Priprave na olimpijado - Ostrava, 2009

Odgovori
Uporabniški avatar
Romana

Priprave na olimpijado - Ostrava, 2009

Odgovor Napisal/-a Romana »

Potem, ko je minilo slavje ob uvrstitvi na gasilsko olimpijado, so člani naše B ekipe sestavili urnik treningov in že kar lep čas pridno trenirajo. Žal sem zamudila njihovo tekanje po mengeški skakalnici (tja gor se večini od nas še peš ne da, kaj šele da bi tekli), ampak uspelo mi je ujeti še enega skupnih treningov. Včasih pa tudi jaz ujamem kakšno informacijo še pravočasno, kajne?

Torej, dogodek je vsekakor vreden omembe tudi na našem gasilskem forumu, da bomo lahko konec meseca stiskali pesti za naše. Prepričana sem namreč, da četudi ne pokažemo vedno, smo na uspehe naše ekipe ponosni.

Preden začnem obujati spomine na zgodovino (ja no, z leti človek tudi to počne), pa nekaj o današnjem treningu.

»Samo, da ne boste potem spet dejali, da tega pa že niste rekli«, sem jim dejala ob odhajanju. Tako ali tako kakšnih velikih tračev sploh ni bilo, pa ne vem, ali so se me bali, ali pa vedno tako redkobesedno trenirajo. S te plati so sigurno bolj zanimivi ženski treningi. No ja, oni so danes poslušali žensko komando in mogoče to tudi malo vpliva.

»Najprej bomo malo tekli«, mi je bilo rečeno. Upam, da ne zato, ker bi bili v skrbeh, če bom počakala še na kakšne bolj gasilske utrinke. No, pa so tekli. Kar nekaj krogov (nisem štela, priznam).

Slika

Slika

Slika

Sledilo je še razmigavanje od glave do nog.

Slika

Slika

Slika

V idiličnem okolju topolskega igrišča jih je že čakalo pripravljeno orodje za trodelni napad.

Slika

Sledilo je oblačenje čelad in pasov, prav danes so očitno dobili nove pasove, s katerimi je bilo kar nekaj zadreg kako se prav obrnejo. Na prvi pogled so bolj udobni in lažji od onih starih.
»Ne preveč zategnit, da se lahko diha«, je bil eden od komentarjev. Vendar glede na čas, ki ga porabijo za izvedbo vaje – ali sploh dihajo vmes?

Slika

Vmes je Janez v kombiju iskal CD. Sem že mislila, da trenirajo ob glasbi ali pa, da si najprej zavrtijo kaj za umiritev duha (jah no, take stvari so moderne zadnje čase) in že skoraj pričakovala kakšno »Na Golici«, čeprav glede na vaje prej, bi bila tudi kakšna bolj »aerobična« možna.

Slika

No, pa ni bilo tako. Iz zvočnika se je zaslišala češčina in kmalu sem ugotovila, da je to povelje za trodelni napad. »Po dve B cevi … C cevi…«, to se mi je zdelo nekako sorodno.
Potem pa postavitev ob orodje in »mirno«, »na mestu odmor«, »mirno«

Slika

…in akcija!

Slika

Slika

Sesalni del je »padel« tako hitro, da zagotovo niso kaj dosti dihali vmes.

Slika

Slika

Slika

Tudi napadalcema ni preostalo drugega, kot da dasta vse od sebe, čeprav je malo prej dež zmočil travo in šprint s cevmi v roki ni ravno lahek.

Slika

Slika

Slika

Pa še vodarja sta jih prav kmalu začela loviti tam pri trojaku. Ja, ta večna tekma med napadalci in vodarji. »Še nama pogrnite umetno travo, pa naju ne boste več ujeli«, je bilo rečeno s strani napadalcev.

Tako hitro je šlo, da so še igralci odbojke prekinili z igro, radovedni kako hitri so bili. Konec vaje in čas – 35,7 s!

Slika

Ha, pa recite, če se ne pozna, da tečejo po skakalnici. Kondicije jim očitno ne manjka. Napak tudi ne delajo več. Zdaj je treba samo še zdržati tempo do tekme na olimpijadi. Ta jih čaka 25. julija 2009, ob 8. uri zjutraj.

Zdaj veste kdaj morate držati pesti, če pa vas že prej prešine kakšna spodbudna beseda, jo pa lahko zapišete sem, na forum. Naj vedo, da smo ponosni na njih!
Uporabniški avatar
janez
Kraj: Topole

Re: Priprave na olimpijado - Ostrava, 2009

Odgovor Napisal/-a janez »

Hvala Romana za tole izčrpno fotoreportažo, res so včeraj vse vaje "sedle". Če bi vedel, bi te že prej povabil, je bilo koristno :grin:

Časa res ni več veliko, v soboto, 18. julija zvečer odhajamo, vmes imamo pa še 11. in 12. skupne priprave v Kočevju, če nam vmes še kaj dež ponagaja bo odhod kar prehitro tu. No ja, po pravici povedano, pa že vsi komaj čakamo, saj so priprave trajale od novembra, ko smo začeli v telovadnici s kondicijskimi pripravami, pa potem s trodelnim v Škofji Loki v Filčevi tovarni, pred kvalifikacijami smo šli že na travo, potem pa ob sobotah na pokalna tekmovanja ob nedeljah na skupne treninge, med tednom pa ob torkih na štafeto v Domžale, ob četrtkih pa še kakšno soboto ali nedeljo pa na skakalnico, vmes pa vaje trodelca doma.

Več ali manj nam je vse jasno, potrebno pa bo seveda tudi malo športne sreče, zato bo kakšna stisnjena pest za nas 25. julija zjutraj še kako dobrodošla.

LP

Janez :-...
Uporabniški avatar
miran
Site Admin
Kraj: Topole
Kontakt:

Re: Priprave na olimpijado - Ostrava, 2009

Odgovor Napisal/-a miran »

zan napisal/-a:ob kater ur pa greste? =D>
Takole so se odpravili v soboto zvečer

Slika