjem spoju ključ ni bil na spojki in to celo, kje se je nahajal kak zob od ključa, opisano z obeh strani, tako dobro se je vse videlo.
Sem sicer že odgovoril na gasilci.org, pa bom še tukaj. Napaka je bila zanesljivo izmišljena, sklic na soglasje desetarja je bedarija, saj desetar ne sme nadzorovati spajanja (pa bi ga zaradi takšnih sodnikov moral), ga je pa zelo dobro opazoval naš strojnik, ki je spajanju celo bliže kot sodnik.
Kakorkoli že, o tej napaki smo se pogovarjali že, ko smo se peljali na tekmovanje, saj smo vedeli, kdo sodi. Zato smo se zmenili, da delamo bolj počasi in zanesljivo polagamo ključe tako, da jih bo lahko videl tudi sodnik. In prav za spoj pri košari sem se posebej potrudil in ključ na spojki še nekoliko zadržal, pa so si še privoščili dosoditev napake.
In potem se vrli sodnik izgovarja, da se je desetar strinjal in podpisal, to pa ne pove, da je na vprašanje desetarja, na katerem spoju ni bilo ključa, da je ključ na spoju sicer bil, vendar postrani

Haloooo
Torej s sodnikom oba veva, kdo laže.
Je pa dejstvo, da bodo s takšnim sojenjem v prihodnjih letih lahko sodili samo še sebi, kajti ekip, ki bi jih sodniki tako "na suho" nategovali, bo čedalje manj.
Nas prav gotovo ne, tokrat smo šli pač zato, kjer smo tekmovali že dopoldan in je bil dan zapravljen za gasilske zadeve.
LP
Janez